Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
so sreka natamu na klovno tetoviran pokraj 2te tituli i eden ton goloj vo LS ke ostani sepak zapameten kako coek koj mu ja unisti karierata na nezamenliviot kosteski
sega ostanva da se nadevame da ne se donesi krilo za negova zamena so ke mu ja unisti na beli karierata
so sreka bogi :uzi::zver:
Screenshot_2.png

Лино веќе почнал со работа ?
Дечкото го забележав лани изгазе во Еuropa Cup... Напоменато им е да го следат но уште лани се споменуваше за замена на Срна но не се деси. Ова година исто така се врзуваше со Загреб но цела раб се пролонгира. Ако дојде ваков играч би биле доста добро покриени со Павле, Фитиљ и Диано.

@vasicot мислиш на зицеро Костески... Самиот е крив за состојбата не му е Богдан.

А крило ко Богдан и покрај парите шо ги зема е сосема солудно и квалитетно го обработи престојот во Битола.

Веќе и официјално!

Претходно реков не верувам дека ќе биди ова но тоа е што е, ајде нека е за арно.

Дечкото го забележав лани изгазе во Еuropa Cup... Напоменато им е да го следат но уште лани се споменуваше за замена на Срна но не се деси. Ова година исто така се врзуваше со Загреб но цела раб се пролонгира. Ако дојде ваков играч би биле доста добро покриени со Павле, Фитиљ и Диано.
Да биди само убо и само за убај работи да се радуваме вака исто го измисли циндрич и мн други во металург па ете сега се веќе не заменливи во големите клубој малце закасна а ако беше порано мпжеше и додич да го собери ама одиме со муабето на радивојевич идемооо јакооооо бреее

@vasicot мислиш на зицеро Костески... Самиот е крив за состојбата не му е Богдан.

А крило ко Богдан и покрај парите шо ги зема е сосема солудно и квалитетно го обработи престојот во Битола.
mislam deka dovolno me pratis na forumo za da mi ja razberis ironijata :D

Da dademe podrska, da ne plukame uste ne pocnata sezonata, samo so imeto na Lino veke ke staneme primamlivi za dosta igraci pred se mladi i talentirani.
Lino pokraj rakometnoto poznavanje mnogu dobro ja znaj makedonskata liga, znaj dobro da izigra psihicki pred i okolu bitnite utakmici, znaj da napraj pritisok i tenzija, toa e ona sto treba koga igras protiv drzaven proekt i vestacki kluboj so rok od 2 godini.
Ne ocekuva interesno prvenstvo slednata sezona.

Da dademe podrska, da ne plukame uste ne pocnata sezonata, samo so imeto na Lino veke ke staneme primamlivi za dosta igraci pred se mladi i talentirani.
Lino pokraj rakometnoto poznavanje mnogu dobro ja znaj makedonskata liga, znaj dobro da izigra psihicki pred i okolu bitnite utakmici, znaj da napraj pritisok i tenzija, toa e ona sto treba koga igras protiv drzaven proekt i vestacki kluboj so rok od 2 godini.
Ne ocekuva interesno prvenstvo slednata sezona.
Поддршка освен на трибина шо сигирно никој ја нема во европа и да купиме сезонски друго шо можи да се напрај сега се зависи од нив со работа да дојдат резултатите ги гледав последните изјави и подкасти на Лино чоекот е ракометна легенда многу ме потсеќа на Чиро Блажевиќ во фудбалот се со некој финти и цаки ги фаќа ракометарите плус вака наоѓа некој деца ни чуени ни видени ги прај после игралишта на добар пат сме после подолго време само да му се дај шанса и време барем една сезона да не почнат одма да го плукаат рајата и меѓувреме да се почни иницијативата за нова спортска сала доста е од Младост-Боро Чурлевски да го искористиме моментот едино ме плаши шо и стариот лисец е голем егоист не знам како ќе функционираат но се мислам стариот ќе го има за се последниот збор и му се дај одврзани раце па да продолжи приказната уште не дојден пепел се напрај низ град0т и државата само можи да замислам шо ќе биди следната сезона во секој случај добро и чекор напред за ракомето во Македонија
P.S.освен суетата не знам како ќе биди буџетот со ова но поарно вака од колку да се куропецаат таму некој ракометари барем систем да се постави за во иднина со среќа нека ние и титулата назад да продолжи зелена ера !

Со среќа нека е!

Се надевам пред се, дека Лино ќе успее да наметне организација и систем со која ќе се постават темели на подолг рок, без разлика на играчи, тренери и позиции.

Играчки, мислам дека ќе има можност за младите да напредуваат. Да видиме кој ќе ја искористи. Ме интересира и какви промени ова може да донеси во Пелистер 2, и помалите генерации.

Ете, сепак биле вистина шпекулациите! Прво за Богдан, дечкото мислам дека остави добра трага во Битола и лично му сум благодарен!
Околу тренерот, ракометниот Моцарт, навистина за секој и најмал познавач на ракометот, кога ќе се спомни ова име е навистина кожа да ти се ежи! Ќе го видиме в сала од наша страна и да изградиме салам тим. Годините се високи, ама кога ќе видиш дека Клинт Иствуд е 96 и се уште работи (снима и режира филмови), па овај и не е така стар :cool:. Само среќа да го прати, да има одврзани раце и голема поддршка од трибини. Само Пелистер - само Битола!

