Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
tocno ima videa, istiot sto spiese na postojkata kaj la delicious pekarata, cepkal nekoj deca pred silbo vcera vecerta.
Isto edno golemo bravo za policijata dobro go spastri se nadevam ke prodolzat taka so ovie "subhumans"
da toa, no ovoj pat mislev na reonot okolu debar maalo, tamu realno osven nekoja zaletana sipurka bilo skoro sekogas makedonci i po nekoj turist, no vo posledno gledam dosta arapi i crnci koj zboruvaat arapski (pretpostavuvam od Somalia), koj iskreno ne licat na turisti
Детски и нереален муабет е .... доколку не сакаме да го изгубиме и она малку достоинство што ни преостана како држава.Детски и нерелен муабет е ова и сам знаеш,му порачаа завчера дека единствен пат им била еу,тој вчера им порачал дека имаат партиите во собрание до крај на Јуни да донесат тоа што треба да донесат и тоа е тоа
и тоа е тоа
Наоружан во туѓа држава?Сега ми искочи клипот, ќумурот носел пиштол…Силбо што е главно збиралиште на децава.
Колку ми е познато за деца е забранет влез во кладилници.....Точно така, зависност и болест е. Но јас мислам дека е подобро да се спречи пред да се лечи нели? Тие веќе што се зависни и на крајот на светот да ги преместат они па ќе отидат. Треба да се спречи децата после школо со ранчињата на грб што се коцкаат во кладилниците каде што има и апарати покрај спортска ставаат и по некое денарче и на апаратот, па така се ствара зависност па кога ќе пораснат знаеме што следува. Вака ако се далеку нема сигурно да плаќаат такси и или да одат 30км на пример за коцка. А ова дека се коцкаат деца го знам од прва рака. Едно што пријател работи во таква кладилница и друго што често поради обврски скоро секој ден сум барем по пола саат пред таков и објект и буквално ги гледам. Како што кажав ДЕЦА после школо.
Нема осуда никаде тука, само посочувам на тоа дека луѓето по своја сопствена волја одат и се коцкаат, никој не ги присилува(исто како и ти што се согласуваш дека Ивана е чедоубиец). Ако ги осудував ќе зборував и дробев како смееле така, пропалици итн.Некој им стави пиштол на глава на тие што ги донесоа за системски да се уништи народот?
Треба да прифатиш дека има луѓе кои не се како тебе, ама секоја чест на православниот дух што ги осудува послабите од тебе.
Би се запрашал дали е духот или нешто друго???
Казината користат разни механизми за да ги задржат луѓето и кога се влезени во длабоки дупки, те ставаат во позиција да немаш можности и го присилуваат умот уште подлабоко да се заглавува во агонијата, за кажаново има клинички истражувања.
Исто така имаат механизми за да навлечат и луѓе кои играат од забава, нивните таргет групи се зголемуваат за заработка
На пр. во Германија тоа е регулирано до некој степен, за да ставиш 100 евра на апарат и одма да почнеш да играш ти треба едно 10-15 минути..
2-4 евра е максимум на еден влог, има и паузи.
Апаратот првично ти овозможува да играш 2 евра и 30 центи, ако сакаш одма изиграј ги ако сакаш на 10 центи лупај ги, кога ќе ги исчукаш мора пак да чекаш за да ги изиграш следните 2 евра и 30 центи.
И затоа веројатно нема таков ефект како кај нас..
И алкохолот и цигарите и дрогата и курварлукот се исто сериозни проблеми, но сите по ред треба да се решаваат, коцката е до тој степен застапена што бара неопходни решенија, пепел направи во државата
Можам да сфатам тоа да доаѓа од луѓе кои појма немаат од верата, ама од тебе тоа не го очекував
Автоматски споено мислење:
Како и да е, клуч и подалеку од децата
Кој го “утепа“?Што за Младенов ? Дека го утепаа ?
Се гледа дека не си ја читал “Коцкар“!Не ми се допаѓа новиот предлог закон на Левица за коцкањето. Таму мора да влезе УЈП и финансова полиција затоа што данокот кој го плаќаат, во однос на вкупните приходи, е смешен. Мора да се пречешлаат нивните расходи.
Одредени градови, како Гевгелија, преживуваат од овој бизнис. Каде државата не сака да вложи ни шајка во одредени градови во оваа држава, па уште сака да им го намалат капиталот. На овој начин се креираат и нови работни места, пак, поради останатите сегменти во нашето општество, не само поради бизнис климата, тешко се носи свеж странски капитал.
