Justae Verum
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 3.501
- Поени од реакции
- 4.259
Првите 23 години од животот ги поминав во Македонија. Истите размислувања што ги имаш сега, и јас ги имав тогаш, врз основа на разговорите во Македонија, она што го читавме и она што го гледавме на телевизија. Кога дојдов во САД, сфатив дека многу од работите за кои мислев дека ги знам, всушност не ги знаев.Значи мора како тебе да мислам за да располагам со факти, а ако размислувам различно од тебе тогаш е идеологија? Ти постирав и статистика, и закони, и лични искуства, ги изигнорира и скокна на ге-6 на "евреите се криви за се" и "ти си идеолошки задоен". Во ред, верувај во што сакаш, твое право е. Ништо страшно ако имаме различни мислења на форум кај што од десно иде светлеча реклама за секс играчки и трака за слабеење.
И претходно сум кажал, главната причина што сум на форумов е да не ја заборавам кирилицата и Македонскиот јазик.
0,2%, не 2%. 2% е десет пати повеќе од 0,2%. Нивните производствени капацитети се приближно половина од оние на Иран, а главните купувачи на нигериската нафта се земјите од Европската Унија. Било какви паралели што ги правиш меѓу Кина и Нигерија се неосновани.Ако 98% од моите производи дома ги зимам од Тинекс а 2% од Веро, ако Тинекс затвори, тие 2% од Веро ќе одат нагоре. Така и овде, ако Иран и Венецуела се затворат, очигледно е дека на Кина и требаат алтернативи и Нигерија е очигледен избор (11ти во свет по резерви и Кина има инвестирано огромни пари кај нив, клучни им се во Африка за сите инвестиции таму). Ова е зошто Трамп има грижа за Нигерија не е пошто е побожен.
Еве ти го рефлекторот, политички гледано, мнозинството христијани во САД гласаат за Републиканската партија, а помагањето на христијаните низ светот е тема што ја мобилизира таа гласачка база.Те молам просветли ме како тоа Трамп има со години несоница поради страдањата на христијаните во Нигерија мој експерту по меѓународни односи.![]()
Што сакаш ти, медењаци да му испратат?Ubile nekoj džihadist. Ke izberat nov, ušte pološ, kako i sekogaš.
Izraelcite go ubija kompletnoto rakovodstvo na Hezbolah i Hamaz. Što napravija tie - izbraa novo.
Go ubija Hamnei, dojde na vlast sin mu. Ke go ubijat i sinot, ke dojde vnukot.
So vakvi potezi ništo ne se rešava, osven što se bilda malku rejtingot na FOX TV.