Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 6.250
- Поени од реакции
- 10.949
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Интересно ти е тебе : D
Абе прво јас не врувам во тие глупостите дека пирамидите се гробници на фараоните а сфингата им е чувар. Но работата е што немаме ни некои цврсти факти за да го докажеме спротивното. Откако се повеќе египтолози доаѓале со термални камери и гео радари у Египет, Заки Навас ваљда го знаеш има ставено ЦЕЛОСНА забрана на секакви истражувања на било што поврзано со древен Египет откако видел дека неговата цензура и рецензија на истражувањата не ги спречило истажувачите да ја споделуваат вистината.Тартарија наводно се протегала и надвор од Антарктикот и била поврзана со понапредна цивилизација. Нели со теоријата за глобусот земјата е ограничена и тоа е тоа нели? А вака со рамна земја се отвора можност за истражување вон Антарктикот надвор од „прстенот" кое сега за сега е ограничено и дури забрането. Тоа е отприлика. Истражувам и јас за што се работи не сум 100% сигурен за се но убаво е да се истражува за двете теми.
Автоматски споено мислење:
Во ред тоа можеби си во право. Но зар не ти е доволен само фактот дека некогаш територија со име Тартарија е спомната во позната енциклопедија? Каде во истата книга или слични се спомнува односно се среќава поим „небесен свод" или „купола"... Дека спомнат е и змејот како животно што некогаш постоело. Земи го кинескиот хороскоп каде меѓу сите денешни животни кои се спомнати постои и змејот како хороскопски знак.
Не коментирав за небулозите околу големата империја Тартарија. Земав само еден мал и чуден податок дека кинескиот ѕид кој го знаеме како кинески ѕид граден 10 -15 века за одбрана од тие диви хорди од север, уствари свртен е со одбраната кон југ што значи дека некој од север се бранел од кинезите на југ , инаку која би била логиката кинезите да градат ѕид со одбраната и влезовите на кулите свртени на север ?Тартарија е земја на татарите, групно име за источно азиските номади. На Европејците сите им биле исти. Тоа напредни цивилизации во право е Берик дека е тотална глупост. Баш ја сретнав пред некој месец, тешки небулози. Мене не ми е ни јасно како станала позната оваа теорија на заговор.
Првово видео ми личи на мапите од Толкин, ВОВ, Хироус 3Интересно ти е тебе : D
Живиш си у некој си тфој, реалан Толкин филм.
Поентата ми е дека сепак треба да се дискутираат вакви теми со резерва ама не и да се игнорираат. Како да се објаснат врати високи по 50-ина метри на катедрали или разни други постари градби? Архитектура изработена до перфекција во најситен детал? Кој ги изградил тие величествени градби со каква намера? Со каква механизација? Ако знаеме нели дека тоа бил „темен период" на историјата. Мора да признаеш дека сепак голем процент од минатото ни е непознато и вреди да се истражува преку стари енциклопедии или книги. Така да ете непознатата територија на Тартарија би можела да биде почетна точка. Кој има да сподели нешто во врска со темава нека сподели овде би сакал да истражуваме заеднички.Истото и со ова е. Има теории кои што во голем дел се лесно објасниви а има и такви кои се на раб на научна фантастика.
За змејот уште многу други работи има што треба да се гледаат различно. Да почнеме од првата дека Т-рекс има премногу мали , дури закржлавени рачиња у споредба со останатиот дел од телото што личат дека се нереални. Реално место тие таквите рачиња би требало да има крила. А гуштер со крила знаеме што е.
Не знам не сум се интересирал за кинескиот ѕид, баш ќе читнам кога ќе имам време. Теоријата на заговор е дека тартарија е некоја мистична земја што сакаат да ја скријат и биле понапредни од нас сега, што е тотално срање.Абе прво јас не врувам во тие глупостите дека пирамидите се гробници на фараоните а сфингата им е чувар. Но работата е што немаме ни некои цврсти факти за да го докажеме спротивното. Откако се повеќе египтолози доаѓале со термални камери и гео радари у Египет, Заки Навас ваљда го знаеш има ставено ЦЕЛОСНА забрана на секакви истражувања на било што поврзано со древен Египет откако видел дека неговата цензура и рецензија на истражувањата не ги спречило истажувачите да ја споделуваат вистината.