Со среќа нека е!

Се надевам пред се, дека Лино ќе успее да наметне организација и систем со која ќе се постават темели на подолг рок, без разлика на играчи, тренери и позиции.

Играчки, мислам дека ќе има можност за младите да напредуваат. Да видиме кој ќе ја искористи. Ме интересира и какви промени ова може да донеси во Пелистер 2, и помалите генерации.
Не кажа кој сакаше да биди тренер овие го потврдија Лино оти спомена дека го предлагаш за советодавен нешто да помага не за прв тренер па кој беше според тебе правилен избор за тренер иако сега веќе на големо се збора Лино да дојди комплет со Миркуловски па можи тој ќе му ја брка работата

платформата после неколку години се прекрши и потона на дното,сега старец ќе не вади на површина,односно повикан е да се стави некаков темел на нова платформа

респект за лино,но годините и како ќе го поднеси темпото на сезоната нека е господ со него

а главетините наши од шо немаат идеја ниту знаење (се виде каков тежок бродолом се доживеа) ,сега ќе ја префрлат цела тежина на пензионер и тоа им е најдобрата идеја

чисто не верувам дека ќе се испорача тоа што го бараат навивачите,пошто сега во домашното првенство се доби сериозна конкуренција која е класа погоре од минатите сезони,значи ќе треба многу подобра работа,многу повеќе енергија и дисциплина отколку што било сработено досега

Цитат: Пелистер над се!Само еден тим, само еден град, само Битола!!! :uzi: (y)

Последно уредено:
Не кажа кој сакаше да биди тренер овие го потврдија Лино оти спомена дека го предлагаш за советодавен нешто да помага не за прв тренер па кој беше според тебе правилен избор за тренер иако сега веќе на големо се збора Лино да дојди комплет со Миркуловски па можи тој ќе му ја брка работата
Кажав дека немам јако мислење на темата. Загрижен сум за возраста и за стилот на игра кој историски го фаворизирал, но освен тоа немам проблем со Червар, не знам дали има некој што повеќе животот го посветил на ракометот од него. И мене ме интересира како ќе оди оваа приказна. Резултатите во спортот никогаш не се пишуваат однапред. Ќе видиме како ќе оди. Мора со позитивна мисла. Мене лично повеќе ме интересира оној "нерезултатски дел" да покаже реален напредок.

Инаку во принцип јас сум секогаш насочен кон наоѓање на идните "гении", идните "Лино", "Талант" и "Раул". Ама никој не знае кои се тие, за нивното наоѓање е потребна голема умешност, па и среќа и искуство. И мораме да научиме да гледаме кон нови технологии и нови начини на развивање на спортот, не мора секогаш да "крпиме".

Што се однесува до шпекулациите за Миркуловски - ако се точни, јас лично имам позитивно мислење за него и мислам дека е сеуште некако недокажан во пост-играчкиот период. Ако е вистина, ова би било добра шанса и за него - знаење и соодветно искуство несомнено има.

П.С. Мене ми е интересна Битола - Автокоманда наспроти Вардар - Охрид паралелата која со овој потег ќе излези на виделина. Тој 2 на 2 соработка/ривалитет и досега некако се назира последните години но сега можи уште повеќе да падни во очи. Лани се радуваше со титули едната страна, годинава другата страна.

платформата после неколку години се прекрши и потона на дното,сега старец ќе не вади на површина,односно повикан е да се стави некаков темел на нова платформа

респект за лино,но годините и како ќе го поднеси темпото на сезоната нека е господ со него

а главетините наши од шо немаат идеја ниту знаење (се виде каков тежок бродолом се доживеа) ,сега ќе ја префрлат цела тежина на пензионер и тоа им е најдобрата идеја

чисто не верувам дека ќе се испорача тоа што го бараат навивачите,пошто сега во домашното првенство се доби сериозна конкуренција која е класа погоре од минатите сезони,значи ќе треба многу подобра работа,многу повеќе енергија и дисциплина отколку што било сработено досега

Абе уживајте со тие годините сите се запнаја 76 години имал, ви пишав ко можеше еден Баерн да го избрка Херберт и да го донеси Пешич на исто години ние се жалиме овде.

За разлика од Гарабаја и другите шо беа тука сега барем играчи ќе се донесат и одма има различна тежина кога Червар те бара него некој како Гарабаја или Шундо да ти ѕвони да те бара, ете одма излезе за овај од Извиџач. Само мислете си вие дека Лино дома седел и не прател ракомет овие години од кога не е тренер, ко можи еден Ројевич со 15 наместени титули во Србија тука да се курчи и да мислат дека во Охрид Талант Душебаев ојде тогаш и ние можиме да се радваме со Червар, Чупич прва сезона тренер во поозбилна конкуренција му е па ете го се снајде не па некој како Лино Червар. Ќе има и помошници и многу луѓе околу него шо ќе му помагат нема тој на цедило и сам да биди остаен како некој претходни тренери.

Стар бил хахаха Море луѓе тренер ќе биди, не ќе игра.
Абе кај го најдоја овие 75 години, кизнај дали ќе го бендиса невестата. Море улај не ќе го жениме, овде треба шамари да фрчат, воспитни мерки да се воведат и неколку души да си одат од работа.

Back
На врв Bottom