Anco
За солун ДА, ЗА срем НЕ
Pred 5-6 godini pred zgrada na edvaj najdenoto zemjiste pomegu dva reda zgradi so edvaj sirina 1 metro resiv i posadiv poveke rodni drvca,visni-cresi-slivi-ribizli . se drugo od okolu zgradite e beton,asfalt i plocki. Pred zgradite ima ogromen parking od site 3 strani AMA samo Asfalt,nikako ne im teknalo da ostavat po eddna DUPKA bez asfalt pa i po nekoe drvce da ima... koj ke cisti potoa lisja vaka im e poubavo neka gorat kolite celo leto.
Pred 2-3 godini pocnaa i ozbilno da ragaat drvata i plodovi. Eve denes resiv da go posetam ovostarnikot na samo 4 m. odalecenost od portata. Toa cudo e na Bul.Asnom vo N.Lisice.
Vtora slika,ova mi e najinteresno,vtora godina mu e a rodilo kako da go oslobodil Skopje.Visina mu e edvaj 1m a steblo tenko kako prst.A bas toa lani go nasadiv pred tuga zgrada i nikoj ne me sopre vo toa,potocno ne me vide.
Sakav i trebase vakov naslov---Samo cresata da ja najdam ziva.
Dali ste ZA, rodni drva pred zgradite vo metropolata. (ili po bulevarite i malite parkovi)-kako e vo Evropa pisete.
Pred 2-3 godini pocnaa i ozbilno da ragaat drvata i plodovi. Eve denes resiv da go posetam ovostarnikot na samo 4 m. odalecenost od portata. Toa cudo e na Bul.Asnom vo N.Lisice.
Vtora slika,ova mi e najinteresno,vtora godina mu e a rodilo kako da go oslobodil Skopje.Visina mu e edvaj 1m a steblo tenko kako prst.A bas toa lani go nasadiv pred tuga zgrada i nikoj ne me sopre vo toa,potocno ne me vide.
Sakav i trebase vakov naslov---Samo cresata da ja najdam ziva.
Dali ste ZA, rodni drva pred zgradite vo metropolata. (ili po bulevarite i malite parkovi)-kako e vo Evropa pisete.
Attachments
Последно уредено:

(ваљда)