Не се потребни дополнителни политики за уништување на приватниот сектор кој и онака го немаме. Дури и политиките на дислокација се глупи. Треба да најде нов локал да го најми и уреди, да се премести и да го затвори прашањето со стариот. Тука е и целокупната тековна документација која мора да се промени, УЈП, ЦРМ... Крајно нелогична мерка, во спротивно треба да забранат продажба на цигари и алкохол во радиус од 500 метри на училиштето! Па и се останато што е штетно по здравјето на детето.
Не знам зошто им се трн во око пред се на овие кои немаат интерес од некоја алтернативна форма на коцка. Пак тропаат во тенџериња наместо да се фокусираат на сериозните проблеми во ова наше општество. Пре би ги ставил извршителите под државна капа, така и државата ќе има корист од нив и сите средства ќе одат во буџетот, односно ќе можат да се контролираат наградите, што е поволно за граѓаните. Ова е еден од најголемите проблеми на секојдневниот човек. Претходно направија амортизација во однос на наградите и каматата, но може да се решат и на ваков чекор, како што е во некои европски држави.
Еве, левичари, нека тргнат и против звучките во верските објекти. Не може едно нешто да претставува нарушување на јавниот ред и мир, а друго не. Башка, во Куранот никаде не се спомнати, така комотно можат да се забранат без да им бидат нарушени нивните права. И да, во непосредна близина на Правниот факултет има неколку џамии. Кога ќе почнеа во хор, беа прекинувани предавања, па и еднаш не фати на расчекор на испит. Вознемируваат и народ, и тоа во чисто македонски средини, каде нема гол шиптaр. Па нека бидат на тест сите партии од македонскиот блок, чисто се сомневам дека барем еден ќе гласа За овој предлог. Ама тука не се левичари, практикуваат сегментално левичарство!
Лек за коцкар не постои!Ни тоа не е лек!
Кој е физичкиот ликвидатор не знам, а нарачателот е еден фин господин што се занимава со хотелиерство.Кој го “утепа“?
Добро бе стварно уште мислите дека е куче?Значи батали политика ама стварно ова е ко децана мали. На крајот на денот тотално небитно. Битно успеаа да го дефокусираат народот со тотално небитна приказна. А мафијата ќе продолжи да кешира.Го уапсија кучето и сега за да испадне Орце во право ке го прогласат за волк и ни криво ни должно ке наебе зоолошка, а овие мафијата за 150 милиони евра мазут ги ослободија.
Имам и јас таму пишано, слободно кој сака нека прочитаКој го “утепа“?
Се гледа дека не си ја читал “Коцкар“!
Прочитај ја ако и потоа го имаш истото мислење, јебига.
Лек за коцкар не постои!
Јас мислам дека треба еден фин господин што се занимава со земјоделие да одговара, зборуваше и лажеше од позиција на моќ за убиства без разлика дали тој случај или смилковско, да измислува дека не се извршители без докази на тв да треска глупости со години и да не папа робија е срам за оваа држава и кон фамилиите на загинатите.Кој е физичкиот ликвидатор не знам, а нарачателот е еден фин господин што се занимава со хотелиерство.
Е за тоа кој треба да одговара, место да ми праиш сељачки спинови ала "црн бумбар бел бумбар", ќе се обратиш кај еден фин господин што се занимава со хидроелектрани што ја има целата власт и контрола во државатаЈас мислам дека треба еден фин господин што се занимава со земјоделие да одговара, зборуваше и лажеше од позиција на моќ за убиства без разлика дали тој случај или смилковско, да измислува дека не се извршители без докази на тв да треска глупости со години и да не папа робија е срам за оваа држава и кон фамилиите на загинатите.

За ова се согласуваме, освен за глупостите на заев во кои уште веруваш.Е за тоа кој треба да одговара, место да ми праиш сељачки спинови ала "црн бумбар бел бумбар", ќе се обратиш кај еден фин господин што се занимава со хидроелектрани што ја има целата власт и контрола во државата![]()

Ми се чини дека си против европскиот диверзитет. Ти сакаш овде ко Лукашенко и Вучиќ да биде, или демократски и либерално ко ЕУ?Сега ми искочи клипот, ќумурот носел пиштол…Силбо што е главно збиралиште на децава.
Neka bide kako EU, no istocnoto EU Polska, Ceska, Slovacka ili od zapadnoto krilo kako Danska, moze i EU i antimigranti, samo e mnogu vazno od sam start i gragjanite i instituciite da imaat predrasudi (so pravo se predrasudite za nekoi rasi) i da reagiraat pravovremeno i da gi marginaliziraat ovie grupi.Ми се чини дека си против европскиот диверзитет. Ти сакаш овде ко Лукашенко и Вучиќ да биде, или демократски и либерално ко ЕУ?
Па што е проблемот да му пишеш тоа името на тој со хотилиерството.Кој е физичкиот ликвидатор не знам, а нарачателот е еден фин господин што се занимава со хотелиерство.