Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше одличен бурек на пазарот кај Ѓорче, но не знам дали работи уште, не ме водел патот долго време натака. Ако работи, профи е.

Круна веќе не постои, сега е Кисми, а и кога постоеше правеа бурек со синтетичка урда, а го продаваа како бурек со сирење. :pov:
Бурек со урда > Бурек со сирење.

Сирењето кога ќе пушти масти, не се јаде тоа, тече на сите страни. Најголемиот број бурекџилници го прават со урда.

Сирењето кога ќе пушти масти, не се јаде тоа, тече на сите страни. Најголемиот број бурекџилници го прават со урда.

Мора да се направи некоја далавера. Затоа само домашно.

Мора да се направи некоја далавера. Затоа само домашно.
Не е далавера, не знам зашто се вика бурек со сирење, може зашто ако кажат бурек со урда ќе одврати повеќе клиентела, ама бурекот си е со урда, или со комбо 70/30 урда, нема теорија да е со чисто сирење. Можда некад било па од таму името, кој да знае.

Не е далавера, не знам зашто се вика бурек со сирење, може зашто ако кажат бурек со урда ќе одврати повеќе клиентела, ама бурекот си е со урда, или со комбо 70/30 урда, нема теорија да е со чисто сирење. Можда некад било па од таму името, кој да знае.
Епа било некад со сирење, последно нурек со сирење јадев од ЖитоЛеб и точно е дека е мрсен ама бкусот неспоредлив од овие со урда

Во ред е тоа, али овие ни со урда не го правеа, туку со некој производ од палмино масло кое личи на урда.

Во последно време во Скопје ретко добар бурек. Дури и на места кај што еднаш си јал убав бурек, следниот пат може да биде катастрофа.
Снемува мајстори, се' е индустрија. На времето Круна и Ваташа ми беа супер. Ваташа ми ја затворија, Круна ми е подалеку, останав без омилена бурекџилница.

Затој ке си дојдеш у Мирелу.

Набр ту у Куманово нели, неможеф сс наши од треќу македонску ударну бригаду или поточно бурегџилница Вардар.
Можфа најубаф бурек у живот што сам га еа.

Набр ту у Куманово нели, неможеф сс наши од треќу македонску ударну бригаду или поточно бурегџилница Вардар.
Можфа најубаф бурек у живот што сам га еа.

Вардар ми е на 2 минута од дома, ама некако, не ми е прв пик. Ваљда ствар на укус.

Ја док беше по Куманово не ми бесва бурекџилнице главни места!
Затој Мостар, Симерони, Хотел Куманово, Бранко Которац, Два Елена....ми бесва како добро јутро.
С'к по старос си еду буреци :)

Ја док беше по Куманово не ми бесва бурекџилнице главни места!
Затој Мостар, Симерони, Хотел Куманово, Бранко Которац, Два Елена....ми бесва како добро јутро.
С'к по старос си еду буреци :)
А Црногорац и Пчела? :D

1. Пекара Вавер Тафталиџе
2. Оки пазар Тафталиџе
3. Фурна Чаир
4. Беки пазар Буњаковец
5. У Арнакија има страшен бурек со сирење/урда.

Ако смеам, најлош, ама убедливо. Силбо. Брашно и зејтин да сркам боље вкус ќе има.

Back
На врв Bottom