Фан клуб - РК Вардар

Висла е лузерска екипа редовни пациенти ни се.
Јаки се не заебавај

Бековската линија по долго време е комплетна, ни фали уште еден лев за да има поширока ротација

Жоао, Љевар , Малус , Матео , Абдул , Митро

Имаме и човек кој знае да работи на подобрување, не за џабе остана Чупко

Јас нема да се разочарам и да не пројдеме, но мислам дека ова ни е кец на десетка и дека гадно ќе им ги поматиме сметките.

Вардар е доста добра екипа само немаме широк ростер..
Со широк ростер се стигнува далеку, тоа не кочи

Јаки се не заебавај

Бековската линија по долго време е комплетна, ни фали уште еден лев за да има поширока ротација

Жоао, Љевар , Малус , Матео , Абдул , Митро

Имаме и човек кој знае да работи на подобрување, не за џабе остана Чупко

Јас нема да се разочарам и да не пројдеме, но мислам дека ова ни е кец на десетка и дека гадно ќе им ги поматиме сметките.

Вардар е доста добра екипа само немаме широк ростер..
Со широк ростер се стигнува далеку, тоа не кочи
Јаки се бе, не викам не, само јас силно верувам во нашиот тим.
Ќе имаме уште едно две појачања

Mene iskreno mn minsensvigja ekipava. Se pojacavme takan sto ni treba. Imame penaldzija sto mn ni falese. Ke vidime pripremive.
Da ne znae nekoj koga e turnirot vo Ohrid ?
Ова што го кажа е доста важно
Бековската линија ни е спремна, да се поработи на крила и пикер и нека трга возот

Едвај чекам Септември да дојде па се гледаме во Касел

Сите викаме треба уште 2 појачања, по вас кои би биле идеални играчи за ростеров со оглед буџетот со кој се располага и амбициите за наредна сезона?

Ова што го кажа е доста важно
Бековската линија ни е спремна, да се поработи на крила и пикер и нека трга возот

Едвај чекам Септември да дојде па се гледаме во Касел
Sega nema kaj da begas :)

Јас мислам дека ждребот беше доста лош за нас, да бидеме реални. Не беше битно кој од прв шешир ќе ни падне, туку повеќе кој од втор и трет шешир ќе добиеме. Подобро со Барселона/Магдебург од прв, а да добиевме некој како Букурешт и Загреб од трет, па и Колштад (јас мислев овие не ни беа на листата, дека Елверум аплицираше за вајлд карта). Висла се многу јака екипа од трет шешир. Дури мислам дека се подобри од некои екипи од втор шешир. А Мелсунген нема да ни игра овој пат со четврта постава. На Нант може позитивно да се гледа, ама и другите гледаат шанса со Нант дома исто.
Ај, наше е да се надеваме дека ако ништо друго барем дома сите да ги добиеме, па после што биде нека биде.

Лош е здребот. Не се нешто привлечни екипите за публика, а јаки. 1-2 на сила мислам дека ќе добиеме дома, во гости се ќе изгубиме. Но, мислам дека ќе се јави некој менаџер, ќе понуди играч некој, и Михо ќе пушти срце пред океј зделка, така што, уште некој ќе се донесе, ама ни фали квалитет да излеземе од група. Штета што Хориха си отиде, он е играч што правеше разлика кај нас.

Групата е ок ,сигурно сте втори ,имат многу промени и кај нант и кај мелсунген,висла е во потрага на уште двајца играчи,
Ке имате добри припреми ,добар турнир во Охрид ,супер купот со нас пред да почните во ЛШ,само да немате повреди и мислам дека ке изненадите пријатно.

Има некоја најава за уште некое засилување или тоа е тоа ?

Гледам има некое движење за спортската сала до Хилтон, на 200-300 метри од Јане. Кој не е информиран, оваа сала, со наводен капацитет од 3,000, почна да се гради во 2009, ама нешто одма заглави, па во 2015-16, почнаа нешто појако, и во 2018та прекинаа, зошто фирмата која ја градеше отиде во стејач. Од надвор е завршена салата, а внатре не е уредена, ама тоа брзо може да се среди. 3 пати била на аукција, ама никој не ја купил зошто 8.7 мил евра е цената, и државата не може да му ја земе на инвеститорот зошто општина Аеродром му дала продолжување за градење, иако еве, одиме накај 17 години како трае проектот. Па сега, зошто не може да се продадат, ќе се вршела распределба меѓу најголемите должници на тие Манд што ја градеа.

