Arena Sport - спортски пакет тв канали

• Креатор на темата Креатор на темата nikola3103
  • Време на започнување Време на започнување
Eве колку платиле Arena Sport за правата на англиската Премиер Лига

Прегледај го приврзокот 479622
И зошто не се најде некој кај нас да си плати и да си слушаме македонски а? Зошто? Им беа врзани рацете на телевизииве на владава на што? Јавна тајна е дека Арена е финансирана од власта па никому ништо, благодарение на тоа имаат најјак медиум на овие простори. Капитализам е веќе, социјализмот умре одамна тоа е тоа. Некоја странска будала таму што баш го заболе за нас му текнало да купи за наша територија да мисли за нас и сеа не ни чинат?

Se mislam deka ke ima samo makedonski komentar nesto kako eurosport a programata je bide ista od srpskata arena

Еве ја екипата

И јас сакам наша целосно македонска телевизија да купи права за спорт и за се што е актуелно ама јебига пара врти каде што бургијата не сака. Некој ќе лупне пара јака да земе наеднаш права за повеќе години а други медиуми во нашата држава што не се толку моќни да купат толку наеднаш се откажуваат и после кукаат. Тоа е ќе чекаме од странска фирма од соседството.

Последно уредено:
Еве ја екипата
По ова значи и Ф1 ќе даваат а Ф1 не иде на Премиум каналите, што значи дека замена на Премиум 1-3 нема да бидат нашиве и паѓа у вода теоријата кој ли и да ја смислил од овде.

По ова значи и Ф1 ќе даваат а Ф1 не иде на Премиум каналите, што значи дека замена на Премиум 1-3 нема да бидат нашиве и паѓа у вода теоријата кој ли и да ја смислил од овде.
Ако се македонскиве замена за тие Премиум тогаш ќе прават некоја комбинација на останатите српски канали. Пример F1 кога ќе иде на македонски канал Arena на Adrenalin или ќе оди реприза нешто или затемнување.

Ако се македонскиве замена за тие Премиум тогаш ќе прават некоја комбинација на останатите српски канали. Пример F1 кога ќе иде на македонски канал Arena на Adrenalin или ќе оди реприза нешто или затемнување.
Само нека ги пуштат паралелно овие 3 кај нас и готово. Зошто воопшто би затемнувал? Секако правата ги имаш? Зошто би барал сакал такво нешто? Имаш се кој кај сака нека гледа сите среќни задоволни?

Само нека ги пуштат паралелно овие 3 кај нас и готово. Зошто воопшто би затемнувал? Секако правата ги имаш? Зошто би барал сакал такво нешто? Имаш се кој кај сака нека гледа сите среќни задоволни?
Да така е убаво ама како што пиша @Види Фотос отвараат канали поради закон што можеби е донесен ќе се инсистира да нема на српски тоа што оди и на македонски.

Да не е законот ако е воопштп донесен таков можеби и немало вака да се убрза све ова.

На која телевизија работел Зоран Мишевски пред Arena Sport?

Teбе може те заболе кур на кој јазик ќе слушаш спортски пренос ама поразително е во држава во која живееш легално да ти нудат на друг јазик да слушаш пример пренос на значаен спортски пренос.

Не дека е лошо што ќе слушаш на српски, што ќе гледаш српска содржина. Убаво е што имаме и српски тв канали и секакви тв канали на повеќе јазици. Секој јазик е убаво да знаеш но што повеќе во државата во која живееш се слуша мајчиниот јазик повеќе се негува тој јазик.

Точно дека српските спортски новинари се подобри од нашите ама отиди во соседните држави Србија, Хрватска, Црна Гора, Бугарија, Словенија.. пушти спорт на телевизија таму и ќе видиш дека нема и нема да има кај нив на туѓ јазик пренос на светско, европски и други значајни преноси.
Другар се е тоа ок, ама пак ќе кажам, ме заболе кур на кој јазик гледам пренос Јунајтед - Сити, Арсенал - ПСЖ финале и т.н. кога некој е токмак и за кур не го бива, и брат да ми е не менува ништо. Имам гледано преноси и на арапски телевизии со арапски коментатор, кој е крив што нашите не се способни?

3те премиум канали ќе бидат заменети со 3 канали со друго име. Никој ништо не измислува, и никакво затемнување нема да има едноставно промена на 3те канали на исто место со 3 други со друго име.

3те премиум канали ќе бидат заменети со 3 канали со друго име. Никој ништо не измислува, и никакво затемнување нема да има едноставно промена на 3те канали на исто место со 3 други со друго име.
Ама дали ќе се погоди исти пренос и на македонски и на српски? Како што пишаа F1 се емитува на Adrenalin а многу ретко на Аrena Sport Premium.

Pozitivno e ova, redno bese da slusame vrven sport na makedonski.

E sega ima edna maana, toa se komentatorite, no i tuka ako se saka moze da se resi problemot. Vo Srbija postoi Arenina Akademija kade sto studenti a i lugje koi nemaat vrska so novinarstvo mozat da se prijavat i da odat na kvazi "praksa" a potoa i da bidat izbrani honorarno da komentiraat nekoj sport, normalno prvo kje zapocnat so nebitni utakmici, a potoa ke napreduvaat.

Iskreno dokolku ova se ovozmozi i vo Makedonija, em ke dobieme novi kvalitetni sportski komentatori em ke ja prosirat redakcijata i ke mozam povekje prenosi da vrsat.
Vo moe okruzuvanje ima samo golem broj decki koi se fudbalski/sportski fanatici i znaat i pratat takvi informacii sto retko koj komentator gi znae vo Makedonija, vakvi likovi so malku trening i brusenje mozat da stanat fenomenalni komentatori

Ама дали ќе се погоди исти пренос и на македонски и на српски? Како што пишаа F1 се емитува на Adrenalin а многу ретко на Аrena Sport Premium.
Човек, АМАН! Дали имаш крај некогаш со прашањава?

На MTEL ми рекоа дека ги пуштиле каналите.

И еден со кој разговарав ми прати слика
9421.jpg

Back
На врв Bottom