Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    796
Украинците ќе се вразумат и ќе расчистат со нео-нацистичката хунта во Киев,
Украинците се паметен народ, ако они не се свестени никој у овој свет не е. Ама обичниот човек не може ништо против државниот апарат. Апаратот има полиција, војска, сила.
Не можат ништо против нацистите, се додека јуесеј не им откаже давање помош на овие. А они играат делумно и за нив, па сега засега симбиозата врви.

Што да прашаш? Кило пилешко е 10 евра. Во дисконт маркет Лидл во Германија.

Работата е комплицирана. Ако мислиш дека држава со 25 милиони, осакатена демографски и економски има иднинина без да им даде тоа што бараат Русите тогаш да навистина тебе ти е комплицирана.
Не е битно кој е во право, не ни тврдам дека сум.
Јас само ти ги кажав фактите како стојат моментално. Повели побиј ги. Ништо не извади со бројки за военава индустрија на ЕУ за која тврдиш дека ги стигнале како на шала.
Вистината е оваа. Ја користат Украина за прокси против Русија и тоа е тоа. Ако не сфативте до сега, нема ни во иднина да сфатите.

РУската економија настрада. Браво. После 4 години со 25.000 санкции Руската економија бележи пад оваа година во овој квартал. Германија или Франција немаат 25.000 санкции, ама бележат стагнација за тие истите 4 години. Германија е во многу лоша економска ситуација. На сите социјални програми кратат.
Пишуваш дека 100 години нешто граделе. Еве дај објасни ми што граделе. Не вака само земи напиши две реченици и оди на РокАмРинг.
Уште една неинформираност. СССР беше сиромашен со храна.
Уште една неинформираност. ЕУ и Сад се исто така зависини од Кина. Шу прајме?
Знаеш во Полска, полјациве полека на кинески возила седнуваат.

Кога ве читам некогаш. Како да посакувате да фрлат нуклеарки Русиве во Украина.
Пак не ми реплицираш објективно, туку лично, и цело време Украина ја споредуваш!
Тоа ли им е целта на русите?! Да се рамнат со украинците?! Да имаат подобар стандард од нив!?
Русите се веројатно најсиромашна нација на светов во поглед на какви ресурси лежат!

Ете ти си бил шетан, ги знаеш цените низ европа...
Ние од селово не сме испаднале...

Муабет за пред кооперација, уште пиво и месен нарезак фали!
Европа пропаѓа, готово, еве, утре, другиден, кај да е..
Свестете се бе луѓе! Возрасни сте! 5 години постари откако почна срањево!
Уште ли ќе вергламе бош муабети?

Пак не ми реплицираш објективно, туку лично, и цело време Украина ја споредуваш!
Тоа ли им е целта на русите?! Да се рамнат со украинците?! Да имаат подобар стандард од нив!?
Русите се веројатно најсиромашна нација на светов во поглед на какви ресурси лежат!

Ете ти си бил шетан, ги знаеш цените низ европа...
Ние од селово не сме испаднале...

Муабет за пред кооперација, уште пиво и месен нарезак фали!
Европа пропаѓа, готово, еве, утре, другиден, кај да е..
Свестете се бе луѓе! Возрасни сте! 5 години постари откако почна срањево!

Уште ли ќе вергламе бош муабети?
Чекај а ти ова што го напиша го поткрепи некако со факти? Или само зеде изнапиша бош муабет? Тоа за објективно го сметаш?
Објективно ти беше одговорено на претходниот пост. Со бројки и конкретни примери. Ти продолжи со бош муабети и пред коорперација со пивцето, јајцата и нарезак. Искрено криво ми е и што ти реплицирав. Со оваа реплика си се закопа сам. Бидејќи буквално ништо не напиша да го докажеш тоа што го напиша првично и за кое ти реплицирав.
Како и минатиот пат требаше да оставам за резервите да си тераш муабет што си прочитал некаде.
После велиш си бил погрешно информиран. Сега ем погрешно информиран ем игнорантен.

Кој ја споредува Украина? Ти укажувам само на траекторијата по која се движат.
Која им е целта на Русите?
Незнам што не ти е јасно. Јасно ви е кажано дека спремни се и 20 годни да војуваат ако е потребно Русија. Зошто го ингорираш ова? Еј од официјални лица го имаш ова. Ти верглаш нешто што тебе ти одговара. Значи си имаат цел и тоа е тоа.

Европа е на траекторијата веќе некој период.

Како го замислуваш ти тоа пропаѓање? Утре излагаат и викат крај? Зарем за тебе рмбање до 70 е знак дека супер е? Укинување на работната недела од максимум 50 часа ти говори дека супер е? Укинување на осигурувањето за сопружниот партнер кој можеше да биде осигуран преку сопруг е идеално сценарио по кое се движи државата?
Не ти го говорам ова како некој што измсилува топла вода, туку лично засегнат. Само што форумов не е место за да си го мерам со тебе или со некој друг. Ако сакаш лични докази ете ти пп, па можеш да ме прашаш лично зошто сум лично засегнат.

Не мора мене да ме ни читаш. Имаш на реддит добар суб за Германија и вработувања. Отвори и читај.

Гледам дебатирањево го префли на лична база. Ние 5 години откако почна. А ти со веројатно 40+ години во газот и уште незнаеш да се носиш со објективна дебата.
Искрено со пристапов кон дебата, како од село и да делуваш дека си. Макар и од село да си што не гледам да е проблем, да си треба да знаеш да дебатираш со факти. А не со бош муабетите кои ги верглаш.

