Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Браво дечки, страшна утакмица која можеше и да беше уште поубедлива да не беа толку релаксирани при последните 10 минути во одбрана. Словачка можеби е слаба, ама па не се нешто многу послаби од една Романија која некако едвај ја добивме на последното ЕП. 15 разлика не сме имале на домашен терен одамна, а можеше да биде и многу повеќе.
Нека е честито уште едно првенство по ред! Пак ќе кажам, најубаво би било да се паднеме во една од првите 4 групи и по можност со Аргентина (или со нив да вкрстиме) од првиот шешир и еве нека е ЈуЕсЕј од третиот шешир да ги декласираме америте. Добар ждреб може да ни донесе и евентуално полесен пат до 1/4 финале.

Смешни ми се овие од ИХФ. Пред утакмициве кажуваа дека Холандија е фаворит со Грција, а за Македонија со Словачка нема да се знае до последните минути. Некој таму очигледно слабо прати ракомет. :facepalm:

Пропаддна не му е паметот во ракомет одамна него.
Не знам дали е до ова, ама по мене од старт го преценија луѓето затоа што кога се појави играше со муда и во еуфорија и пружаше добри партии.
Инаку, нема движење, нема шут, нема интелигенција за додавање. Можеби првите две работи можеше да ги научи со напорна работа (и уште може, млад е), но заостана.
Со годините може ќе го преориентираат во стриктни одбранбен играч, иако не е толку корпулентен.

Не знам дали е до ова, ама по мене од старт го преценија луѓето затоа што кога се појави играше со муда и во еуфорија и пружаше добри партии.
Инаку, нема движење, нема шут, нема интелигенција за додавање. Можеби првите две работи можеше да ги научи со напорна работа (и уште може, млад е), но заостана.
Со годините може ќе го преориентираат во стриктни одбранбен играч, иако не е толку корпулентен.
Добар нутриционист, суплементација и ќе крени на маса за некоја година. Можеби и најпаметно ќе е така, за напад ако истрча некоја полуконтра ок, ако не само одбрана.

Не можи оти поќе пие него шо тренира.
Зборам за Петар иначе, Павле е покоректен.

Последно уредено:
Павле е профил на играч кој само во екипа која игра ран н ган ракомет може да просперира.
Шо се однесува до корпулентност, многу минимален напредок има, а првпат дебитира за репрезентација пред 4-5 год..

Фалат 2-3 играчи од нивото на кое што се Фитиљот, Мечка, Митев за да одиме ниво, две погоре и да правиме муабет за топ 8, па и шанса за топ 4. Најболна е позицијата на десен бек, се надевам ќе се најди барем еден добар странец да се натурализира.

Фалат 2-3 играчи од нивото на кое што се Фитиљот, Мечка, Митев за да одиме ниво, две погоре и да правиме муабет за топ 8, па и шанса за топ 4. Најболна е позицијата на десен бек, се надевам ќе се најди барем еден добар странец да се натурализира.
Има едно младо дете талентирано во Австрија, треба да му се даде шанса.
1779044493774.png

За Марко Митев пред некое време нели се пишуваше дека потпишал за некој клуб во Германија (така некако беше) ... Ме интересира ако има некој што е поупатен, дали има нешто официјално (бидејќи имаше тешка повреда) или тоа беа само шпекулации?

За Марко Митев пред некое време нели се пишуваше дека потпишал за некој клуб во Германија (така некако беше) ... Ме интересира ако има некој што е поупатен, дали има нешто официјално (бидејќи имаше тешка повреда) или тоа беа само шпекулации?
Имаше добри финансиски понуди и од Германија и од Киелце, беа одбиени од Алкалоид.

Interesen fakt, najdobra odbrana imame u kvalifikaciive.
Не дека Словачка е мерило ама тоа што не менуваме пикер прави разлика.
Со една измена имаме сериозен пар на центар. Плус Фитил се штеди на 6-ка

Не можи оти поќе пие него шо тренира.
Зборам за Петар иначе, Павле е покоректен.
Каков Петар, тој за жив не го сметам. Ранг на Тинекс Пролет :D
Јас зборувам за Павле и неговата стагнација на сметка на "хајпот" што секогаш го правиме кога ќе се појави некој помлад и ќе покаже муда.

Back
На врв Bottom