Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Според коментари повеќето сакаат да се гледа српски Аrena Sport. Aко ги стават и српските Premium и македонските верувајте тогаш губи доста македонскиот. Аrena Sport веќе се договориле да има македонска верзија и нема веќе назад враќање.

Е сега тоа што можеби нема програмата преноси да се исти, веројатно се прилагодуваат колку можат со 3 канали и со таа мала екипа кој што може и знае да коментира. Да имаа поголема екипа и сите канали да беа на македонски јазик ќе беше подобра ситуацијата за гледачите. Ете најмалку што може да направите е да им досаѓате, бидете упорни инсистирајте да бираат она што сакате да се гледа од преноси.

Јас верувам дека во Македонија ќе се шират со уште канали во иднина. По секоја цена Аrena Sport ќе сака да искористи во Македонија зошто нема друга конкуренција.

Последно уредено:
Според коментари повеќето сакаат да се гледа српски Аrena Sport. Aко ги стават и српските Premium и македонските верувајте тогаш губи доста македонскиот. Аrena Sport веќе се договориле да има македонска верзија и нема веќе назад враќање.

Е сега тоа што можеби нема програмата преноси да се исти, веројатно се прилагодуваат колку можат со 3 канали и со таа мала екипа кој што може и знае да коментира. Да имаа поголема екипа и сите канали да беа на македонски јазик ќе беше подобра ситуацијата за гледачите. Ете најмалку што може да направите е да им досаѓате, бидете упорни инсистирајте да бираат она што сакате да се гледа од преноси.

Јас верувам дека во Македонија ќе се шират со уште канали во иднина. По секоја цена Аrena Sport ќе сака да искористи во Македонија зошто нема друга конкуренција.
Без гајле нема ни да има конкуренција кај нас.
Автоматски споено мислење:

Врв
:pos:

Почетоков им е катастрофален даваа снимки некои дур на оригиналните Премиум канали одеа преноси во живо. Еве од почеток прв ден најлогично прашање до нив - зошто бе браќа?

И после сакате да кажеме нешто добро. Џабе македонски џабе се кога реализацијата на проектов од почеток е мизерија ќе пренесуваат папациве што одлучат дека според нив е битно? Абе дали сте нормални бре? Како еве кажете како да пофалам нешто кога од почеток се усерува нешто што фунционираше перфектно?

Еве Ф1 за пример сакаме да станеме сериозни сакаме повеќе канали на македонски сакаме се да е мк, и еве викендов одма прв само квалификации и трка ќе даваат. Србија се оди во живо ама апсолутно се. РТЛ Хрватска која не е спортска исто даваат се во живо. Да тренинзи не се битни ама пристапот се гледа кој е одма. Нема битно не битно сакаш квалитет ќе си задржиш ќе емитуваш се ќе си седнеш коментираш и работиш. На нашиве како и за се друго изговор им е “само да е на македонски” ама ние што одлучиме и што сакаме. Затоа нит имавме спортски канал нит нашиве телевизии се заинтересираа за нешто повеќе. Овие само једина цел им е на врв утакмици да се слуша нивен глас. Толку.

А да не зборам пример Мото3 Мото2 никад нема да дадат тоа. Србиве еве прошлиот викенд и двете имаше од 7 сабајле до 6 вечер седиш и коментираш ама се луѓе кои стварно пратат желба им е и се. За жал кај нашиве не го гледам тоа. Кај нас ќе дојде ќе си испие ракиичка кај жабарот со шопска и цигарче и ќе дојде само трка да коментира а врска нема што се дешавало претходно тренинзи и слично и бил лош коментаторот верглал глупости. Епа сркајте си.

Само за пример земам ова пошо ги пратам мотоспортовиве ама сигурен сум дека се ќе е исто и за другите спортови и фудбал кошарка тенис се баш се. Заборавете мега преноси евролига што имаше во живо од арена кај нив од се. Кај добивме да сме единствени од сите земји околу да ги имаме скоро сите Арени оригинални од кај србите со најдобар квалитет и се за разлика од другите земји кои сите имаат евтина верзија некоја од Арена еве не и нас и таа манџа. Враќање назад 10-15 години.

Праќајкте мејлови тука испоспамајте ги marketing@tvarenasport.com. На крај ќе прекинат да откупуваат за наша територија некои одбојки кошарки итн пошо нашиве нема да се заинтересирани да пренесуваат а до сега мораа пошо бевме единствени кои ја имаа оригиналната српска верзија.

Последно уредено:
Ако ништо друго требаше со 1 канал да почнат барем, за кур им дале 3 канали 7 души се со се чистачките у студио.

Gafovi sekoj pravi, ne mi smeta toa, imaat znaenje, gi imaat potrebnite informacii konstantno, imaat dobri emisii, baska pratam i Moto GP, i tamu gazat poshteno, duri i pointeresni se tamu so ogled deka toj sport e daleku pointeresen i poneizvesen od F1, so mnogu poveke preteknuvanja i nadrealni dueli, nebitno, poentata mi ja znaes.

Ne mi e jasno na koja osnova pravat vakov downgrade, nemam nisto protiv MK kanal, naprotiv, redno e nesto da se prevzeme na sportski plan kaj nas makar i vaka so ogled deka nasive televizii dozivuvaat totalno fijasko, ne mi e milo za toa ali toa e sto e, ama ne se pravi ova vaka, koga kvalitetot na uslugata koj go plakame znacitelno opadna,. Najmnogu mi smeta faktot sto e smeneta programata, ne e istata od tie 3 areni sto gi trgnaa, primer eve pratam grcko basket, ke se igra majstorka Olimpijakos Pao, i sea poim neam dali istava ke odi kaj ovie ili ne, vo slucaj da e ko do sea, na edna od tie areni koi gi trgnaa. Gledam denes imale problemi tie sto pratele spansko i italijansko basket, a nesto mi kazue deka vaka ke se nervirame i so fudbalite koga ke pocnat fudbalskite prvenstva, ili koga ke ima evroliga basket.

