kano
Farang
Боре
bore moze samo direktor da e, gazdata ima evropski trofej...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Боре

Еве и ја ќе ви помогнам тогаш, Стерјев не еbore moze samo direktor da e, gazdata ima evropski trofej...![]()

Еве и ја ќе ви помогнам тогаш, Стерјев не е![]()
Трифун Костовскиbore moze samo direktor da e, gazdata ima evropski trofej...![]()
Клуч нема да биде , ама дека ќе се вртат разни партиски лешинари да влезат во клубот , тоа секако. Верувам дека и Кано не лупа од рукав, и дека и Михо уште сега се бори да биде побезболна неговата смена.Реално, после Михо клуч на клубот. Тоа е реалноста.
Lupus in fabula, КамчевИ ја помислив на Столе ..Некако ми делува на најлогично решение..
Не е Столе, тој позади негоИ ја помислив на Столе ..Некако ми делува на најлогично решение..

Ne zborev za sebe ama nema veze.Koлку си свилен навивач. Секако дека не игра улога дали салата се наоѓа во Аеродром, Илинден или во некоја друга населба. Најважно е кој е противникот. Во домашно првенство против некој небитен тим секако ке дојдат сто души. Во европски натпреварувања секако ке биде исполнета до последното место. И така утакмиците со понеатрактивните противници ги играат во малата сала, што доволно говори.
Ако е така дека на многу им е далеку, зошто и на Градски нема повеќе навивачи, а во центарот на градот е стадионот? Секако и тука, во фудбалот игра улога атрактивноста на противникот. Домашно првенство никој жив не гледа, освен дерби натпревари, а за Европа сигурно ке има поголем интерес.
I te kako igra uloga kaj e salata, ne e ova gradce od pola saat pesacenje da go projdes celo. Tie muabeti deka sega 5000 luge ke bile hardkor i ke ostavat 100 obvrski vo zivotot da odat vo sala 3 saata se filmovi za tinejdzeri.Нема везе кај е салата. Во Македонија генерално ја нема таа култура навивачите редовно да го гледаат својот тим, туку бираат по противник. Тоа е нешто на кое нашите треба да работат. Да успеат да направат секој навивач да дојде пред се да го гледа нашиот тим и неговиот перформанс, да биде тоа празник за секој навивач без разлика кој е противник
Тоа може да се направи ако се оди чекор по чекор. Мора да се сменат некои работи, мора да се понудат некои интересни моменти за публиката, од маркетиншки аспект со кои ќе ги привлечеш цели фамилии да си доаѓаат и уживаат во тие два саата во сала. Не е лесно со овој менталитет ама ако се има воља и желба може и тоа да се смени.
Posledno koa igravme LS sezonskata bese 50-60 evra, a tuka dvizea cenite koga bevme evropski prvaci. Karta za LS za osmina i cetvrt finale bese 400-500 denari.Факт е дека се неатрактивни противниците и нивото на лигата е крш, ама за цените на билетите, поготово ЛШ кога беа 2017, не знам што повеќе требаше да биде. Вардар во борба за Ф4, подоцна и европски шампион х2. Не ми е јасно како луѓето одат на спортски настани АКО ИМААТ пари. Значи прво се сметки, храна, дискотеки, телефони, патики од 150 евра, ама ако остане ќе иде на Вардар, ако нема - ќе седи пред кооперација.
Салата негде мора да биде. Једино у Центар да е , па од секоја страна да им биде поприлично подобра позиција, ама пак зависи од кај доаѓаат тие навивачи, па и до Центар ќе патуваат и ќе губат време. Еве Јане е во Аеродром , па фанови од Ѓорче ,Влае и надоле , пак се клацкаат и губат време да стигнат. Да е во Ѓорче овие од другиот крај пак се клацкаат патуваат долго. Така да тоа не може нешто многу да се смени, пошо од сегде има навивачи и тоа е. А за другото баш тоа пишав и ја. Дека се нема навика да се гледа Вардар , туку само кога е со појаки екипи. И баш на тоа алудирав дека тимот мора да створи услови и да работи да го смени тоа, да ја привлече публиката, а тоа може да се смени чекор по чекор и се менување на многу ствари.te kako igra uloga kaj e salata,
Европски трофеј не мора да значи ЛШ дека има освоеноНе е Столе, тој позади него![]()

Живко МукаетовЕвропски трофеј не мора да значи ЛШ дека има освоено![]()
Долго време се врти муабетот околу него и за РК и за ФК, не знам колку е реален.Живко Мукаетов
Добредојде во Тафталиџе 2Безразлика што имаме највеќе жители, како град трпиме убедливо најголеми демографски промени.
Пишав и во темата на Пелистер. Во населба која била стара скопска населба, која сега е целосно изменета со нови згради и каде што 80% од жителите се нови, кај син ми во градинка има само две деца кои имаат бар еден родител од Скопје. Само за споредба, има тројца со родители битолчани.
25% од маалото се шпони/турци, уште 50-60% се тазе доселени во Скопје (размак 10-20 години).
Значи од оние генерации кои би навивале за Вардар, немаш скоро никој. Сите се иселени во странство или во периферија.
КОЈ ЌЕ СИ ПРАТИ СВОЕ ДЕТЕ ДА НАВИВА ЗА ВАРДАР, А 20 И КУСУР ГОДИНИ РАСТЕЛ ВО ДРУГ ГРАД?
Целосно се измени демографијата на сите населби како Карпошите, Тафталиџе, Центар, Аеродром, Кисела Вода, Ѓорче, Влае, Хром, Драчево итн.
Таму негде од 2010, па натаму, со интензивирање во последните 5 години, ова Скопје НЕМА ВРСКА СО СКОПЈЕ ВО КОЕ СМЕ РАСТЕЛЕ И ГО ЗНАЕМЕ. Умре како град, бетер од Демир Хисар.

Нели е веќе нешо спонзор на ФК Вардар , инаку ако биде он тогаш што ќе биде со РК Алкалоид и КиреДолго време се врти муабетот околу него и за РК и за ФК, не знам колку е реален.
Добредојде во Тафталиџе 2![]()