Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ве почитувам, а и ви се чудам. Зошто бараме звучно име? Кентан Мае.. Луѓе шо зборате најважно е квалитет, ако сака од дома нека не го знат, гајле ми е. Нека ја и скини мрежата од голој.
Само за добро да е.

Најдобриот играч во словенечката лига и иднината на нивната репрезентација, 207 гола на 27 натпревари

Пелистер плати оштета на Слован за откупување на договорот

- Им беше сигурна замена за Лјевар ама некако не му се поклопи планираното, 2та нивни најдобри играчи во Македонија
IMG_0909.jpeg

Последно уредено:
Ве почитувам, а и ви се чудам. Зошто бараме звучно име? Кентан Мае.. Луѓе шо зборате најважно е квалитет, ако сака од дома нека не го знат, гајле ми е. Нека ја и скини мрежата од голој.
Само за добро да е.

Јасно ама ако успејме да потпишиме некој како Кентан Мае пример големо име се отворат и вратите за поголеми засилувања многу полесно.

Ме бендисва шо се земат млади деца, ќе бидат желни за докажвање, не како некој принцези шо поминаја низ клубот и си се чуваја од повреди, битно му беше само плата да течи.

Малио има добра статистика, би требало да биди полн погодок.
Да видиме шо ќе се донеси на среден/десен бек.

Уште ми е нејасен потегот со босанецот десното крило... Ако си оди Хакбарт тогаш ок, ако не, тогаш ми нема логика неговиоѕ трансфер во Пелистер. Немал минуатажа ни во Извиџач, таму алфа и омега е тој 40годишниот, ги игра сите утакмици.

Исто е битно шо ќе биди со Фитиљо и Мансков... Ако не успејме да ги задржиме ќе биди голема загуба за клубот.

Иам верба во старио дека ќе ги убеди и двајцата да останат макар на уште една сезона.

Уште ми е нејасен потегот со босанецот десното крило.
kako be ti e nejasen ?
i da ne si odi hagbart trebase so nego i beli da ostanime ? i eve ako se povredi skraja da e hagbart samo so beli ? koj e beli da ne uwe genshajmer ?
poke treba da ti e / ni e nejasno do sega so pazarime 4 levi bekoj i pak bez sreden sme
ajde da vidime dali ke donesime ili ke ostanime so miha samo

kako be ti e nejasen ?
i da ne si odi hagbart trebase so nego i beli da ostanime ? i eve ako se povredi skraja da e hagbart samo so beli ? koj e beli da ne uwe genshajmer ?
poke treba da ti e / ni e nejasno do sega so pazarime 4 levi bekoj i pak bez sreden sme
ajde da vidime dali ke donesime ili ke ostanime so miha samo
Ќе донесат среден десен и толку.

Муабетот ми е дека дечкото нема никаква минутажа а го носиме како засилување. Мислам дека тој е чист промашај и дека требаше поасолно да се селектира.

Ќе донесат среден десен и толку.

Муабетот ми е дека дечкото нема никаква минутажа а го носиме како засилување. Мислам дека тој е чист промашај и дека требаше поасолно да се селектира.
to e drugo veke, znaci gresno se razbravme

Ко го зедовме Татар би било добро да се пробаме и некој од Целје да земиме Анжич или Макуч . Има добри млади играчи од Балканот , а Червар го преферират сите млади играчи од Балканот да пробаме на та карта. Ова одамна требаше да биди филозофијата на клубот да се доведат вакви играчи шо сакат да се докажат а не истрошени куршуми . Еден десен ко Грузиецот од Загреб и имаме екипа млади надежи и искусни како Фитиљо , Манасков .
Пазарот е отворен сега со Червар , подруго е кога на некој млад играч ќе му пристапи Червар и ќе му кажи кој се неговите идеи и како планира да се развива самиот играч. Неможи ти да го преговараш и му викаш Лембанов ќе те развие во светска класа. Червар и да не е неговиот модел на ракомет актуелен бидејќи реално се игра сега брз ракомет без мн контакти и судиските критериуми се повеќе склони на скандинавците , во преговорите со играчи е име кое многу лесно можи да донеси некој играч кај нас за слични услови за договор со поголеми екипи.

Ko smo vzeli Tatarja, bi bilo dobro poskusiti dobiti nekoga iz Celja, Anžića ali Makuča. Obstajajo dobri mladi igralci z Balkana, in Cervarja imajo vsi mladi igralci z Balkana raje, poskusimo s tem. To bi morala biti že zdavnaj filozofija kluba, da pripeljejo takšne igralce, ki se želijo dokazati in ne izrabljenih nabojev. Desni bočni branilec, kot je Gruzijec iz Zagreba, in imamo ekipo mladih upov in izkušenih, kot sta Fitiljo, Manaskov.
Trg je zdaj s Červarjem odprt, drugače je, ko Červar pristopi k mlademu igralcu in mu pove, kakšne so njegove ideje in kako namerava sam razvijati igralca. Z njim se ne moreš pogajati in ga klicati Lembanov, on te bo razvil v igralca svetovnega formata. Červar, četudi njegov rokometni model ni aktualen, ker se v resnici zdaj igra hitri rokomet brez veliko stika in sodniški kriteriji so bolj nagnjeni k Skandinavcem, je v pogajanjih z igralci ime, ki lahko zelo enostavno pripelje igralca k nam pod podobnimi pogoji za pogodbo z večjimi ekipami.
Anžič več sad ima oko 400.000 odstete.. I ide u Veszprem sa 2028

Sreden i Golman najpoke ke treba da se pogodat od se sho zedoja dosega ako zemat golman? neznam plus pokje i od cervar ke treba da se pogodat ako sakame na prvenstvoto i kupo da atakuvame i dvete da gi chapnime ostavame na stario si razgledva vo knigata za rakomet sho si ja ima napraeno

Ракометните медиуми во Словенија шпекулираат со можноста уште еден ракометар што игра во шампионатот на Словенија да дојде да игра во екипата на Еурофарм Пелистер следната сезона.
Се работи за ракометарот Омер Мехмедовиќ од екипата на Рибница. Тој од од БиХ и игра на позицијата централен бек/лев бек. Во словенечката Рибница игра една сезона, претходно настапуваше за автрискиот тим Барнбах.

Za golmana se nešto priča oko moguceg dolazka KLEMENA FERLINA, ali sve ovisi o Zormanu. Ako Zorman ide za Kielce, Ferlin ili ostaje još 1 sezonu na Poljskoj ili ode u Pelister. Ako Zorman ostade u Slovan, Ferlin potpisuje tamo. A znam 100%, da Eurofarm želi dovest i desnog vanjskog iz Izviđača, FILIP ODAK

Back
На врв Bottom