Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
АФД продолжува да јакне. 29% стигнаа. Веројатно на Германците им се допаѓа тоа што АФД беше неодамна во Москва и Петерсбург и планираат повторно да воспостават економска соработка со Москва. Очекував поради ова да им падне рејтингот. Но и на мое изненадување напротив им се зголемува. ЦДУ паѓа на 20%. Овие ни 10% не заслужуваат, ама пензионерите ги држат на такви цифри. Сепак ако не успеа да сврти 35-40% АФД што мислам дека е невозмножно. Сара е сеуште под 5% што доколку би коалицирале е преслабо за влада да состават. Зелените уште држат 14% овие се најзаслужни што ја демолираа индустриски и економски Германија минатиот мандат. Али трансформери имаш колку сакаш. А СПД паѓа се подлабоко поради тоа што го дозволија во минатиот владеачки мандат. Сега некои реформи туркаат што боли глава кога ги слушаш. ФДП не треба да пости како партија. А Левицата енигма ми е како стигаат до 12% со тоа што имаат една мутација на Грета и Карен вo онаа Хајди.
ЦДУ ќе иде уште подоле од тоа што се предвидува, стапот глуп си се копа сам себе со политиките кои ги тера.

Мое мислење е дека без АФД нема да има влада во Германија
Ќе имаат минимум +15% од претходните, иако сите предвидуваат 5-6 % помалку

Не е нормален Мерц, прашање е дали ќе истера цел мандат

...нема шанса, тоа е само очајнички обид да се биде во ЕУ низ мала врата и ново старо сценарио како Домбас во Украина така и со Придњестровје, ЕУ притиска ама романскиот народ не сака да се спои Молдавија, свесни дека ќе бидат цел на можни напади,

...нема да дадеш нешто инфо околу тоа како британците купуваат имовина во Австралија со цел да се иселат од страв од руски ракетни напад, поради давање на украинската помош во оружје и дронови, а посебно на проектили со долг дострел?

Ептен очајнички е тоа со Молдавија се гледа дека липаат по Русија, Путин посебно, еве и Ерменија иста мака мачи, за балтичките земји не сакам ни да пишувам, ЕУ со тешки маки се обидува да ги задржи во своите редови. Сите сакаат да избегаат од ЕУ ама не им дозволуваат, пропаганда е тоа страшна, цела среќа слободоумноста и праводљубивоста на ка-ге-бе ленд е тука :facepalm:

Не можам да сфатам само која е таа надворешна политика ако може така да се нарече, да ги натераш скандинавските земји после цела Студена војна помината во неутралност по брза постапка да пристапат кон НАТО. Епски подвиг во секој случај, без разлика на конотацијата.

Инаку ова со ракетните напади не знам како не ти е незгодно да го напишеш, ич не се замараат со тоа, јас тие британци што ги знам купуваат имоти во Грција, Шпанија а еден купил во Турција и се жалеше дека не може до документ за сопственост да дојде, настрана што било мртвило надвор од туристичка сезона па брзаше да го продаде имотот. Инаку пред некоја година работел во Сахалин и купил стан за 6000 $US, му го оставил на секретарката, ќе речев подарок ама не било баш без труд.

Нека се повлече Русија од украинска територија и ќе биде коњец филм, не гледам зошто Украина би отстапила своја територија или пак да се одречат од правото на тоа да си ја избираат иднината.

ЦДУ ќе иде уште подоле од тоа што се предвидува, стапот глуп си се копа сам себе со политиките кои ги тера.

Мое мислење е дека без АФД нема да има влада во Германија
Ќе имаат минимум +15% од претходните, иако сите предвидуваат 5-6 % помалку

Не е нормален Мерц, прашање е дали ќе истера цел мандат
Се знаеше чиво играче е Мерц. Уште пред избори. Така да сега нема каење за се што следува. Нема Европа е децински десеткувана од зад океанот. Ниту една земја да нема програма да си го зголемува наталитетот на своето население туку да следи некои умрени идеологии за внес на имигранти. Јеботе бог, па укини им данок на германкиве да не плаќаат доколку раѓаат па ќе видиш како се стимулра наталитет. Сите предуслови ги имаа за тоа. Ама тие дери со даноците и терај филмот дека сме 2010.

Али нема стопанот не ти остава да мрднеш повеќе од тоа што треба. Најбрилијантните умови и компании завшуваат во Сад.
Технолошки само колку е назад Еу од Сад е ненормално.

Мерц е следен после Стармајер. Само сепак АФД треба 40% да земе за да им помати сметки да не можат без нив влада да формираат. Цду ја држат пензионерите.

