Што ве натера да се иселите од Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Xibalba
  • Време на започнување Време на започнување

Што ве натера да се иселите од Македонија?

• Вкупно гласачи
    205
Колку си ти наивен.

Заборави да ја кажеш и автобиографијата на Тито кој бил бравар и неписмен човек :ROFLMAO:

Или автобиографијата на секој комуњар дека доаѓа од сиромашно семејство или америчкиот пандан дека секој го почнал бизнисот од "гаража" :ROFLMAO:
Колку ти само го браниш капитализмот, е повеќе од очигледно.
Ама забораваш дека ако не бил Тито, немало ниту да има народно ослободителна борба, ниту Југославија...

Не знам што не ти се допаѓа у идејата за Југославија, која своевремено била меѓу силните држави.

Кога спомна гаража, еве погледни го филмот со твоите херои, едниот умре, другиот е педофил милијардер

Пирати и они, така им се составени и нивните оперативни системи, пиратирани, украдени, и многу е иронично што до ден денес и ние користиме пиратирани оперативни системи.

Пак ќе кажам, дефиниција за богат се едначи со крадец, искористувач, робовладетел итн... од памтивек е така, и така и ќе остане.

Po moe mislejne 90% iseleni od MK, se poradi nemajneto na pravna drzava,neednakvosta pred sud,javni institucii ili administracija/za se ti treba po 1 covek da imas bukvalno sekade.......poradi ova si zamina mladite a i povzrasni .....nee deka nema rabota,zivot,pari ...

Po moe mislejne 90% iseleni od MK, se poradi nemajneto na pravna drzava,neednakvosta pred sud,javni institucii ili administracija/za se ti treba po 1 covek da imas bukvalno sekade.......poradi ova si zamina mladite a i povzrasni .....nee deka nema rabota,zivot,pari ...
За белец и со основни работни вештини секогаш ќе има работа, живот и пари.
Посебно сега и отсега натаму.
Тоа што го наведе е главната болка, немање правна држава, корупција и не гледање крај на таа состојба.
Се' додека тоа не се оправи, ќе имаме одлив на млади. А некако нема знаци дека ќе се оправа работата. Така да чорба.

Заминаа поради неинформираност, мислеа ќе бидат директори во Ауди. И сега им е срам да се вратат.

Заминаа поради неинформираност, мислеа ќе бидат директори во Ауди. И сега им е срам да се вратат.
Или пак некој ги излажал дека ќе бидат директори.

А правниот систем ни е ужас. Неправда минува неказнето на секој чекор.

Последно уредено:
Колку ти само го браниш капитализмот, е повеќе од очигледно.
Ама забораваш дека ако не бил Тито, немало ниту да има народно ослободителна борба, ниту Југославија...

Не знам што не ти се допаѓа у идејата за Југославија, која своевремено била меѓу силните држави.

Кога спомна гаража, еве погледни го филмот со твоите херои, едниот умре, другиот е педофил милијардер
Не ме разбираш. Не се никој од овие се мои херои, ниту ќе бидат.

Југославија како и сите овие "херои" за кои зборуваш се само во главата на тие кои веруваат во тие басни.

Да не се разбереме погрешно, во Македонија денес со сигурно ќе најдеш некој цреп кој ќе ти каже дека муртинското копито е најдоброто нешто што се случило во нашава банана државичка.

Така да секој со своите приказни.

Не бе бегаат од вакви како тебе, кај шуто па и боде напикано негде преку партија во администрација и мрси муда за некој што поштено си ја вади платата било каде во светов. Таму и обичен работник заработува доволно за да не мора дудла на некој од партија

Не ме разбираш. Не се никој од овие се мои херои, ниту ќе бидат.

Југославија како и сите овие "херои" за кои зборуваш се само во главата на тие кои веруваат во тие басни.

Да не се разбереме погрешно, во Македонија денес со сигурно ќе најдеш некој цреп кој ќе ти каже дека муртинското копито е најдоброто нешто што се случило во нашава банана државичка.

