UEFA Champions League - Season 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    207
  • Гласањето ќе се затвори: .
Единствена причина зошто ова не е пенал е затоа што Чоло Џуниор не падна.
80% од играчиве овде ќе паднеа чим осетеа контакт, кој реално тука постоеше.

Кој ги ебе Атлетико, секако шверцерски дојдоа до тука.

Не може да ги преболи Интер лани и Атлетико сезонава. Готово, наредна сезона да не им даваат да играат на дефанзивните тимови, на нивна сметка нека играат други. Или Барса, Псж и Баерн нека имаат директен пласман до полуфинале јбг.
Абе Арсенал ќе освои ЛШ со 1:0 во 90+ со автогол од корнер, све да биде опфатено па нека има нервни сломови.
Прегледај го приврзокот 476998
Брат, у реду е, немора секој негов пост да го праќаш, знаеме сите каков е и никој нејќе да го чита.

Pa ne go sporeduvam so Arsen, kaj go sporediv so nego, samo posociv na eden prilicno ednostaven fakt, i vo prajmot na Arsen, koga covekot defakto imase tim za sekoja mozna titula vo fudbalot, vonseriski klasa fudbaler ko Anri vo timot, igraci sto osvoile svetsko, evropsko u fudbal i tn i tn, ne uspeal da go napravi ona sto Arteta vo momentov go pravi so igraci koi se svetlosni godini daleku od statusot sto igracite na Wenger go imale vo ovoj sport, a toa e da e vo finale vo LS, i da e prv na tabelata vo PL istovremeno, sekako ova nisto nema da znaci ako na krajot on potfrli.

Ova ne e sporedba u stilot, Arteta e podobar, zasto ne e, mnogu leb ima za jadenje on seuste, tuku samo posocuvanje na eden nepobiten fakt, vo situacija koga sega duri i mnogu navivaci na Arsenal go kritikuvaat Arteta, sto smetam deka e preterano, narocito sto istite 20 godini od svojot zivot pominale bez da bidat vo edna vakva fantasticna situacija za niv nitu pak namirisale asalno bitka za golem trofej.

Od tuka e i onoj ili-ili muabet za Arteta, ili ke e heroj, ili ke e eden od najepskite luzeri vo fudbalot, sredina nema, bilo koja titula ako ja osvoi od ovie 2 do krajot, on zavrsil ogromna rabota, iako PL u edna vakva situacija pod difolt treba da se podrazbira za niv, valjda sega nema da ja opleskaat, vikendov ke dade odgovor na ova, so West Ham e prakticno mec topka za titulata tamu.

p.s. Ne znam kakva vrska ti ima muabetot so Emirati i Arteta i igranje fudbal menadzer, Emirati e napraen u pusten u upotreba 2006, Wenger u Arsenal ostana do 2018, po nego bese Emeri, koj ne se proslavi voopsto.

Погледни го трошењето на Арсенал во споредба со другите екипи, откако го направија стадионот. Коинциденција или не, 2019-та е годината кога Арсенал доби финансиска слобода од ратите за стадионот.

Погледни го трошењето на Арсенал во споредба со другите екипи, откако го направија стадионот. Коинциденција или не, 2019-та е годината кога Арсенал доби финансиска слобода од ратите за стадионот.
Тука некаде Кроенке доби комплетна сопственост над Арсенал и почна да работи ко што треба со финансиите, мислам дека го превзема долгот на Арсенал за стадионот кон банките, за да може тимот да има подобра флексибилност при купување играчи и плати.

Оти шверцерски ? Имаше некој спорен момент или ???
Сите екипи кои се најдоа до тука заслужено поминаа, тоа што вие сте цепеници во ЛШ и ве има прочитано секоја сериозна екипа во Европа е друг муабет
Атлетико заслужено стигна до полуфинале и заслужено испадна, толку !

Оти шверцерски ? Имаше некој спорен момент или ???
Сите екипи кои се најдоа до тука заслужено поминаа, тоа што вие сте цепеници во ЛШ и ве има прочитано секоја сериозна екипа во Европа е друг муабет
Атлетико заслужено стигна до полуфинале и заслужено испадна, толку !

1778064801670.png

Ок све тоа ама не знам каква врска има ова со тоа што ја го зборам, и времињата на прајмот на Венгер, кои секако беа драстично различни од денешните.

