Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    13
Ај честито.
Од есеноска ќе ги гледаме со Бурнмаут и Сандерленд.

Да заборавиме на Малдини и Кардинале и сите тие натегања и да речеме дека за момент не постојат.
Вечерва овој тим на Милан под водство на Алегри се што требаше да направи е да ги победи Каљари кои играат апсолутно небитна утакмица за нив.
Тактичкиот пристап на Алегри е замрзнат во времето без разлика кои играчи да му ги дадеш и да им играш прагматизам и низок блок со 5 во одбрана и покрај водство во 2-ра минута е антифудбал во секоја смисла од зборот.
Да играа со Констант, Траоре, Јепес и Закарди под водство на Џанпаоло ќе ја добие оваа утакмица.
Буквално да земеа било кој човек од улица и да го поставеа како тренер ќе ја добиеше оваа утакмица.
Алегри тактички и психолошки го убиваше тимот цела сезона.
Да го играш најважниот натпревар во сезоната каде ЛШ ти е да се биде или не против факинг Каљари гаргамел си прави фудбалски самоубиство со неговиот прагматизам.
Алегри е прв, единствен, најголем и директен виновник за поразов вечерва.
Најголемата задача на еден тренер пред ваков меч е психолошки да ја подготви екипата,
откако Салемакерс постигна гол уште во првата минута наместо Милан да го притисне и да даде втор гол со кој ќе го затвореше мечот Алегри постави класично повлекување и низок блок потоа Милан му ја препушти топката на Каљари на домашен терен и тимот целосно ја изгуби контролата.
Оваа вечер е црна точка во поновата историја на Милан креирана од самиот Алегри.

Ти патот до дома не би ти верувал да си го нацрташ за Европа ќе ми збори.....

Еве ти ги на дело Фурлани и Курлани. Ама Малдини не чинел......епа трај сега.

Најинтересно е што ти имаш плукано по Малдини и го бркаше од клубот, барем илјада пати повеќе од мене.

Е сега, ретроактивно што го засака и правиш некои филмови тоа е друг муабет.

Патем, тоа лето 2022 кога Малдини имаше одврзани раце и следната сезона, покажаа дека така не бива.

Па не за џабе другите клубови ме функционираат на тој начин.

Тоа што и другите правеа грешки после него е друа приказна.

Но ако некој за Солун од Скопје тргнал преку Белград, не значи дека тој што тргнал преку Русе за Солун е во право.

• Хаха
Reactions: Mud
Најинтересно е што ти имаш плукано по Малдини и го бркаше од клубот, барем илјада пати повеќе од мене.

Е сега, ретроактивно што го засака и правиш некои филмови тоа е друг муабет.

Патем, тоа лето 2022 кога Малдини имаше одврзани раце и следната сезона, покажаа дека така не бива.

Па не за џабе другите клубови ме функционираат на тој начин.

Тоа што и другите правеа грешки после него е друа приказна.

Но ако некој за Солун од Скопје тргнал преку Белград, не значи дека тој што тргнал преку Русе за Солун е во право.
Никогаш не сум бил да се избрка Малдини. Тоа ти и другите северџани предавници од темава.

А колку сакаш можеш да пишуваш шизо постови маската ти е падната. И сам знаеш дека бев целосно у право ама немаш муда да признаеш.

Малдини беше последниот човек што имаше некаква визија за клубот и што искрено го сака.

Никогаш не сум бил да се избрка Малдини. Тоа ти и другите северџани предавници од темава.

А колку сакаш можеш да пишуваш шизо постови маската ти е падната. И сам знаеш дека бев целосно у право ама немаш муда да признаеш.

Малдини беше последниот човек што имаше некаква визија за клубот и што искрено го сака.

Ти си доказ дека што луѓе помалку разбират тоа се повеќе самоуверени.

Да не те потсетувам за оние глупости кога ме убедуваше дека крилата не требало да играат пресинг и да се дефанзивно одговорни. Затоа што такви ги префрлале на бековска позиција!?

А денес во најсилните клубови имаме крила кои бркаат и низ цел терен, како на Баерн или ПСЖ.

Ете за какви се глупости сум се трудел да ти објаснам, а ништо не знаеш да цениш. :icon_lol:

И пак да повторам, затоа што тоа се покажало претходниве години како вистина, така ќе биде и наредните години.

Само случајно може да се деси во било кој поголем, поозболен клуб, еден лик да ги носи сите одлуки.

Баерн, Арсенал, Барселона, ПСЖ, Ливерпул и милион други клубови така не функционираат и нема.

Макар тоа било и Малдини на квадрат, за кој не убедуваше дека нема појма, се додека не го сменија.

Последно уредено:
  • Хаха
Само тој може да го спаси Милан.
Само тој може да го врати Милан таму каде што припаѓа.
Само тој може да го катапултира Милан во врвот.
Само тој и никој друг.
Време е да се врати дома таму каде што припаѓа.

Ја да сум залижаниот или Фурлани сеа, излагам со изјава: Одиме на освајање Лига Европа догодина. Па што кој кур, коа више играат курот со тимот и со навивачите нека играат до крај.

Него најјако било како бегале Кардинале и Ибрахимович од стадион синоќа со придружба, као шупкарчиња, низ задни влезови и паркинзи, као пацови какви што се. Како не ги дофатиле да ги избувтаат малце у пичку материну.