Така да секој со своите приказни.
А кој е твојот противаргумент?

Не чинел Муртино, не чинела Југославија, па еве може да заклучам дека си за овие "револуционерите", така?

Што па они направиле добро за нашата државичка? Патишта да не направија како во Југославија? Или болници и школи и градинки?
Да не ја внесоа у НАТО? Да не ја внесоа у ЕУ?

Тито е татко на Македонија, а вие плукате по Тито.

Македонија е произлезена од Југославија и за првпат е прогласена за држава во склоп на Југославија, Југославија и даде и независност. Не знам зошто толку омраза против Југославија, истата онаа од која се збогатија македонските "олигарси" со крадење на фабрики, клиенти на истите, опреми, згради, плацови, се што беше државно у време приватизација се испокраде од поединци, се отпуштија од работа пола работници, станаа стечајци.

И тие и оние другите од голтари станаа богаташи. Основачот на револуционерната партија, којашто после смени име, го ишутираа на клоци неговите, од голтар стана богаташ, направи и војна заедно со оној од другите, претседателот еден загина, другиот покушај за атентат итн..
Оние браќата си лапнаа и повеќе од 25% и тоа сегде, у територија, влада, собрание, државна администрација, фудбалкса репрезентација итн...

И нормално дека народ ќе се исели. Имаме преку 2 милиони дијаспора низ светов.

Ете така се станува богаташ, ако си намерил да постанеш, ама веќе е пишано дека на крај сме сите исти - смртници.
Со парите може ќе купиш љубов (секс), среќа, се што сакаш и се што ќе ти текне, ама ипак парите не можат да купат младост и живот.

А кој е твојот противаргумент?

Не чинел Муртино, не чинела Југославија, па еве може да заклучам дека си за овие "револуционерите", така?

Што па они направиле добро за нашата државичка? Патишта да не направија како во Југославија? Или болници и школи и градинки?
Да не ја внесоа у НАТО? Да не ја внесоа у ЕУ?

Тито е татко на Македонија, а вие плукате по Тито.

Македонија е произлезена од Југославија и за првпат е прогласена за држава во склоп на Југославија, Југославија и даде и независност. Не знам зошто толку омраза против Југославија, истата онаа од која се збогатија македонските "олигарси" со крадење на фабрики, клиенти на истите, опреми, згради, плацови, се што беше државно у време приватизација се испокраде од поединци, се отпуштија од работа пола работници, станаа стечајци.

И тие и оние другите од голтари станаа богаташи. Основачот на револуционерната партија, којашто после смени име, го ишутираа на клоци неговите, од голтар стана богаташ, направи и војна заедно со оној од другите, претседателот еден загина, другиот покушај за атентат итн..
Оние браќата си лапнаа и повеќе од 25% и тоа сегде, у територија, влада, собрание, државна администрација, фудбалкса репрезентација итн...

И нормално дека народ ќе се исели. Имаме преку 2 милиони дијаспора низ светов.

Ете така се станува богаташ, ако си намерил да постанеш, ама веќе е пишано дека на крај сме сите исти - смртници.
Со парите може ќе купиш љубов (секс), среќа, се што сакаш и се што ќе ти текне, ама ипак парите не можат да купат младост и живот.
Не те разбирам за што ти треба аргумент?

Ако Југославија толку чинеше за нас немаше да сме сега на ова дереџе, еве ти еден еден прост и необорлив факт! (види каде е една Хрватска, Црна Гора, за Словенија да не праам муабет)

Да не навлегуваме во детали сега, нема смисла.

Ние живееме во сегашноста. Остави ги приказните за "поштење" на Труфун Костовски во поткастот на Ландов.

Не те разбирам за што ти треба аргумент?

Ако Југославија толку чинеше за нас немаше да сме сега на ова дереџе, еве ти еден еден прост и необорлив факт! (види каде е една Хрватска, Црна Гора, за Словенија да не праам муабет)

Да не навлегуваме во детали сега, нема смисла.

