Фан Клуб: Интер

A kaj najde mrtov tim, pred totalna eskalacija na nedobrostoa, so pukanje na tikva letoto megju Lautaro i Hakan, kaj imase ocajno mizerno leto, pa i prvi 3 kola, 2 porazi od koi 1 od juventus, mu vleze cela mediumska italija so kloci i boksovi i mu se prepisuvase totalen kolaps na timot, pa dojde i porazot od Milan za brzo vreme. Pak ke kazam, fan bazata nasa ne e svesna sto ustvari iznudi Kivu, onie so ubedlivo najnisko razbiranje na fudbalot uste ke si mislat deka ima najak tim pa za ocekuvanje bese ova.

Ova bese prekompleksno da se iznudi od ovoj tim, zatoa i rekov, skoro i nevozmozno, ne sto uspea da go dostavi, nego i izrutinira na krajot, i sve toa, bez skoro nikakvo trenersko iskustvo na seniorski tim, samo 13 pati vodel ekipa na profesionalno nivo pred da dojde kaj nas, a toa bea Parma lani, pa duri i so niv uspea da izigra za nas pretposledno kolo koga izigraa doma 2-2 so Napoli, ama nie za zal toa ne go iskoristivme.

Mnogu se somnevav vo ovoj Inter na Kivu, si priznavam, i mnogu mi e milo sto me demantiraa bas na vakov nacin.

Се надевам дека следната сезона нема да колабрираат и повторно да не успеат да освојат Скудето на ваква мизерна конкуренција.

Иначе најидеално би било Јувентус и Милан да не одат во ЛШ и некако да изгубат следното коло за да му се случи бродолом на двата клуба и лесно да се прошетаме кон скудетото и следната сезона.

Но првин мора да купат нешто бидејќи нема смисла ако го остават истиот тим....оваа година имавме генерално среќа со повредите на левата страна и 90% од наптреварите Ди Марко, Бастони и Бразилецот беа здрави и подготвени во секој момент да перформираат, но не значи дека така ќе биди и следната.

Плус Барела, Лаутаро и Ди Марко догодина кршат 30ка и не знам во каква физичка состојба ќе бидат и дали ваков перформанс ќе пријавуваат.

Позитивно е што Сушич кој е физичка машина тотално се вклопи и пополека ќе го замени Чаканоглу и се надевам дека Џонс или Станокович или кој и да дојди ќе имаат квалитет да перформираат во овај среден ред на Интер бидејќи искрено не знам што и какви играчи се.

Како и да е браво за Киву и за целиот менаџмент за оваа сезона, некако се поставија на самиот почеток дека фудбалот генерално е маратон а не спринт и ги наредија победите против помалите и послабите екипи каде екипата делуваше сигурно и цврсто..дерби како дерби се тотално небитни ако на табелата му избегаш 10+ бода...се знаеше дека Милан со онај отепан тим неможат да се бркаат со Интер.

Додека за ЛШ е друга приказна и таму нека не се појавуваат најдобро после ланскиот срам и беда што ни ја приредија додека не инвестираат во вистински квалитет..бидејќи се виде со поквалитетни екипи од Премиер Лигата и Шпанската Ла Лига колку е квалитетот и можноста на овај тим.

Не сме во состојба да направиме нешто во ЛШ со вакво крпење, ама во лигава мораме да освоиме барем уште наредни 2-3 сезони. Срамота е што Наполи и Милан ни земаа скудета, но тоа беше и помина, се уште сме подобри од сите. Јувентус е на една победа од ЛШ, Милан може да испадне од топ 4. Ништо не ни менува тоа секако.

Back
На врв Bottom