Истото и со ова е. Има теории кои што во голем дел се лесно објасниви а има и такви кои се на раб на научна фантастика.
За змејот уште многу други работи има што треба да се гледаат различно. Да почнеме од првата дека Т-рекс има премногу мали , дури закржлавени рачиња у споредба со останатиот дел од телото што личат дека се нереални. Реално место тие таквите рачиња би требало да има крила. А гуштер со крила знаеме што е.
Не коментирав за небулозите околу големата империја Тартарија. Земав само еден мал и чуден податок дека кинескиот ѕид кој го знаеме како кинески ѕид граден 10 -15 века за одбрана од тие диви хорди од север, уствари свртен е со одбраната кон југ што значи дека некој од север се бранел од кинезите на југ , инаку која би била логиката кинезите да градат ѕид со одбраната и влезовите на кулите свртени на север ?
Првово видео ми личи на мапите од Толкин, ВОВ, Хироус 3![]()
Кога спомна стари книги и енциклопедии, кажи ми дали мапата на Пири Реис за сметаш за релевантен историски доказ ?Поентата ми е дека сепак треба да се дискутираат вакви теми со резерва ама не и да се игнорираат. Како да се објаснат врати високи по 50-ина метри на катедрали или разни други постари градби? Архитектура изработена до перфекција во најситен детал? Кој ги изградил тие величествени градби со каква намера? Со каква механизација? Ако знаеме нели дека тоа бил „темен период" на историјата. Мора да признаеш дека сепак голем процент од минатото ни е непознато и вреди да се истражува преку стари енциклопедии или книги. Така да ете непознатата територија на Тартарија би можела да биде почетна точка. Кој има да сподели нешто во врска со темава нека сподели овде би сакал да истражуваме заеднички.
Во ред е. Спомнав и погоре дека целата теорија за Тартарија е најмалце чудна па дури и нерелна затоа што многу теории се испреплетени во неа што немаат никаква допирна точка.Не знам не сум се интересирал за кинескиот ѕид, баш ќе читнам кога ќе имам време. Теоријата на заговор е дека тартарија е некоја мистична земја што сакаат да ја скријат и биле понапредни од нас сега, што е тотално срање.
Од сите факти за Тартарија, само оваа со Енциклопедија Британика, мапите со знамето на Тартарија и " Кинескиот Ѕид " свртен со одбраната кон Кина на југ наместо кон дивите орди на север ми се некаков релевантен факт. Тоа етери, џинови, високи технологии сеуште се недокажливи теории.
Џиновите се докажливи ама не стрикно за Тартарија туку како светски феномен.
Попрво мислам дека мапата на Урбано Монти е релевантен доказ за изгледот на светот отколку на Пири Реис.Кога спомна стари книги и енциклопедии, кажи ми дали мапата на Пири Реис за сметаш за релевантен историски доказ ?

И оваа мапа го потврдува фактот со Антарктик дека поголема мистерија е тоа што се крие под мразот отколку дека има некаков ѕид што крие неоткриени земји.Попрво мислам дека мапата на Урбано Монти е релевантен доказ за изгледот на светот отколку на Пири Реис.
![]()
(Composite map of) Tavola 1-60. (Map of the World) (with additional spheres and labels in the four corners). : Monte (Monti), Urbano, 1544-1613 : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
Zoomable full resolution image available at davidrumsey.com.This image 10130.087 is a part of image group 10130.000.Composite map of the first ring of four...archive.org
Е баш барав "Mini battery-powered spot welder for thin sheet metal! ⚡" ама ми треба со 3-4 громчиња на крај. Има таква понуда?Telegram
t.me
Mini battery-powered spot welder
for thin sheet metal! ⚡
Join us: t.me/cruel_history