Цртање на графити

• Креатор на темата Креатор на темата Blest
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно Рон мислеше за чкртаници како овие од видеото на велесизам погоре, инаку муралот во Штип не е лош баш добро изгледа
Да, касно капирав и беше доцна да го избришам постот.
Поздрав и до двајцата :)

IMG_20230129_141100.jpg
Автоматски споено мислење:

IMG_20230129_150310.jpg
Автоматски споено мислење:

IMG_20230129_141120.jpg

Интересна игрица
Не сум знаел дека на IMDB и игри има.

Туку графити е супер уметност ама искрено не ми се допаѓа што ги има на некој установи на фасадите или на некој места каде не е местото за графити.

Не сум знаел дека на IMDB и игри има.

Туку графити е супер уметност ама искрено не ми се допаѓа што ги има на некој установи на фасадите или на некој места каде не е местото за графити.
Има оти глумци позајмуваат гласови за повеќето игри.

Да, ама поентата е да го видат сите, у Берлин на пример цртаат на вагони и метроа, и полиција тепа ако те фати. Имаше некој документарец за тоа колку градот Берлин троши за чистење/кречење на графити годишно.

Има оти глумци позајмуваат гласови за повеќето игри.

Да, ама поентата е да го видат сите, у Берлин на пример цртаат на вагони и метроа, и полиција тепа ако те фати. Имаше некој документарец за тоа колку градот Берлин троши за чистење/кречење на графити годишно.
Треба да биде според мене регулирано да има каде би смеело и што би смеело на такви места да се напише и нацрта. Да биде заштитено од државата графитот или муралот за да нема над него шкртање некој друг да црта над него без дозвола. Да има договор потпишан со кој се обврзува да се освежува истиот. По некоја година 2 или 3 кога ќе му помине договорот за графитот да може да се смени графитот со друг.

Секако уметникот да добие пари за тоа од општината или државата.

Треба да биде според мене регулирано да има каде би смеело и што би смеело на такви места да се напише и нацрта. Да биде заштитено од државата графитот или муралот за да нема над него шкртање некој друг да црта над него без дозвола. Да има договор потпишан со кој се обврзува да се освежува истиот. По некоја година 2 или 3 кога ќе му помине договорот за графитот да може да се смени графитот со друг.

Секако уметникот да добие пари за тоа од општината или државата.
Ааа, нема тука слобода, што всушност ќе биде контрадикторно на самото цртање графити - слободно изразување. А иначе има пред некои продавници им цртаат за пари у договор со сопственикот.

Back
На врв Bottom