Чудна работа е како ние навивачите на Милан се навлековме на вакви ситуации, као да ни фалат и да не палат и почнувајќи од денеска ќе се претвориме во коорпорациски експерти и ќе си дискутираме кој би бил добро решение за технички директор, кој за СЕО, кој за капо ди тути капи и слично. Што ни напраи овој тим, маме му ебам, више не сум ни нервозен некако туку узбуџен околу револуцијата што као ќе се дешава. Прејако. Ова почна со Фасоне и Мирабели и тој преварантот од Кина што фикс не постоеше и оттогаш така си тера.

Шала на страна, баш таква револуција му треба сеа на Милан. Као Фасоне и Мирабели што направија, од корен. Добро сеа, не баш таква боса и некадерна, неписмена, али во таков стил. Скроз ново раководство, 12-13 нови играчи и идемо даље.

Да сме сеа курназ, да ги купат сите оние дечурлана што се спомнуваат како нови репрезентативци што као ќе ја подмладуваат таљанска репрезентација и барем догодина ќе имаме 10 репрезентативци во тим. :pos: Па што, коа си играат тим и големи газди, нека си играат до крај.

Ти си доказ дека што луѓе помалку разбират тоа се повеќе самоуверени.

Да не те потсетувам за оние глупости кога ме убедуваше дека крилата не требало да играат пресинг и да се дефанзивно одговорни. Затоа што такви ги префрлале на бековска позиција!?

А денес во најсилните клубови имаме крила кои бркаат и низ цел терен, како на Баерн или ПСЖ.

Ете за какви се глупости сум се трудел да ти објаснам, а ништо не знаеш да цениш. :icon_lol:

И пак да повторам, затоа што тоа се покажало претходниве години како вистина, така ќе биде и наредните години.

Само случајно може да се деси во било кој поголем, поозболен клуб, еден лик да ги носи сите одлуки.

Баерн, Арсенал, Барселона, ПСЖ, Ливерпул и милион други клубови така не функционираат и нема.

Макар тоа било и Малдини на квадрат, за кој не убедуваше дека нема појма, се додека не го сменија.
Ваков самоуверен а прост човек немам сретнато. Освен владе учк, таа ти е конкуренцијата на форумов.

Гатузо барем имаше образ и чест сам да си поднесе оставка 2019 кога за еден бод не обезбедија ЛШ и се откажа од парите иако имаше активен договор за уште две сезони.
Гаргамел ниту да се извини ниту да си даде оставка ништо за најцрната точка на Милан во последниве 10 години.
Капак на се сега ќе треба да му платат оштета да си оди од Милан се да му ебам.

Гатузо барем имаше образ и чест сам да си поднесе оставка 2019 кога за еден бод не обезбедија ЛШ и се откажа од парите иако имаше активен договор за уште две сезони.
Гаргамел ниту да се извини ниту да си даде оставка ништо за најцрната точка на Милан во последниве 10 години.
Капак на се сега ќе треба да му платат оштета да си оди од Милан се да му ебам.
А него му пиша дека Гатузо се откажал? Да не незнае?

Alegri pena mu fati ustata so istata fraza,nasata cel e Liga Sampioni i na kraj go lapna cel …
Nikakva igra ne postavi,nikakva osnova da se gradi nesto!!
Edno golemo 0 !
Kolku sto bev optimisticen koga dojde tolku sum pesimisticen sega!!
Alegri e trener orientiran kon rezulrati,BEZ REZULTATI !!!

Затоа што немаш храброст ни во огледало да се погледнеш. :icon_lol:
Wow ми го постираше детското, "не, ти си" ....

Простак.

Криво ми е за тимов али у исто време ми е мило што со свои очи гледаш како Кардинале и Курлани го уништија клубов.

Еве ти ги америте на кои дркаше последниве 4 години.

Wow ми го постираше детското, "не, ти си" ....

Простак.

Криво ми е за тимов али у исто време ми е мило што со свои очи гледаш како Кардинале и Курлани го уништија клубов.

Еве ти ги америте на кои дркаше последниве 4 години.

Ти си луд човек, нема друго објаснување за ова опсесија со мене. Па и ова за самодоверба го ископира од мене. Буквално го цитираш тој пост.

Да, тој план на работа што го најавија, е пат кој треба да се оди.

90% од клубовите кои работат добро и работат успешно, работат на тој начин.

Тоа што не спроведоа тоа што го најавија не е мој проблем. Единствен мој проблем е што го зголемив твоето лудило, а кој се закачил со луд човек, увек наебува.

• Хаха
Ти си луд човек, нема друго објаснување за ова опсесија со мене. Па и ова за самодоверба го ископира од мене. Буквално го цитираш тој пост.

Да, тој план на работа што го најавија, е пат кој треба да се оди.

90% од клубовите кои работат добро и работат успешно, работат на тој начин.

Тоа што не спроведоа тоа што го најавија не е мој проблем. Единствен мој проблем е што го зголемив твоето лудило, а кој се закачил со луд човек, увек наебува.
Тој план на работа доведе до 2 сезони надвор од ЛШ. Планот на Малдини доведе до титула.

Лесно е да се види кој е луд, дали јас што од прв ден пишав што ќе се деси со америве или ти што уште го дркаш на нив.

Back
На врв Bottom