Повели јас уште ќе чекам да докажеш како од шала го направиле тоа што го тврдиш дека го направиле.
И земи си комбинизон за дожд. Ќе врне на Нирнбург.

Може не знаат во Амстердам до кое село се русите ама знаат кои цени им беа пред војната а кои им се сега
Само на кајгана може ваква споредба да се прочита.
Животните проблеми во Амстердам и Москва се како да ги споредиш животните проблеми во Токио и Кабул.
Едните се мислат дали ќе имаат за одмор преку пола свет, а другите дали ќе ги погоди некој дрон дома или ќе ги регрутираат во војна.

Животните проблеми во Амстердам и Москва се како да ги споредиш животните проблеми во Токио и Кабул.
Едните се мислат дали ќе имаат за одмор преку пола свет, а другите дали ќе ги погоди некој дрон дома или ќе ги регрутираат во војна.

jas poveke rusi gledam niz azija i amerikive ovie 2-3 godini preku pola svet sto vikas nego holandzani. ocigledno ne znaes kakvi cicii se holandzanive taka da i malo finansisko poremetuvanje oni go dozivuvaat kako propast...

Супер утеха за рандом холанѓанец кој до вчера не му ја мислел за ништо сеа ке си вика ќути добро е русине може па некој дрон да ги лупне :masa:

Ако Киевска Русија е руска света земја, тогаш ги куражиш бугарите дека и Охрид е бугарска света земја!
Не знам зошто е толку тешко да се сфати!
Ти сигурен си дека ти не ти направиле нешто?

Нешто историја кажа си учел? Момак, појма немаш ти од историја. Русија е созадедена окулу Киев и од таму е проширена. Не за џабе има назив „Киевска Русија“.

Бугарите и Охрид? Каква споредба имаат Бугарите со Охрид, освен што се Македонци со идентификациона дисфорија?

Ај опрај се малку, иди на бајач или нешто.

Ти сигурен си дека ти не ти направиле нешто?

Нешто историја кажа си учел? Момак, појма немаш ти од историја. Русија е созадедена окулу Киев и од таму е проширена. Не за џабе има назив „Киевска Русија“.

Бугарите и Охрид? Каква споредба имаат Бугарите со Охрид, освен што се Македонци со идентификациона дисфорија?

Ај опрај се малку, иди на бајач или нешто.
Пред да квалифицираш некој... Чисто да знаеш дека сум одел на натпревари по историја, а средновековна Вера Антиќ ми предаваше :cool:

И да, многу работи ми се избледени од тогаш, ама далеку од тоа некој рандом анонимец на форум да ме праќа по бајачи ;)

Киевански Рус се вика така, затоа што сите словенски племиња таму ги нарекувале "руси" затоа што пишувале со "чорти и роски"!
Тоа нема допирна точка со модерна, ни па некако со царска Русија!

Иста аналогија што Самуил се нарекувал Цар на бугарите! Не дека имал било каква допирна точка со модерните бугари, туку што бугарија била прва словенска држава, па сите словени пречесто ги нарекувале бугари, дури и до Далмација имаш такви пишанки! И што сега, и хрватите се бугари? o_O

Ама долга и широка е таа, плус треба да ви цртам, или нешто у стил Лорд Бебо да ви правам за да ме сфатите!
Што апсолутно немам ни намера, ни време!

Нека ја потпишат побргу капитулацијава русиве ако не може да ја окончаат војнава од еден кловн кој ја манипулира цела светска јавност 5 години. Трипл икс и тогаш ќе ги брани како најјако нешто направиле.

Нека ја потпишат побргу капитулацијава русиве ако не може да ја окончаат војнава од еден кловн кој ја манипулира цела светска јавност 5 години. Трипл икс и тогаш ќе ги брани како најјако нешто направиле.
Ма не ја сфаќаш ти генијалнава игра! Глуп си како и мене ;)
Само Путин ја гледа шаховската табла озгора, и предвидува 10 потеза унапред ;)

Еве европа кај да е паѓа, Украина сигурица, уште америте да ги решат, и готово, убедлива победа!

Ма не ја сфаќаш ти генијалнава игра! Глуп си како и мене ;)
Само Путин ја гледа шаховската табла озгора, и предвидува 10 потеза унапред ;)

Еве европа кај да е паѓа, Украина сигурица, уште америте да ги решат, и готово, убедлива победа!

Катастрофа брат, Трамп цела врхушка ја елиминира у иран, а овие се канат 5 години дали поручниците да им ги гаѓаат.

Катастрофа брат, Трамп цела врхушка ја елиминира у иран, а овие се канат 5 години дали поручниците да им ги гаѓаат.
Не бе брат, глупи сме, не сфаќаме!
Нив Зеленски дури и им одговара, затоа го остваат на власт!
Ептен 4-д шах е ова за нас...

Не бе брат, глупи сме, не сфаќаме!
Нив Зеленски дури и им одговара, затоа го остваат на власт!
Ептен 4-д шах е ова за нас...
Ај едно 2D прашање и за тебе, што постигна Трамп?
И да го тргнат зеленко, ќе најдат друг лопов. Овој барем го мразат и во Украина и во РФ.

Back
На врв Bottom