Се знаеше чиво играче е Мерц. Уште пред избори. Така да сега нема каење за се што следува. Нема Европа е децински десеткувана од зад океанот. Ниту една земја да нема програма да си го зголемува наталитетот на своето население туку да следи некои умрени идеологии за внес на имигранти. Јеботе бог, па укини им данок на германкиве да не плаќаат доколку раѓаат па ќе видиш како се стимулра наталитет. Сите предуслови ги имаа за тоа. Ама тие дери со даноците и терај филмот дека сме 2010.

Али нема стопанот не ти остава да мрднеш повеќе од тоа што треба. Најбрилијантните умови и компании завшуваат во Сад.

Мерц е следен после Стармајер. Само сепак АФД треба 40% да земе за да им помати сметки да не можат без нив влада да формираат. Цду ја држат пензионерите.
A penzionerite umiraat, svetot ostanuva na mladite, a koga sme kaj mladite AfD mangupski gi prevesla vo propaganda najmnogu na spd, grüne i linke.

Dodeka vtorive se isturija od pari davanje, za workshopovi (koi vprocem spored mene treba da bidat zabraneti bidejki imaat zadskriena politicka namera i agenda), seminari, obuki i ne znam sto po skoli i fakulteti protiv rasizam, diskriminacija, tradicionalni vrednosti, religija, ednakvost, islamofobija i sto ti znam jas sto, prvive samo jako udrija na tiktok so videa od sekojdnevieto i sto toa se desava po gradovite, nesto sto nema da se vidi kaj Mainstream mediumite. I rezultatot e deka vekje kaj mladite recisi 40-45% se identificiraat so desnite partii, najmnogu so AfD.

Isto gledam shift kaj obicnoto naselenie (koj spored mene e pozitiven), ako vo 2017,2018 nekoj kazese deka odredeni grupi na lugje pravat problemi vo opstestvoto, bese odma etiketiran kako radikalen desnicar, odbegavan ili slicno. Denes 8,9 godini podocna, duri i po mediumi otvoreno se govori koja sorta na lugje se problemot i cancerot, a obicniot narod ne se zamara so dali nekoj kazal deka odredena grupa se losite. A toa e prvata faza na sekoj otpor istoriski zemeno, prepoznavanje na neprijatelot ili nepodobniot vo ovoj slucaj i aktivno goverenje za toa, so cel pridobivanje sto pogolema masa lugje, a so sto pogolema masa lugje, sledi faza dva a toa e reakcija so cel resavanje na problemot.

Може и затоа е таквиот пристап „Нека повладее некое време и ќе го смениме“
Тоа се либерални трикчиња за одолговлекување

Ковид зема доста животи на пензионерите.. и тоа за нив нема да држи вода уште долго верувај

Незадоволството е преголемо на југот и на истокот, нема шанси да го спречат доаѓањето на власт на десничарите

АФД ќе депортира масовно, око нема да им трепне.
И тоа се користи против нив, демек сите дојденци ќе ги избркаат и ќе и ебат матер на економијата :pos:

Следна цел на АФД е придобивање на дојденците и мислам дека и во тоа ќе успеат

Може и затоа е таквиот пристап „Нека повладее некое време и ќе го смениме“
Тоа се либерални трикчиња за одолговлекување

Ковид зема доста животи на пензионерите.. и тоа за нив нема да држи вода уште долго верувај

Незадоволството е преголемо на југот и на истокот, нема шанси да го спречат доаѓањето на власт на десничарите

АФД ќе депортира масовно, око нема да им трепне.
И тоа се користи против нив, демек сите дојденци ќе ги избркаат и ќе и ебат матер на економијата :pos:

Следна цел на АФД е придобивање на дојденците и мислам дека и во тоа ќе успеат
Ke dojdat kad tad, ako ne se smeni nesto, mozebi ne vo 2029 bidejki imam osekjaj deka ke gi preveslaat nekako, no 2033 i te kako (ironicno, vo godinata vo koja se navrsuvaat tocno 100 godini od doagjanjeto na Hitler na vlast).

Cicko mi e vo Germanija od 1972 godina, od 1992 ima pasos, mi vika jugoslovensko dete sum jas, vospituvan kako socijalist, na site mozni izbori se do 2021 glasav za SPD, no ovoj pat kje glasam za AfD mi vika, ova e ludo sto napravija od Germanija. Jas si vikam cim cicko mi koj e okoreli socijalist i mozda edinstveniot simpatizer na SDSM od onaa stara dijaspora, na 68 godini se odlucil da glasa za desna partija, sto ostanuva so drugite...

