Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Ја не знам у Ск на шо се возат, освен ако не ги плаќаат у бело!
Ваква штикла ни у сон не би качил на мотор! :cautious:

Ни па некоја со три функционални ганглии не би се качила, ама тоа е веќе дискутабилно штом у старт опнала таков опинок.
Не сум од Скопје прво, а ни таму немам видено. Во Италија имам видено затоа напишав и тоа жена го возеше моторот, мислам дека беше Кавасаки Нинџа некоја таква бесна машина.

Идам у МВР на шалтер, запишува таа нешто и вика "Штикла", и ја следниот ден идам у штикла. :) К15 да беа активни, скеч ќе напраеја од вицов.

... штикла повисока од 5 цм или платформа на чевла (сандала) со 20 цм тоа е најмалку соодветно за влез во институција, џабе пишувате, со таква висока штикла колку да е секси асоцира на фуфа дојдена да заврши работа со фрц прц фрцкање, но ваква висока штикла и те како ја прави женската нога елегантна и секси, но облакање на забави, ресторани, венчавки, ама не и во јавна институција како Министерство за внатрешни работи,

Screenshot 06-01-2026 18.21.28.png

од крајност во крајност, или патики или висока штикла не е за посета на јавна институција посебно во Министерство за внатрешни работи.

Screenshot 06-01-2026 18.21.48.pngScreenshot 06-01-2026 18.23.18.pngScreenshot 06-01-2026 18.23.50.pngScreenshot 06-01-2026 18.24.23.png

...дозволена елегантна потпетица (штикла до 5 см) за посета на институција!

Screenshot 06-01-2026 18.24.53.pngScreenshot 06-01-2026 18.26.33.pngFashion-Types-Heels.jpg

...недозволива висина на чевла за посета на Министерство за внатрешни работи било со сукња, било со панталони!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
... штикла повисока од 5 цм или платформа на чевла (сандала) со 20 цм тоа е најмалку соодветно за влез во институција, џабе пишувате, со таква висока штикла колку да е секси асоцира на фуфа дојдена да заврши работа со фрц прц фрцкање, но ваква висока штикла и те како ја прави женската нога елегантна и секси, но облакање на забави, ресторани, венчавки, ама не и во јавна институција како Министерство за внатрешни работи,

Прегледај го приврзокот 479053

од крајност во крајност, или патики или висока штикла не е за посета на јавна институција посебно во Министерство за внатрешни работи.

Прегледај го приврзокот 479054Прегледај го приврзокот 479055Прегледај го приврзокот 479056Прегледај го приврзокот 479057

...дозволена елегантна потпетица (штикла до 5 см) за посета на институција!

Прегледај го приврзокот 479058Прегледај го приврзокот 479059Прегледај го приврзокот 479060

...недозволива висина на чевла за посета на Министерство за внатрешни работи било со сукња, било со панталони!
Зошто ова не би било соодветно?

7716B40A-B5D1-48D1-A842-53CA5088A434.jpeg

IMG_5999.jpeg

... пишуваме несоодветно за во Министерство за внатрешни работи, а не на улица ете и пред излози, штикла од над 5 см низ службени ходници да се слуша клап, клап, цак цак, цак ...не е е вкусно!

... пишуваме несоодветно за во Министерство за внатрешни работи, а не на улица ете и пред излози, штикла од над 5 см низ службени ходници да се слуша клап, клап, цак цак, цак ...не е е вкусно!
Не сфаќам што не е вкусно во тој аутфит, елаборирај срцко, ти пишуваш по 25 реда обично, немој вака сега со 3-4. :D

... па ете опишав, женски чевли, сандали до 5 см, све друго е несоодветно за во Министерство за внатрешни работи, кој пешачи, вози или секојдневно носи таква штикла потпетица од 8-10-20 см, за дотерување забави, ресторани, свечаности, свадба, родендени, дејт со дечко за вечера, држи, ама да се дојде низ ходниците на Министерство за внатрешни цак цак цак цак со тоа штиклите, не иде, самата висина на штикла од тие 10 цм не дозволува телото да чекори природно, се оптоварува задникот поради подигната платформа, па телото мора да „меша“ фрц прц со кукови за да се задржи рамнотежата, да не се слизне низ тоа плочите, а дојам се дава несоодветен! :toe:

Со ваков ауфит ќе изгледаш како да си директорка у МВР, што донекаде е и непочитување т.е. натпреварување со вистинската директорка.

Сеедно, идење у МВР и државни институции не е идење на модна писта, па види што носам јас, колку сум згодна и слично.
Постојат други места за тоа каде и пред кого да покажеш колку си згодна и дотерена и нашминкана.
А башка што ова е непрактично ко што рече @bijons . Како ќе возиш кола? Со еспадрили, па ко ќе стигнеш пред МВР ќе ги облечеш штиклите?
И ако направиш вака, зошто? Зошто толку дотерување за у МВР?

Dali javna kukja se racuna kako institucija i kakov autfit za tamu e preporacliv? :cautious:
Ve molam samo seriozni odgovori :D

Ne be, od kade to ?
Дека од Цапари. :D
Со ваков ауфит ќе изгледаш како да си директорка у МВР, што донекаде е и непочитување т.е. натпреварување со вистинската директорка.

Сеедно, идење у МВР и државни институции не е идење на модна писта, па види што носам јас, колку сум згодна и слично.
Постојат други места за тоа каде и пред кого да покажеш колку си згодна и дотерена и нашминкана.
Не, ја у МВР исклучиво по балетанки би идела. Значи не сум ова ја. Само прашувам, зошто ова е несоодветно?

Какви директорки има на институции, па сега ај ние згодните да станиме незгодни за атер за нив, дека се они директорки. Свашта :D

Почитувам подигање стандардот и се тоа, но дојди во тимот на народот, овојпат е вистинската страна.
Ќе мора да те одбијам, за мене народот не е примат уште од 2016 година. Баш тие проблеми со пасошите што ги спомна се поради народот па сега, мене искрено не ми се оди на таа страна во се и по секоја цена.
Бог и семејство први.

Ситуацијава се има повторено неколку пати во историјата, каде царевите ќе донеле некој дрес код, народот ќе правел ука бука, и на крај заборава. Така да, не е голема работа и не е тешко да не се носат шорцеви и апостолки во институција.

Back
На врв Bottom