Ние живееме во сегашноста. Остави ги приказните за "поштење" на Труфун Костовски во поткастот на Ландов.
Каков Трифун Костовски каков Муртињо, какви квази патриотски револуционери зборуваме овде.

Друже, и Римско Царство било огромно и најразвиено, ама пропаднало. Ете ти тебе еден необорлив факт. Не знам зошто повеќето на форуми се у трип дека ова е некаква си дебата. За ваша информација дебатите на ТВ у 90% од случаите се наместени, како борба со кечери.
И Југославија била одлична за тоа време, ама пропаднала, од народ поткуплив, корумпиран и лош систем.

А Хрватска и Словенија долго време биле под Австро Унгарија, и тоа у време коа нашите македонски претци нижале тутун и береле афион за Турците.
У тоа време е направен и трамвај систем у Загреб, градежништво модернизирано, архитектура итн...
У старт сме немале можност да се развиеме под Османлиското владеење пет векови. За да после заедно со Бугарите се бориме против Турците, арно ама направена е поделба на Македонија и од тука па натаму сме биле под српска управа. Најголем развој оваа територија, што ја викаме Македонија, а некој ја вика Вардарска или по ново Северна Македонија доживеала во време Југославија, е тоа е факт непобитен.

Црна Гора исто како нив има излез на Јадранско Море и имаат бродски транспорт, поволност што ние никогаш нема да ја имаме, а покрај тоа имаат и развиен туризам на крајбрежјето, за разлика од нас коишто го имаме само Охрид и Струга.

А Србија го има Дунав, река што тече низ пола Европа, погодна за транспорт и туризам. Србија има голем капацитет, ама нивната националистичка политика и блискоста со Русија ја доведе до таму каде што е сега.

Ако економската состојба и причината за иселување се разгледуваат како проблем, тогаш треба да почнеш од коренот.
Сегашноста е таква каква што е, оти се должи на минатото.

Иначе не гледам дебатни емисии, ниту пак интервјуа на "аналитичари", политичари и други разно разни самопрогласени професии.

Сметам дека доволно сме возрасни и доволно се изнагледавме овие 35 години од осамостојување за да можеме сами да заклучиме.

@Artemisia Vulgaris не се смеј, убаво ти е таму на лад, овде жешко е не се дише, немам клима во моја соба, а надвор смрди копа, како земаш воздух, така пече на грло. Би ги бесел јас лично на плоштад.

@Artemisia Vulgaris не се смеј, убаво ти е таму на лад, овде жешко е не се дише, немам клима во моја соба, а надвор смрди копа, како земаш воздух, така пече на грло. Би ги бесел јас лично на плоштад.
Од денес е ужасно топло, не се дише. А тек сеа ко ќе почнат и пожарине. Иначе циганине сегде палат.

Од денес е ужасно топло, не се дише. А тек сеа ко ќе почнат и пожарине. Иначе циганине сегде палат.
Нема полиција, веќе има и пожари, цел ден смрди на запалено, сега вечерва па посебно многу. Јас сум блиску до ова депонијава Вардариште. Едно време полиција го чуваше да не палат. Место да го чува може сега да отиде и да испоапси се, да ги прекрши од ќотек и на друг да не му текне, ама не греота биле ранлива група. Ние сме греота што дишиме чад.

Нема полиција, веќе има и пожари, цел ден смрди на запалено, сега вечерва па посебно многу. Јас сум блиску до ова депонијава Вардариште. Едно време полиција го чуваше да не палат. Место да го чува може сега да отиде и да испоапси се, да ги прекрши од ќотек и на друг да не му текне, ама не греота биле ранлива група. Ние сме греота што дишиме чад.
Комшии сме. Истото беше и со Трубарево кога се запали она, ма исто е секоја година, овде никој ништо не презема.

Back
На врв Bottom