Koga sme kaj sala, jas bi rekol deka problemot so Jane ne e samo sto ja zemame pod zakup i trosime za kirii. I pari ke se plati za plakjanje.
Daleku e Aerodrom za golem broj Vardarci, salata ni e oddalecena od navivackite centri na Vardar. Najmalku luge vo Aerodrom navivaat za Vardar od site skopski naselbi poradi kosarkarskiot klub. Sea kosarkata kaj nas e mrtva pa moze nekoj ke se izlaze da gleda utakmica rakomet maalski. Za sporedba Gjorce, Karpos, Centar, Kisela voda, Butel, Cento se nekolku pati pogolemi centri so navivaci na Vardar od Aerodrom.
Od tuka i ni doaga problemot so popolnetosta na salata, treba da vozis do Aerodrom ponekogas i po 1 saat niz guzvi, pa da plakas parking, pa imalo nemalo mesto (parkingot na salata se koristi za se drugo od prv den) i odma se namaluva brojot na gledaci. Skopskata publika ke se potegne da odi do taa sala samo ako se raboti za zvucno ime vo rakomet. Za pomali ekipi ili za lokalni utakmici ne.
Lugeto ne se da gi krivime zosto ova ne e grad od 50-100.000 luge kade se ti e na 30-40 minuti peski. Za nekoj da trgne peski od Gjorce do Aerodrom treba da pesaci dva saata vo pravec. Skopje e fizicki golem grad (dolg) pa lokacijata kade se odrzuva nastanot igra golema uloga vo toa kolku ke bide poseten. Kale, Rasadnik i Boris sekogas ke bidat poposeteni od Jane na rakomet i na Vardar radi taa maalska publika, koja ke se nafati da dojde zosto salata i e blisku do doma. Vaka nie ne mozeme da imame solidna gledanost zaso vakva maalska publika Vardar vo okolina na Jane skoro i da nema.
Ako mene me prasuvate ne bi bilo loso i LS da igrame vo Boris. Sekade ke ima publika na LS ama vpecatok mi e deka Boris ke bide poposeten od Jane i ke ima pogolem interes. Plus i pogolema e salata ke ima mesto za poveke luge, a ova znaci i pomal haos za karti.
Za Rasadnik zolto crveni tribini vo boite na znameto, sino beli stativi kako gi kupile taka gi stavile na gol, crno crvena fasada vo boite na Vardar. Promasen brending ama ova e kozmetika i mozat da go resat ako sakaat.