Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Да, поудобни се.

Ама кога жената носи штикли, мажот ја гледа како бог. Жими сѐ, одма се претварате во јагниња.
Па и не баш. Прво се чудиме која е оваа, за кого се дотерала (зарем за сите), тогаш само сака внимание, да ја збориме, и така почнуваме да се правиме наудрени и откога ќе помине, онака ѕиркаме по малце. :love:

А дека женска изгледа посекси у штикли, нема збор.
Можеби и чизми онакви кожни високи.

Ама и спортски облечени изгледаат привлечно и не е секогаш до облеката, си има некоја енергија, аура, како човек да каже...
Автоматски споено мислење:

За џандарите и јас ќе се сложам како и за другите припадници што имаат тетоважи. Едноставно има некои работи кои се забранети е сега ќе се најди некој покусо ќе кажи дека во армијата на САД има тетовирани па не им смета. Точно ама да забележите што се по чин и после ќе дискутираме. На Зеленски, а и на било кој државник вклучувајќи го тука и НГШ еве да го земиме дека е Залужни. Замисли да оди Залужни по теренската униформа вратен од КМ сместено во Донбас и се сретнува со некои државници, па каков пример ќе остави тој за себе како генерал или Зеленски како државник? Никаков затоа што генералот е офицер, а офицер во било која армија значи пред се чистина и среденост, а теренската униформа претставува се само не чистина и среденост. Затоа и носат бели ракавици (во зима се црни, а бели немам видено да има зимски ракавици), акселбендер, шапка, чевли или штикли за жените итн. Во теренска униформа на прием само во касарна на одредени места, а не во Белата куќа, влада, собрание итн.
А ко ќе видиш Зеленски уствари бил актер комичар шо свирел со ташакот на пијано. Башка глумел у серија у улога на претседател. Значи толку.

Овој американскиот министер за војна/одбрана е плејбој, со тетоважи, алкос, 3 сопруги имал до сега итн...
1780251322021.png

Лоша репутација ги бие сите американски државници, педофили, пијандури, затајувачи на данок, убијци итн...

Значи како беше онаа изреката со свињата нашминкана?

Значи џабе се трудат да си го обелат образот во скапи костими и дрескод кога веќе ги бие лош глас.

Последно уредено:
Е тука си грешка мислам, мажите не обожаваат црвен кармин многу. Општо не сакаат превише шминка.
Ама поентата ми е дека кога човек изгледа добро, и мажи и жени во поголем дел од времето ќе бидат поуслужливи.
Човековата психа е таква.
Не за прмногу шминка,тетоважи и бузи ко сом. Не знам зошто жените мислат дека силиконските усни им се привлечни на мажите? Или колку да се потрошело пари?

Па и не баш. Прво се чудиме која е оваа, за кого се дотерала (зарем за сите), тогаш само сака внимание, да ја збориме, и така почнуваме да се правиме наудрени и откога ќе помине, онака ѕиркаме по малце. :love:

А дека женска изгледа посекси у штикли, нема збор.
Можеби и чизми онакви кожни високи.

Ама и спортски облечени изгледаат привлечно и не е секогаш до облеката, си има некоја енергија, аура, како човек да каже...

А ко ќе видиш Зеленски уствари бил актер комичар шо свирел со ташакот на пијано. Башка глумел у серија у улога на претседател. Значи толку.

Овој американскиот министер за војна/одбрана е плејбој, со тетоважи, алкос, 3 сопруги имал до сега итн...
Прегледај го приврзокот 478965

Лоша репутација ги бие сите американски државници, педофили, пијандури, затајувачи на данок, убијци итн...

Значи како беше онаа изреката со свињата нашминкана?

Значи џабе се трудат да си го обелат образот во скапи костими и дрескод кога веќе ги бие лош глас.
Овај Хегсет е? Каква битанга е тоа е страшно нешто. Си ја истетовирал единицата во која служел изгледа :pos:. Овај е бетер од оние со ЈНА тетоважи, па котви, тенкови што имаа за во кој род служат.

Овај Хегсет е? Каква битанга е тоа е страшно нешто. Си ја истетовирал единицата во која служел изгледа :pos:. Овај е бетер од оние со ЈНА тетоважи, па котви, тенкови што имаа за во кој род служат.
Да, да, он е. И служел војска. И забеган е малку.

Последно уредено:
Жениве не знаат да се облакаат. Носат некои фармерчиња и панталончиња ко да глумат том бојс. Место да облечат сукња или фустан со штикла да покажат еротицизам малце. Па уште не им е јасно зошто ливадарат.

Последно уредено:
Ама поентата ми е дека кога човек изгледа добро, и мажи и жени во поголем дел од времето ќе бидат поуслужливи.
Човековата психа е таква.
Znaci nas grdite koj ne shisa.
Ah sirotinjo, i bogu si teska :(

Чоек , не знаев дека си садо-мазо :D
Не сум! Ама за Еленчето ќе направам исклучок, и ќе и дадам да ме претресе детално :sneaky:
А може и малку груба да биде, ич нема да ми смета, па и да ме апси легнат ;)
се само не лисици за кревет, е тоа ми е црвена линија 192 :D

Се знае како се оди во инситуција,а тоа вклучува театар, градски власти, МВР, АРМ. Не можи ви текнало по влечки или по работнички да влегувате таму.
Ебате институциите ебате!
Што рече некој "шпонско село"!
А и нашиве партиски пацови исклучиво, пола ден надвор или на "пауза"!
Ќе те драпаат за некое ливче, или ќе те враќаат по уплатница, па од шалтер на шалтер..

Во нормална земја ни 1/10 нема ваква бирократија, пардон партиска администрација!

Затоа шо е у јавна институција, сеа е климатизирано внатре, има 10мин до 1 саат време работа. Внатре на ново, климатизирано, средено. Сакавте ново? Епа има да се понашате ко господа, не ко стока.
Ја бев у пантолони долги, маица со кратки и патики. Идев пешки од Соборна до Телевизија и назад. И жива сум. И никој не го заболе бе друже дали моеш или не на 30 факинг степени.
Прво е СЕЉАЧКИ да доеш у апостолки и толку краток шорц.
Разбираш ти друже дрес код или не ти е јасно?
Вака само на кеј се иде. Може успат од стаза ѝ текнало да заврши нешо.
У банка исто се иде среден.
По државни институции или битни институции освен шпонови и глупи Македонци влага и културен народ од странство. Не мора да се брукаме.
Па историски глеано патика се носи само на стаза, за трчање. Ако веќе се водиме по некои дрес кодови и се дрецкаме од земја и сликаме други луѓе за да ги оговараме на форум, дај малце да бидеме и себекритични.

Па историски глеано патика се носи само на стаза, за трчање. Ако веќе се водиме по некои дрес кодови и се дрецкаме од земја и сликаме други луѓе за да ги оговараме на форум, дај малце да бидеме и себекритични.
Кажи им Емка како се плаќаат казни у Шфедска ;)
Сигурно на пп50 уплатница, и дремење 50 души пред канцеларија :rolleyes:

Ti sakas da zavrsis rabota pobrzo ili za svaler za ozbilno si go spremas toj zad pultot pa da ne otkrivas se naednas ? :cautious:
Владе јас имам доволно години, па и памет за да си завршам работа со став. Тоа што го пишав е само чиста психологија и ништо друго. :D

Да, има некои луѓе со харизма и ништо од тоа што го гледаш не ти е битно.

Back
На врв Bottom