Незнам ама Германциве станаа се само не останаа Германци. Па неможе бе минатата гарнитура мандат политичари да имаш со жаргон како Фрчковски. Им викаа со мокра крпа да се бришеле не морало да се бањаат. Или помалце вурст да јаделе :pos:

Бог да чува. Ваква реторика имаше Фрчко или Амди во МК. Штом и тука такви ропаци имаш на позиции...

За миграцијата да не зборам. Често кога летам и преку Банховиве треба да менуваш. Како во Африка да сум слетал јбт. Огромна е разликата со Полска пример.

Последно уредено:

Brussels to exclude military-age Ukrainian men from temporary protection scheme

Despite Ukraine's imposition of compulsory military service, some draft-age Ukrainian men have crossed the border illegally and subsequently received temporary protection in EU countries.

The European Commission proposed excluding military-age Ukrainian men from the EU's temporary protection scheme while extending the program until March 2028, in a move intended to bolster Kyiv's armed forces.

Бели христијани сите на фронт.

Абу Џихад Нгумбе Мохамед повели стан и џепарац.

Лудница.

Јас мислам дека ситуацијава со илегалниве имигранти малку му е. Треба повеќе терор и нереди да се случуваат за да се свестат. Германциве се надевам ќе се разбудат и ќе пораснат муда, доста беше тоа со лажниот холокауст и да им вродуваат чувство дека се криви за нешто, само државата си ја бранеа од Болшевиците, исто познати како безбожните евреи.

Докажано е одамна дека еврејски NGOs носат прилив на имигранти од црна/жолта раса во Европа, со белгиски имиграциски офицер што беше во Македонија дојден имам правено муабет, ми го потврди ова, ми рече не смее да пука на нив се дур тие не пукаат кон полицијата, иначе одамна би ги изрешетил. Boiling pot е дојдена работава, буквално. Нека пукни граѓагнска војна што побрзо.

Јас мислам дека ситуацијава со илегалниве имигранти малку му е. Треба повеќе терор и нереди да се случуваат за да се свестат. Германциве се надевам ќе се разбудат и ќе пораснат муда, доста беше тоа со лажниот холокауст и да им вродуваат чувство дека се криви за нешто, само државата си ја бранеа од Болшевиците, исто познати како безбожните евреи.
Што им направи СССР во '39 што ја нападнаа Полска?
Сите ги нападнаа од што се бранеа, така му испаѓа :sick:
Нешто слично на тоа што сега го прават Евреите и Јенките, или?

Докажано е одамна дека еврејски NGOs носат прилив на имигранти од црна/жолта раса во Европа, со белгиски имиграциски офицер што беше во Македонија дојден имам правено муабет, ми го потврди ова, ми рече не смее да пука на нив се дур тие не пукаат кон полицијата, иначе одамна би ги изрешетил. Boiling pot е дојдена работава, буквално. Нека пукни граѓагнска војна што побрзо.
Не до тој степен како што ти си замислуваш

Колку е улава работата. Имаше видео од базен во Италија. Еден црнец чисто враце си го имаше куро фатено и го фатиле кај што мастурбира. Зеле чутек да му удрат. Се најде една искршена девојка го бранеше копукот. Иди после разбери се.
Токсични се овие европски феминизирани идеали. Како да се опседнати да ги силуваат.

Толку од фолцваген во Европа а и во Америка. Уште во Азија нешто пркаат ама и таму ќе ги изедат. Нови 100.000 кратења. Е сега да нема да има многу влијание во краток период. Ќе им исплатат отпремнина од неколку илјади евра со што пола оди одма во данок за државата. Ама луѓето ќе останат невработени после тоа. Да не говорам дека на 100.000 во Фолцваген уште 50.000-100.000 некаде на друго место ќе се кратат бидејќи тоа е цел ланец на производство.
Автоматски споено мислење:

Рено во Франција дури 800 инжињери оут. Не се овие оние што варат туку инжињери. До крајот на 2027, треба да намалат 20%. Ајбе добро ќе прават дронови :pos: Кои ке ги финансираа ЕУ со пумпање пари од долгови. Бидејќи ти не продаваш производ на трет пазар за да внесеш капитал од надвор. Али халеллијаја имаат уште фора да ги стигнат Сад со трилионите долг.

Патем никој не пиша. Германија ги откажа воените бродови кои требаше да им ја модернизираат морнарицата. После фајтерот со Франција уште еден проект аут. Ах да и дупка имаат незнаат 2.3 милиарди кај им се на Писториус и ко.

Хехехе ка ге бе то јаде бубата. Долга раката е. Сфе овие се агенти на ка ге бе то. :D

Последно уредено:
Back
На врв Bottom