СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Бразил колку и да нема моментално играчи на ниво на 2006 да речеме, кога ќе го видиш бразилското знаме и жолтите дресови на СП, буди некое убаво чувство најверојатно носталгија кога беа прејаки, дека бев дете.
Памтам татко ми ми купи од Шутка/Битпазар еден зелен дрес од Бразил, мислам дека сеуште не постои доказ дека некогаш постоел таков дрес во историјата на Бразил. Ама гордо го носев :D

Nemav nekoi golemi ocekuvanja za ova SP koe e napumpano so ekipi. Neli, posle grupnata faza stanuva interesno koga se ocistat malite i poslabite ekipi.

No posle prvite dena moram da kazam, deka e dosta zabavno. Mali ekipi iznenaduvaat, ima dobro nivo, ima golovi, senzacii itn. Da, ima dosta nereseni partii ama tie se so golovi a ne kako nekoi poranesni prvenstva kade pola od natprevarite zavrsuvale 0:0, prav ocebol. Taka da, neka prodolzi vaka zabavno pa i neka ima i iznenaduvanja. Dosadno e edni isti ekipi da se borat za peharot.

Малите репки изненадуваат поради форматот на првенството. Фаворитите не се замараат многу оти со една победа можат да одат понатаму и влегуваат по лежерно, тука овие користат на кои секој бод им е планина.
Не знам групи, дали има шанса Иран ако помине некако да се сретне со проклетниците Амерички и да ги посери сред Америка пред очите на оној портокалот ? Тоа би било епски момент

Малите репки изненадуваат поради форматот на првенството. Фаворитите не се замараат многу оти со една победа можат да одат понатаму и влегуваат по лежерно, тука овие користат на кои секој бод им е планина.
Не знам групи, дали има шанса Иран ако помине некако да се сретне со проклетниците Амерички и да ги посери сред Америка пред очите на оној портокалот ? Тоа би било епски момент
Ако двете репки (Уса Иран) завршат втори во своите групи, се среќаваат.

Опаа го фатија расистот!

да ви ебам матер глупа

Што мислиш Шкотска-Мароко ? Во 1998 како што спомена беше 0-3 иако тогаш Шкотска имаше осетно појак тим него овој а Мароко неспоредливо послаб од овој денес. Јас ставам 1-0 со гол на МекТоминеј.
Штета што Били Гилмор се повреди. Се сеќаваш на Колин Хендри, најстереотипен шкот кој некогаш постоел :angel:
Автоматски споено мислење:

Дали приметивте дека Уругвај има четири звездици изнад грбот а имаат освајано СП 2 пати. Прогуглав нешто шпански гугл транслејт, и испаѓа дека уругвајците ги сметале олимпијадите во 1924 и 1928 како неофицијално светско пошто биле во организација на ФИФА а не на МОК. И така Уругвај тепал во 1924 и 1928 на неофицијалното светско (и самиот Жил Риме го сметал ОИ турнирот за светско) па така земјата со одвај 3,5 милиони жители има 4 титули според нив.

Голем бод за Тим Пејн и Марко Стамениќ :cool:

Toa ne go opravduva sramot na Spanija. Na malite kamcinja se sopina covek. A i so toj mindset deka na vakvo prvenstvo ne se zamaras so mali ekipi nema daleku da stignes. Ete ja Germanija, 7:1. Ne znaci toa deka ke osvojat ama ima psiholoski moment. Koga drugite te setat, deka imaat sansa, dobivaat uste pogolema motivacija. Sekoj koj igral fudbal go znae toa.

Голем бод за Тим Пејн и Марко Стамениќ :cool:
Со денови ми се појавува како некој го дрви (објавуваат сликички од албумот од него, одбројуваат до првиот настап итн) за овој Пејн. Си викам кој курац е играчов, да не сум поропуштил нешто од неговава кариера. За миг помислив да не има некое македонско потекло :D
Отворам да прочитам што е со хајпот, уствари некои инфлуенсери решиле да го прават underdog star, му кренале следачи од 4.000 на неколку милиони.
Gen Z type if shit :D

Да бе, до форматот било. Сѐ јаките екипи не се замарале, сѐ дур не испаднат - после ќе биде, немаа среќа, судијата не ги сакал. Италија така од 2014 навака не се замара, целиот фокус им е на Лига Нации. Ќе дојде време и други репрезентации да не се замараат исто - да имаат фокус на Лига Нации и циклусот пријателски.

ХРТ никако не е за потценување, силна телевизија се, со мислам 5 канали со одлична програма.

Од утринска програма, вести, до документарни емисии, студијски дебати, забавна програма итн.

За мене од сите јавни државни тв од поранешната Југославија, ХРТ има најдобра тв програма.
Далеку се ХРТ од онаа програмата која ја имаа пред 20 години, ама сите телевизии имаат послаба програма од онаа од пред 20 години.
Во Србија на РТС само по 1 натпревар на ден пренесуваат а Арена спорт Србија сите можни натпревари пренесува, во Словенија државната тв пренесува по 2 натпревари дневно а Арена спорт Словенија сите можни натпревари пренесува, а во Македонија и БИХ државна тв ниту еден натпревар не пренесува, се е на Арена спорт.
Во Хрватска и во Црна Гора државните тв ХРТ и РТЦГ сите можни натпревари од ова првенство ги пренесуваат.
Не знам како е во останатите држави во Европа, дали државните тв пренесуваат и колкав број на натпревари пренесуваат.
Многу е комерцијализација во фудбалот и не е убаво што ниту првенство на 4 години да не е достапно за сите.

Да бе, до форматот било. Сѐ јаките екипи не се замарале, сѐ дур не испаднат - после ќе биде, немаа среќа, судијата не ги сакал. Италија така од 2014 навака не се замара, целиот фокус им е на Лига Нации. Ќе дојде време и други репрезентации да не се замараат исто - да имаат фокус на Лига Нации и циклусот пријателски.
Па таков им е мајндсетот, и на крај ако испаднат куку мајко.

Германија е друга приказна, тие и на ревијален натпревар имаат дисциплина

Капе Верде има 100К луѓе, тоа е исто како Куманово да се отцепи како држава и направи репрезентација и да избори Х со Шпанија на СП. Замисли хаха
И ќе дојде селекторот и ќе каже кој сака да игра 10к на рака и толку ќе биде.

Back
На врв Bottom