Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Каде го пишува тоа?Секогаш е слободно за десно и да има и да нема додатно зелено светло со стрелка, ама мора прво да пропуштиш возила што ти доаѓаат од лево и идат право, пешаци, точаци, тротинети.
На пример:
Овде имаш додатно зелено светло (стрелка надесно) и можеш да се пуштиш слободно оти ова е булевар и имаш своја лента откога ќе свртиш, па практично може истовремено да влезеш и ти и оној од обратната насока што ќе врти лево у случајов сивана кола што чека на семафор.
Прегледај го приврзокот 478547

У живот неам играно дота.Поздрав, Смртта, играш ли уште дота?
Иначе, фала што ни објасни како функционира еден семафор, сум подзаборавил од Природа и Општество од трето одд.
Ако не ја почитуваш стрелката ќе добиеш казна, ама од правен аспект гледано ќе ти кажам дека НИКАДЕ не пишува дека НЕ СМЕЕШ да поминеш доколку НЕМА додатна зелена стрелка за десно. Очигледно не е опфатено тоа во овој правилник.
А споделивме и слика каде што има раскрсници БЕЗ ДОДАТНИ ЗЕЛЕНИ СТРЕЛКИ ЗА ДЕСНО, ама имаат посебни ленти за десно, ама ниту тоа не е наведено овде, оти под дифолт се знае дека за десно е слободно, нормално да пропуштиш прво се друго што минува пред тебе.
Кога нема лента, има зелена стрелка, кога нема зелена стрелка, ќе пропуштиш сообраќај пред тебе и ќе минеш.
И толку од мене на темава, возете сите како знаете и сакате.
А каде пишува дека не е дозволено тоа?У живот неам играно дота.
Пошто ти детално објасни дека ако немало додатно светло на семафорот, за десно си можел да тераш и на црвено само ако си ги пропуштел колите на кои им било зелено. Јас прашувам кај пишува такво нешто во било каков закон кај нас?
Во принтскринот од погоре.А каде пишува дека не е дозволено тоа?
Лажеш. Ти го памтам ников, на Гарена играше.
Грешка си. Ајде подвлечи ми на што точно мислиш.Во принтскринот од погоре.

Таму има зелена стрелка за право.Денес СС части. Не знам на други улици ама на Борис Трајковски по 5 минути и фазла зелено имаше. Нормално по 15 минути црвено з другите.
Некои изгубија живци и поминаа на црвено, ќе биде интересно во МВР утре.
Не може да постои забрана за правило во сообраќај кое не ни постои во никаков закон. Во законот ти стои дека смееш да вртиш десно додека е црвено или жолто, само ако имаш дополнително зелено светло. Све спротивно на тоа се казнува. Па ти викај адвокат ако имаш дополнително време и пари и објаснувај се отпосле дека немало таква забрана.Грешка си. Ајде подвлечи ми на што точно мислиш.
Член 44
(3) Прекршочен платен налог со глоба во износ од 45 евра во денарска противвредност. ќе му се издаде на возачот кој постапува спротивно на одредбите од ставовите (1) и (2) на овој член.
Ако мислиш на ова. Тука пишува ако не ги почитуваш ставовите 1 и 2 ќе си платиш глоба.
Тоа значи ако стоиш у лента за право и упали зелено а ти свртиш лево или десно=прекршок.
Прегледај го приврзокот 478565 Прегледај го приврзокот 478566
Ама НИКАДЕ не пишува дека ќе бидеш казнет ако пропуштиш возила и свртиш десно на зелено семафор БЕЗ СТРЕЛКА и притоа нема дополнителна лента за десно ниту пак додатно зелено светло со стрелка.
Отиди на адвокат и ова што го напишав сега е твојата одбрана на суд.
Автоматски споено мислење:
Таму има зелена стрелка за право.
Кое правило важи овде, друже? Она со семафорот? Или слободно за десно? И нема додатно зелено светло. И не е наведено у тој твој правилник.Не може да постои забрана за правило во сообраќај кое не ни постои во никаков закон. Во законот ти стои дека смееш да вртиш десно додека е црвено или жолто, само ако имаш дополнително зелено светло. Све спротивно на тоа се казнува. Па ти викај адвокат ако имаш дополнително време и пари и објаснувај се отпосле дека немало таква забрана.

Не збориме за села, збориме за Скопје и за улици регулирани со семафори.Кое правило важи овде, друже? Она со семафорот? Или слободно за десно? И нема додатно зелено светло. И не е наведено у тој твој правилник.
Ти да не си тој што чекаше у онаа лента за десно пред пешачки дур семафор не упали онаму кај Хилтон? На инста идеше клипот.
Прегледај го приврзокот 478568
Еве на крај краева како ќе минеш на десно ако нема семафори на раскрсницата и нема ни знаци, у село негде си да речеме?
Ќе ги пропуштиш тие од лево и тие од право што вртат у твојата насока па ќе минеш.
А доколку би имало семафор ова чекање од црвено ќе го претвори у зелено. Не знам што не разбирате.
И што е најважно јас не знам ниедна раскрсница у Скопје кадешто има СејфСити камери, а да е ваква каква што ја објаснуваме овде у примерите.
За Охрид не знам.
Измислија сто други глупости џандарите само за да казнуваат, како на пример ако заглавиш на сред раскрсница и семафорот затвори, тогаш крив си.
Ма немој. Попрво нека испрограмираат за полукружно вртење кај што е забрането да казнува системот отколку ова со заглавување.
Не збориме за села, збориме за Скопје и за улици регулирани со семафори.

Не ми одговори на прашањето: Кое правило важи овде, друже? Она со семафорот? Или слободно за десно? И нема додатно зелено светло. И не е наведено у тој твој правилник.
Прегледај го приврзокот 478571
Истото правило е како на сликава, СЛОБОДНО ЗА ДЕСНО, само што на сликава има додатна лента, ама и овде со додатна лента пропушташ пешаци, точаци, други возила и црвено е за тие што идат право, и кога би немало додатна лента за десно, ќе го направиш истото ќе пропуштиш се и ќе минеш.
Ајде оти ти си од град наведени ми неколку такви раскрсници каде што има СејфСити и по една лента у сите правци.
Што да чекаш, мислиш на семафорот? Или мислиш да чекаш пешаци, возила од други правци?Овде ти е слободно десно. Ако немаш таква лента и немаш помошен семафор за слободно вртење ќе чекаш.
Што да чекаш, мислиш на семафорот? Или мислиш да чекаш пешаци, возила од други правци?
За кое десно бре? Види што ми постираш.Не ми одговори на прашањето: Кое правило важи овде, друже? Она со семафорот? Или слободно за десно? И нема додатно зелено светло. И не е наведено у тој твој правилник.
Прегледај го приврзокот 478571
Истото правило е како на сликава, СЛОБОДНО ЗА ДЕСНО, само што на сликава има додатна лента, ама и овде со додатна лента пропушташ пешаци, точаци, други возила и црвено е за тие што идат право на "главниот семафор", и кога би немало додатна лента за десно, ќе го направиш истото ќе пропуштиш се и ќе минеш и кога е црвено на "главниот семафор".
Ајде оти ти си од град наведени ми неколку такви раскрсници каде што има СејфСити и по една лента у сите правци.