"Заборавени" играчи

• Креатор на темата Креатор на темата The Dude
  • Време на започнување Време на започнување
Не постојат заборавени играчи, постојат фудбалери кој пуштиле некаков печат на теренот или надвор од него.
Прв што ми падна во мисли е Фаустино Асприла од Колумбија , екс играч на Парма и Њукасл. Заебан на терен и надвор од него. Познат по неговиот ноќен живот, непредвидливост , недисциплина и секако неговите коментари.
Некои се евергрин, на пример:

Прашан за Малдини и како успеал да постигне гол против Малдини, одговори со
" Малдини мене не ме маркираше, јас го маркирав него"

За животот во Њукасл:
" Градот никогаш не спиеше, не спиев ни јас"

" Животот е краток.Фудбалот уште пократок"

"Дисциплината е за војници. Јас сум фудбалер"

"Никогаш не сум бил нормален. Да си нормален е досадно"

И уште многу други.

Неверојатен играч со уште поневеројатен живот и животна филозофија. Фалат вакви играчи како Џорџи Бест, Ахмед Мидо.....

Не постојат заборавени играчи, постојат фудбалери кој пуштиле некаков печат на теренот или надвор од него.
Прв што ми падна во мисли е Фаустино Асприла од Колумбија , екс играч на Парма и Њукасл. Заебан на терен и надвор од него. Познат по неговиот ноќен живот, непредвидливост , недисциплина и секако неговите коментари.
Некои се евергрин, на пример:

Прашан за Малдини и како успеал да постигне гол против Малдини, одговори со
" Малдини мене не ме маркираше, јас го маркирав него"

За животот во Њукасл:
" Градот никогаш не спиеше, не спиев ни јас"

" Животот е краток.Фудбалот уште пократок"

"Дисциплината е за војници. Јас сум фудбалер"

"Никогаш не сум бил нормален. Да си нормален е досадно"

И уште многу други.

Неверојатен играч со уште поневеројатен живот и животна филозофија. Фалат вакви играчи како Џорџи Бест, Ахмед Мидо.....
Ваљда Балотели е еден од последните пред да се појави генерацијава на зумери што колективно е оштетена па не е веќе некое чудо да со недисциплиниран.

Ваљда Балотели е еден од последните пред да се појави генерацијава на зумери што колективно е оштетена па не е веќе некое чудо да со недисциплиниран.

Балотели не би го сврстил меѓу овие ради што беше сериозно глуп човек, овие беа хедонисти и дефинитивно попаметни фудбалери. Можеби последен и со најблизок карактер е Ибрахимович ....

Балотели нема ни по што да биде ни запамтен, не па заборавен.
Си упропасти кариера, од глупоќа!

Back
На врв Bottom