Ајде сега објасни зошто мораше да одите до крајот на светот (Трст) за едни мочани фармерки? Да ви се серам на младоста!
Автоматски споено мислење:
Е многу сте добиле и сте се офајдиле, уште телевизор у боја да имавте
Автоматски споено мислење:
Бугарите имаат нуклеарна централа и еден куп термоцентрали Прегледај го приврзокот 477081
Само од Романија и Албанија имало бољи бруто домашен производ тој ИКЕА систем на економија на склопување полуфабрикати од запад.
Ти кажав зошто постарите се носталгичари. Затоа што пред Југославија немало ништо подобро.
По трет пат, да имало маани и неправди но пред Југославија кога се живеело подобро?
Баба ми од среден век село каде во секое второ / трето семејство имало барем едно дете да умре пред 7 години доживеала со дедо да изградат куќа со канализација, водовод, купатило, да пратат деца н факултет и со своја кола (каква таква) да отидат на море и на планина и да си отиде на лекар кога сака.
Ете зошто таа генерација се/биле носталгичари.
Него да те прашам нешто.
Пред Југославија твоето семејство каде купуваше фармерки?
Ти кажав зошто постарите се носталгичари. Затоа што пред Југославија немало ништо подобро.
По трет пат, да имало маани и неправди но пред Југославија кога се живеело подобро?
Баба ми од среден век село каде во секое второ / трето семејство имало барем едно дете да умре пред 7 години доживеала со дедо да изградат куќа со канализација, водовод, купатило, да пратат деца н факултет и со своја кола (каква таква) да отидат на море и на планина и да си отиде на лекар кога сака.
Ете зошто таа генерација се/биле носталгичари.
Него да те прашам нешто.
Пред Југославија твоето семејство каде купуваше фармерки?
Какви фармерки,какво образование,какво производство,каква младост....на одредена група луѓе овде им фали да се под српска власт,и тоа е тоа. Тоа е цела приказна.
Јас пишувам зошто на некои постари може да им недостига.
Да, речиси неизбежно било да пропадне но ги разбирам тие што им недостига. Јас го прознавам мааните и неправдите (стариот мој е сурово реален и искрено си збори и за предностите и за мааните).
Јас пишувам зошто на некои постари може да им недостига.
Да, речиси неизбежно било да пропадне но ги разбирам тие што им недостига. Јас го прознавам мааните и неправдите (стариот мој е сурово реален и искрено си збори и за предностите и за мааните).
Незнам како е било во Југославија, али ако денешното здравство со фекалии по ходници е подобро од тогашното, жал ми е за тие луѓе што живееле во тоа време.
Незнам како е било во Југославија, али ако денешното здравство со фекалии по ходници е подобро од тогашното, жал ми е за тие луѓе што живееле во тоа време.
Дај факти, ти кажуваш твоите работи се факти, кои факти, ГДП, просечна плата, слобода и можност за движење, доверба во систем? Не, збориш за купување на фармерки, редици за бензин, комшо добил повеќе, нема факти, до голем степен се хејтерски емоции. Ја не сфаќам да речеме некој под бумер зашто би бил југо-носталгичар, ама и не ми е баш јасно зашто некој е југо-хејтер зашто ништо лошо не излегло од таа држава. Мислиш ако не била Југа, ќе бевме независни, немаше да сме Блгарчета или да викаме опа дур кршиме чинии? Објасни од кај ти иде толку хејтот. Носталгијата на старите ја разбирам, хејтот на помладите, не го разбирам.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.