Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Што точно се десило и кои се фактите за оваа војна 1729 год ?
Има некој пишан докумнет или било што од каде што авторов собира информации ?

Автоматски споено мислење:

Што точно се десило и кои се фактите за оваа војна 1729 год ?
Има некој пишан докумнет или било што од каде што авторов собира информации ?
Исчезнување на Тартарија

Screenshot_2026-06-01-13-08-14-70_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpgScreenshot_2026-06-01-13-08-47-34_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpgScreenshot_2026-06-01-13-13-39-95_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Последно уредено:
Татари, ништо мистично во дивите орди и никаква поврзаност со обилкот на земјата.

Од сите факти за Тартарија, само оваа со Енциклопедија Британика, мапите со знамето на Тартарија и " Кинескиот Ѕид " свртен со одбраната кон Кина на југ наместо кон дивите орди на север ми се некаков релевантен факт. Тоа етери, џинови, високи технологии сеуште се недокажливи теории.
Џиновите се докажливи ама не стрикно за Тартарија туку како светски феномен.

Но сеуште не знам како се ова е поврзано со рамна земја.

Тартарија, на некој начин, е поглупа теорија и од равна земља.
Ок, а што е тогаш работата со кинескиот ѕид што е свртен накај Кина а уствари сите учиме дека Кинезите го граделе за да се бранат од нападите од север ?

Ок, а што е тогаш работата со кинескиот ѕид што е свртен накај Кина а уствари сите учиме дека Кинезите го граделе за да се бранат од нападите од север ?
Кој знае што точно значи тоа - е свртен накај Кина.
Тартарија теоријата има еден тон други глупости.

Но сеуште не знам како се ова е поврзано со рамна земја.
Тартарија наводно се протегала и надвор од Антарктикот и била поврзана со понапредна цивилизација. Нели со теоријата за глобусот земјата е ограничена и тоа е тоа нели? А вака со рамна земја се отвора можност за истражување вон Антарктикот надвор од „прстенот" кое сега за сега е ограничено и дури забрането. Тоа е отприлика. Истражувам и јас за што се работи не сум 100% сигурен за се но убаво е да се истражува за двете теми.

Од сите факти за Тартарија, само оваа со Енциклопедија Британика, мапите со знамето на Тартарија и " Кинескиот Ѕид " свртен со одбраната кон Кина на југ наместо кон дивите орди на север ми се некаков релевантен факт.
Во ред тоа можеби си во право. Но зар не ти е доволен само фактот дека некогаш територија со име Тартарија е спомната во позната енциклопедија? Каде во истата книга или слични се спомнува односно се среќава поим „небесен свод" или „купола"... Дека спомнат е и змејот како животно што некогаш постоело. Земи го кинескиот хороскоп каде меѓу сите денешни животни кои се спомнати постои и змејот како хороскопски знак.

Последно уредено:
Тартарија е земја на татарите, групно име за источно азиските номади. На Европејците сите им биле исти. Тоа напредни цивилизации во право е Берик дека е тотална глупост. Баш ја сретнав пред некој месец, тешки небулози. Мене не ми е ни јасно како станала позната оваа теорија на заговор.

Back
На врв Bottom