Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда не мислиш сериозно дека буквално грци имале колонии/градови на Крим!?
Или дека на Сицилија живееле "грци"!
Таму е повеќе од јасно дека не станува збор за еден монолитен народ, не за џабе јунанистанци ги викале турците..
Баш Грци. На Крим, во Грузија, на Сицилија...

Основна историја е тоа, старогрчки колонии на Црно Море и конкретно Крим. За ова другово не сум читал.

за вас комунистите сите сме словени, но генетиката е многу различна од држава у држава. Едино у нашиов регион Македонија историска сме исти луѓе.
А шо имаат врска словените со комунисти? Полјаците ,Чесите, Словенците ,Словаците нејќат да слушнат за комунизам. Многу си потпаднал под англо-саксонска пропаганда затоа имаш лошо мислење за словените.

Британија забрани транс-жени да користат тоалет за жени

Британските власти со специјална одлука им наложија на трансродовите лица, во јавни објекти во кои немаат специјални простории, да ги користат тоалетите или соблекувалните согласно својот биолошки пол, а не врз основа како што се идентификуваат. Сепак, на персоналот му се препорачува да не ги испрашува сомнителните лица што користат женско ВЦ.

Прво си помислив ова е drive by, дека фаќам некои залутани куршуми, но излезе straight up assassination обид. Сепак ќе го дозволам, знаеш ти добро зошто. Но, за волја на вистинста, навистина бев полиберален во 2023 одошто 2026. Премногу поткасти од маносферата следам изгледа. Сега ги нарекувам кучките кучки почесто.

Него, вие “доле” дали се спремате за прајд?
Ќе блеснете пак пред светот.
:oleee:

IMG_2256.jpeg

Кога сме на тема воук, вчера дознав дека имам повеќе денови за породилно како non birthing parent од жена ми која го носи детето. Значи јас како татко можам да останам дома повеќе со детето од мајката која ќе го роди и дои. Зарем било некогаш подобро од денес да си бел маж?

Кога сме на тема воук, вчера дознав дека имам повеќе денови за породилно како non birthing parent од жена ми која го носи детето. Значи јас како татко можам да останам дома повеќе со детето од мајката која ќе го роди и дои. Зарем било некогаш подобро од денес да си бел маж?
Нема врска со воук ова, туку со чиста семејна економија. Има жени кои заработуваат повеќе од мажите во денешно време и чии што кариери не трпат долга пауза.

Така што, не е тоа машка привилегија, туку ствар на семејна логистика.

Ништо подобро за едно бебе од седење со татко му и доење со цицка од Тему, додека мајка му праќа мејлови , дреме на Зум конференции и симулира работа.

Ништо подобро за едно бебе од седење со татко му и доење со цицка од Тему, додека мајка му праќа мејлови , дреме на Зум конференции и симулира работа.
Пример еве ќе ти ги земам приватните специјализанти во државава кои немаат право на платено породилно отсуство, и во случај на бременост треба да си ја стават специјализацијата на пауза, и да не земаат никави примања од државата.

Некогаш не е проблемот паузата, туку има ситуации во кои вагаш што ти е финансиски поисплатливо за да го одгледуваш тоа дете. Бебето не живее од воздух и љубов.

Тоа пак, што немаат здравствено осигурување…е друга тема на муабет.

Прво си помислив ова е drive by, дека фаќам некои залутани куршуми, но излезе straight up assassination обид. Сепак ќе го дозволам, знаеш ти добро зошто. Но, за волја на вистинста, навистина бев полиберален во 2023 одошто 2026. Премногу поткасти од маносферата следам изгледа. Сега ги нарекувам кучките кучки почесто.
Тоа значи дека си подостарел, односно тоа значи дека имаш мозок! Сите во младоста сме правеле грешки, сме имале срце, пример, јас бев и егалитарист, ама сфатив дека не сите исто, дури и во една државна/јавна институција, еднакво партиципираат во оброкот. Сите имаат различни квалитети и способности. Истите, за разлика од родот, имаат одредени варијации. Поради потпросеците, предоминантно партизиризаните кадри, ние сме со институционален колапс, еден од критериумите односно причина која ги турка младите надвор од рамките на оваа држава. Еве ти пример, обвинителство почна да отфрла кривични пријави и за јавни тепачки со аргумент дека нема елементи на кривично дело! Отфрла и други кривични дела, загрозување на безбедноста во сообраќајот и злоупотреба на службена положба, не биле кривични дела кои се гони по службена должност! Нема кадар. Се нафаќаат само на посериозните кривични дела и онаму каде има рефлектори, со цел да можат таму да си го прераспределат времето и енергијата.

Куршум е, памети па врати. :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Back
На врв Bottom