- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 11.471
- Поени од реакции
- 12.993
Нашите и сега не дупат со се и свашта ама дека така ке лупаат производи во Лидл малку потешкоБекутан (алкалоид) ти се светска марка, а наши! Нема они што да се покажуваат, одамна не се ефтини, дури и скапи се! Квалитет е тоа!
Пре користам нивни производи него ли рандом марка од ДМ па дури и пред Нивеа ги рачунам!
Остај ги ти нив.. сега зборуваме за Каки и Бати компани кои секунда нема да чекаат да те заебат со квалитет![]()
Автоматски споено мислење:
Како бе мала куповна моќ а маркети се отвараат ко печурки секојдневно?Ама не ме сваќаш што сакам да ти кажам се фаќаш како слеп за стап. Јас не ти викам дека е лошо што ке дојдат.
Јас ти викам дека примарната цел за доаѓање во Мк се ефтините суровини, одкоишто Лидл преку својата керка фирма прави финален производ.
Ефтин данок на приход за компании.
Поефтина работна сила.
Блиска релација на балканот за редистрибуција на производи.
Тоа е точно што го кажуваш они следат строги европски стандарди и правила, само суровините се од локалните држави.
Само ако очекуваш дека од Македонско млеко чуда ке направи Лидл се лажеш. Бела фарм е најефтиното српско срање. Сма имаме доста Македонски брендови што се многу квалитетни.
А тоа дека ако во Кам има патлиџан 55 денари а Лидл ке го продава за 50 денари и да мислиш дека доаѓаат кај нас да срушат пазар се лажеш. Прво многу сме мала држава + мала куповна моќ.