Порано имаше рендери на build.mk како треба да изгледа салата. Трибините внатре, како бетонски сакали се готови, сум бил да ги гледам во 2018, пред да и стават прозори, не ми делуваше дека ќе има 3,000, ама може. Еве слика од салата кој не ја видел, иако фактичката состојба е понапред од ова, сите прозори се ставени и памтам во 2018 плочки лепеа нешто внатре. За жал нема други слики.

4mj302p.png

Добро би било, ако оваа сала добие сопственик, или општината успеа да ја земе и доврши, нема многу работа, тука да се пресели Вардар во иднина. Не е драстична промена, 200-300 метри од Јане, има голем паркинг пред салава, тука блиску застануваа 23ка и 3ка мислам поминува, и накај 3,000 капацитет е сосема доволен за потребите на РК.

Последно уредено:
Гледам има некое движење за спортската сала до Хилтон, на 200-300 метри од Јане. Кој не е информиран, оваа сала, со наводен капацитет од 3,000, почна да се гради во 2009, ама нешто одма заглави, па во 2015-16, почнаа нешто појако, и во 2018та прекинаа, зошто фирмата која ја градеше отиде во стејач. Од надвор е завршена салата, а внатре не е уредена, ама тоа брзо може да се среди. 3 пати била на аукција, ама никој не ја купил зошто 8.7 мил евра е цената, и државата не може да му ја земе на инвеститорот зошто општина Аеродром му дала продолжување за градење, иако еве, одиме накај 17 години како трае проектот. Па сега, зошто не може да се продадат, ќе се вршела распределба меѓу најголемите должници на тие Манд што ја градеа.

Порано имаше рендери на build.mk како треба да изгледа салата. Трибините внатре, како бетонски сакали се готови, сум бил да ги гледам во 2018, пред да и стават прозори, не ми делуваше дека ќе има 3,000, ама може. Еве слика од салата кој не ја видел, иако фактичката состојба е понапред од ова, сите прозори се ставени и памтам во 2018 плочки лепаа нешто внатре. За жал нема други слики.

4mj302p.png

Добро би било, ако оваа сала добие сопственик, или општината успеа да ја земе и доврши, нема многу работа, тука да се пресели Вардар во иднина. Не е драстична промена, 200-300 метри од Јани, има голем паркинг пред салава, тука блиску застануваа 23ка и 3ка мислам поминува, и накај 3,000 капацитет е сосема доволен за потребите на РК.

ova e salata na pece naumovski... ke bide sala na mzt u idnina.

ova e salata na pece naumovski... ke bide sala na mzt u idnina.
Да. Му ја земаа едната парцела што ја купи тука зошто ништо не правеше. Инаку овде шајка не е закована 8 години, може и више. Поминувам често од тука. Ќе видиме што ќе биде. Штета да стои вака објектов. Не знам како би бил на МЗТ, кога не се знае уште чив ќе биде објектот, очигледно нема Манд да ја доврши, зошто не постои, а нема кој да ја купи.

Да. Му ја земаа едната парцела што ја купи тука зошто ништо не правеше. Инаку овде шајка не е закована 8 години, може и више. Поминувам често од тука. Ќе видиме што ќе биде. Штета да стои вака објектов. Не знам како би бил на МЗТ, кога не се знае уште чив ќе биде објектот, очигледно нема Манд да ја доврши, зошто не постои, а нема кој да ја купи.

posledno sto znam barase 5mil za salata. opstinata ke ja kupi ili prezeme koga togas.

za nekoja god posle miho jane go prezema vardar celosno, cel toj kompleks a mzt se seli u taa sala. ova bar bese planot pred 2 god koga dojde vmro na vlast. togas pece barase 5 mil ovie mu nudea 4.

Имаше вчера текст на Призма дека салата (која има и хотел) сега ќе се дели меѓу должниците на Манд, затоа што никој не се јавува да ја купува. Така што ќе видиме што ќе се деси со тоа. Не исклучувам и јас дека евентуално ќе заврши во раце на општината. А дека Јане ќе оди кај Михо, Вардар, не верувам. Некоја институција ќе мора да ја земе да ја стопанисува, треба доста пари да се одржува тој објект, мора да се рента. Нема пари Вардар, како клуб, сам да го прави тоа, а не верувам и дека се има капацитет за менаџирање. Затоа што ако се рента, ќе се ограничува колку ќе може да се тренира и игра таму. Самсоненко гореше пари за Вардар, па тоа беше друга ситуација. Ова според мене е добра опција, Вардар да остане во Аеродром, во сала со капацитет што може полесно да се менаџира за ракомет.

Back
На врв Bottom