Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ме нема, ама дојдов да кажам дека сме срање. Ова со вториот пензиски, јзк.
Да зимаме бруто плата најарно.
Треба да се укини вториот пензиски фонд и да ни се вратат парите кои се акомулирани во тој фонд. Ова е грабеж.

Треба да се укини вториот пензиски фонд и да ни се вратат парите кои се акомулирани во тој фонд. Ова е грабеж.
Нѐ крадат 35 години, грабежи сме виделе. Ама ова е више отворен грабеж. Стока ненаранета.

У глобала по ова што гледам шипците добиваат министерство плус во однос на претходно, што е најбитно си го враќаат повторно во свои раце министерството за заедници кое е буквално дувло албанско и го тргаат Стоилковиќ лик што највише го мрзат од сите ликови у владата. Миц по миц они си добиваат она што го сакаат, а каурот си останува поделен помеѓу близнаците како и годините претходно. Најтрагично за нас е што Дпмне и Знам заедно имаат 64 пратеници и покрај тоа браќава лапаат повеќе од четвртина министерства.
Мора вленковци да прикажат пред своето гласачко тело и другите албанци дека се фактор во владава инаку дуи ќе ги изеде на следни избори и сакале неќеле пак ќе ги гледаме во влада.

Мора вленковци да прикажат пред своето гласачко тело и другите албанци дека се фактор во владава инаку дуи ќе ги изеде на следни избори и сакале неќеле пак ќе ги гледаме во влада.
Никаква суштинска разлика не постои меѓу ДУИ и ВЛЕН кога се работи за нивната политичка агенда и национални интереси, единствената разлика е само кој седи во фотељата

Тоа што по штабови ви дробат помија дека ВЛЕН е некаква подобра или поумерена верзија од ДУИ е чиста сендвич пропаганда. Кога ќе дојде до клучните прашања, целите им се исти, и разликата е само кој ќе ги спроведува.

А ние Македонците за што гласаме? Има 64 што кур

Никаква суштинска разлика не постои меѓу ДУИ и ВЛЕН кога се работи за нивната политичка агенда и национални интереси, единствената разлика е само кој седи во фотељата

Тоа што по штабови ви дробат помија дека ВЛЕН е некаква подобра или поумерена верзија од ДУИ е чиста сендвич пропаганда. Кога ќе дојде до клучните прашања, целите им се исти, и разликата е само кој ќе ги спроведува.
Јасно ми е мене све. Него само едно не ми е јасно како сите што имаат мислење спротивно од твоето и твоите истомисленици се штабари само ти и другарчињата сте слободоумни граѓани кои го носат општествово на крилата на својата моќна прогресивна сила.

Што си ти? Прогресивен интелектуалец, хардкор левичар или загрижен граѓанин?

Јасно ми е мене све. Него само едно не ми е јасно како сите што имаат мислење спротивно од твоето и твоите истомисленици се штабари само ти и другарчињата сте слободоумни граѓани кои го носат општествово на крилата на својата моќна прогресивна сила.

Што си ти? Прогресивен интелектуалец, хардкор левичар или загрижен граѓанин?
Ништо тебе не ти е јасно.

Ништо тебе не ти е јасно.
ОК значи си прогресивен интелектуалец. Само ти ги разбираш политичките и општествените процеси во земјава и како таков само твоето мислење е исправно. Ова ме потсеќа на арогантноста на Фрчко и цела таа комуњарска елита.

Може да се уапси Али Ахмети и Бујар Османи и веќе ДУИ никогаш да не ги гледаме, ама не се прави тоа од веќе познати причини.

ОК значи си прогресивен интелектуалец. Само ти ги разбираш политичките и општествените процеси во земјава и како таков само твоето мислење е исправно. Ова ме потсеќа на арогантноста на Фрчко и цела таа комуњарска елита.
Нема потреба да се губиш, едноставно и просто е прашањето. Постои ли суштинска разлика помеѓу ВЛЕН и ДУИ кога станува збор за нивната политичка агенда и национални интереси?

Може да се уапси Али Ахмети и Бујар Османи и веќе ДУИ никогаш да не ги гледаме, ама не се прави тоа од веќе познати причини.
По кој основ? Без тешки докази, може само да добиеш бекфајр и цело Скопје да биде блокирано со денови. Али кај и да е ќе се пензионира, душата на дуи е тој, по него кој и да дојде нема да бидат истата партија.

По кој основ? Без тешки докази, може само да добиеш бекфајр и цело Скопје да биде блокирано со денови. Али кај и да е ќе се пензионира, душата на дуи е тој, по него кој и да дојде нема да бидат истата партија.
Има основи, а и да нема може да се направи исклучок и да се измислат за доброто на државата.
Демек непознато и туѓо им е тоа.

Има основи, а и да нема може да се направи исклучок и да се измислат за доброто на државата.
Демек непознато и туѓо им е тоа.
Пак ти велам. За рушење на структура како дуи не се оди фронтално, туку етапно и на долг временски период кој гарантира успех. Истото го прави и бугарска данс кон ВМРО-ДПМНЕ потпомогнати од глупави сдс-овци, ова второво повеќе загрижува.

Пак ти велам. За рушење на структура како дуи не се оди фронтално, туку етапно и на долг временски период кој гарантира успех. Истото го прави и бугарска данс кон ВМРО-ДПМНЕ потпомогнати од глупави сдс-овци, ова второво повеќе загрижува.
До која етапа сме стасани од 2001 до денес?
Знаете со кој си имате работа, наредни избори кога ќе бидат победници кај албанскиот блок пак зинати.

Влен го добива министерството за правда а Знам веројатно утешно земјоделие, арно го попушил Максим :facepalm:

Одмазда за спротивставувањето за правосуден испит на Албански јазик е ова со смената на министерот за правда.
Беше против правосуден испит на Албански јазик и сега е сменет.
Плус го тргнаа и оној од ДПСМ од министерството за односи меѓу заедниците.

Се е исто без разлика ВЛЕН или ДУИ е во власта.

Back
На врв Bottom