Na krajot, neka ponudi telekom paket, dali sakame ovaa so nasive kanali, ili da si ostane ko i do sega, so ogled deka 2 razlicni sveta se u prasanje ocigledno, ja mislev kanalite ke ostanat, so istata programa, samo nasi voditeli, a tie sve smenile. Neka ispusat taklabas picka im mater glupava.

Доста вреќе ќе треба да помине за овие М Арени да бидат на ниво на српските премиум Арена канали. И мене ми сметаше тоа што не се исти, има уназадување значително, проблемот е што немаат доволно кадар за да покријат се што покриваат српските Арени, па гледаме снимки наместо квалитететна кошарка.. Во најмала рака требаше да има транзиција, да си фукнкционираат паралелно и постепено да се оди кон целосен премин од Премиум на нашава М Арена.

Дајте му малце време, сепак од вчера почнаа со директни преноси официјално.
Единствено замерка од тоа што видов малце во студиото можеле да внесат повеќе бои, а овака изгледаше депресивно и едноставно.

Ги следам босанците (со србите не споредувам, тие се малце повеќе професионални според некои од вас, ако 80% од преносите каснат на преноси) од време на време како им се одвива програмата и кај нив се повторуваат преноси или снимки во исто време на различни канали. И нивната програма ја пополнуваат со српски коментатори, јеби га ние немаме допирна точка со српскиот, па ќе крпиме овака..

Ja neam nikakov problem so komentiranjeto osven za F1, niti so tie sto se angazirani, seedno mi e ova, najgolemiot problem sto jas go imam a i poveketo sto gi sretnav i na temava i na internetot, e samata programa, znaci na kraj od sezona skratija plejof utakmici u kosarka od drugi ligi, sto gledacite tuka gi sledea, i prakticno samata sodrzina e ponekvalitetna, nema tuka davanje vreme koe vreme da im se dade koga ti kratat prenosi vo zivo od majstorki. Znaci greska u cekori e ova, ne se pravi tranzicija vaka, ova e totalno neplanski i neprofesionalno kako i da ja vrtime.

Koj i da ja sredil tranzicijava bas vaka kako sto ispadna, nema apsolutna vrska so ona sto go raboti, ova ne e ni amaterski napraveno, amater da si pa ke ti tekne cekaj be ima drugi sportski nastani, majstorki i slicno, pratat toa luge, bar nema da im skratis prenos makar i da nema koj da komentira, ostaj samo slika i ajt u picku materinu, e toa e amatersko sreduvanje na rabotite sto ke im pominese, a ova momentalno e fijasko sto ne smeea da si go dozvolat i nema prostor za davanje vreme za vakvi stvari, zasto istite baraat instantna i navremena reakcija.

Српскиов Arena божем подобар е. Еве во емисии дозволиле да се збори против по покоен колега.

Српскиов Arena божем подобар е. Еве во емисии дозволиле да се збори против по покоен колега.

Врска нема ова со преносите на нашите телевизии. А и овој мрднатиов што му е дозволено да јаде гомна на телевизија никад не сум видел да коментира во живо на Арена. Сигурен сум дека и гледаноста му е ниска на тоа емисијата негова.
Збориме дека на нишо не личи да вртат репризи од рандом кола на национални првенства во фудбал и тоа репризите се повторуваат како што приметив. Не беше толку итно да почнат со светското, али они у главите така си го замислиле дека мора со најпопуларниот фудбалски турнир да отворат. Можеа комотно да се уклучат од почетокот на ПЛ и нека си ги тераат после првенствата. Гледам најавуваат и други спортови, али најверојатно тоа ќе бидат натпревари кај шо македонски клубови или репрезентации ќе играат во тие спортови. Ете нешо одбојка жени Македонија ќе има викендов.
За тенисот шо го најавуваат мислат сигурно само за Вимблдон, Господ знае само кој би можел тоа да го коментира. Не се сеќавам дали некој од двајцава шо коментираа вчера Мексико - Ј.Африка имаа коментирано на Телма коа идеше некои години...
И со мотоспортовите ако се погоди Мото и Формула у ист викенд којзнае шо имаат за план да прават...
Ваљда Мото ЏП ќе иде на премиум 4 или 5 на српски.
Ја и пред да отворат се чудев на проектот шо го најавуваа пошо знам дека сите од МРТ треба да си отидат за да има каква таква екипа за коментирање... ова сеа 5ца остаени на милост и немилост плус Табакот.

Ме интересира дали кога ќе иде пренос на формула1 на Арена М, програмата на Арена Адреналин ќе ја затемнуваат или ќе можат на двата канали да се следат паралелно. И не само за форнула туку и за груги преноси на другите Арени?

Ме интересира дали кога ќе иде пренос на формула1 на Арена М, програмата на Арена Адреналин ќе ја затемнуваат или ќе можат на двата канали да се следат паралелно. И не само за форнула туку и за груги преноси на другите Арени?
Работам во локален кабелски провајдер, немаме дојава за гасење на Адреналин...само RTL програмот мора да го затемниме.

А зошто да затемнуваат, кога ги имаат правата за емитување. Ако сакаат на 5 канали ќе ја стават Формула. Со РТЛ работата е што имаат ексклузивни права само за Хрватска, па кај нас мора да затемнуваат.

Back
На врв Bottom