kano
Farang
Кано еве и за нас во Европа немаат слух дури овие со бг пасош малце со потсмев гледаат бидејќи може да не протераат од државите каде што сме, што не е точно. Најчесто во ЕУ со бг пасош се со ниско ниво на образование дури работата и по комуналните служби заедно со браќата нивни од исток. Моментално Македонија ако не си на државно не те рачунаат за жив и така си пропаѓаат еден куп бизниси, не може да најдат заварувач, монтер, електроничар. За овие вторите две и јас имам проблем со две леви доаѓаат и после оди обучи ги да те видам ама се успева некако има работа на кој му се работи, а на кој не му се работи ни тука ни во Македонија нема да го биди.
pa toa e momentot sto ili jas epten go promasuvam ili ne go gledaat tie u mkd. znaci ok, eve zavaruvac neka e, ako zel bg pasos i otisol vo eu on valjda tamu raboti i zarabotuva kako treba znacitelno poveke od mkd. sansite bez toj bg pasos da dojde vo eu mu se 0... toj tip na iselenik e daleku od nekakov patriot ili dobar karakter sepak gi pisal site preddci bugari ama nemozes da mi kazes deka automatski e los rabotnik ili deka nema da uspee ili deka sekundarno ke se otkaze od se dole... pak ima prostor i so nekoj takov da se raboti, ne site ama ima nekoj...
i da sega znam vlade ke mrci ama toa e realnosta.