Чисто кажав дека Венгер имаше страшна генерација, со една од најбољи 9ки икада, играчи со неверојатно искуство и на клупско и на интернационално ниво, со титули во двата сегменти, и споредбено со овој Арсенал у тој контекст, класи се во прашање. Па ете Артета сеа за сеа им доставува нешто што они низ цела историја до сега едноставно никогаш не го искусиле. Види им играчи сеа, со нула успеси у спортов, споредбено со Анри, Пирес, Виеира, Љунберг, Беркамп и ред други.

И велам, и покрај све, Артета е критикуван, што сметам дека не го заслужува тоа, бар не од навивачите на Арсенал, други што сакаат можат да зборат небитни се.

Венгер постави темели, ама Артета почнува да гради нешто во доста деликатно време на негов начин, кога тимот беше доведен до некое, за нив, фудбалско дно, додека други тимови истапија и доста се одвоија пред нив, и притоа без разлика што троши, а тоа патем е неопходно во оваа лига, Англија е пример каде има екипи што потрошиле многу повеќе од нив па на крајот од денот тоа ништо не значело, а притоа и почнале со тоа трошење многу порано пред Арсенал да е во ситуација да парира некако.

Дискутабилно е колку на Артета на долг рок овој фудбал ќе му носи успеси, ама треба да му се оддаде почит АКО достави годинава, зашто сеуште ништо не е готово, па муабети дека ќе се најлош шампион на Анлгија, никој по ништо немал да ги памти, тотал батхрт муабети а истите што мрчат бубрег би дале нивниот тим да е на местото на Арсенал.

Ќе видиме дали ова ќе важи и за крајот од сезоната, или цела планета ќе им се смее, едно време навивав за вакво сценарио ради глупата фан база што ја имаат на островот, ама сеа сакам бар таа титула да ја земат. Да не навлагам у тоа што на Сити тотално им се прогледува низ прсти и све нешто ми налага дека бараат начини како они нема осетно да го јадат, а реално треба да ги одерат за век и векова.

Да се ситиш на екипа која ве испадна е најголем блам тука, ама вие одамна тоа го преминавте.
Јас прва вчера честитав пролаз во фан клуб Арсенал, заслужија финале и сакам да освојат, највеќе ради фановите кои имаа стресни сезони исто како нас, и ради младите играчи кои излегоа од школата.
Учете малце од жените како треба да се однесувате ;)

Да се ситиш на екипа која ве испадна е најголем блам тука, ама вие одамна тоа го преминавте.
Јас прва вчера честитав пролаз во фан клуб Арсенал, заслужија финале и сакам да освојат, највеќе ради фановите кои имаа стресни сезони исто како нас, и ради младите играчи кои излегоа од школата.
Учете малце од жените како треба да се однесувате ;)

1778065138198.png

Се испокака Чоло. Да одмораш прв состав 5 утакмици во Лига само да играш двомеч во ЛШ и само 6 шута во рамките на голот на тој двомеч. Мизерија.

Како и да е, можеш и првиот пост што го ставив да го видиш, она другото и жолт го даваат освен што ќе беше пенал. Ме заболе искрено за Атлетико, ни сум ги гледал некогаш ни пак ме интересирале, случајно го загледав второ полувреме (не бев во план да гледам очобол фудбал), и ги оштетија 2 чисти пенали, вториот од Калафиори врз Гризман ептен очигледен пенал.

Овие од Арсенал што ставале хехенциња ги разбирам, во полза им се и двете судења иако не се праведни. Треба малце побјективно да се гледаат работите.

И да свирнеа пенали немаше да се пласираме, со повреден Алварез и Лукман толку е силата. Кога ги извади Алварез Лукман и Гризман се знаеше дека рутински се оди да се заврши натпреварот. Да ги погодеа зицерите во Мадрид ќе беше можеби поинаку, ама да не се навраќаме шта би било кад би било.
Инаку она трошење на време синоќа од играчите и провоцирање кај аут линијата со се стручен штаб, тоа да го направеше Атлетико ќе паднеше форумот тука, Андреа Берта бивши спортски директор на Атлетико без срам слезе долу да урла кај аут линијата, се фатија в гуша со Чоло.

Јас не сум ставил хехенца, но никаква логика нема ниедна од тие 3 ситуации да е пенал, особено ако се земе во предвид критеирумот со кој во првиот дуел тоа над Езе не беше пенал и со кој фаулот над Ѓокереш кога беше последен играч пред голман не беше црвен.
Прва ситуација: Суден е фаул во напад, прекината игра, во продолжение е стартот на Калафиори.
Втора ситуација: Свирен е офсајд, во продолжение е гурањето од Калафиори.
Трета ситуација: Имаш благ контакт на рамо, ама Чоло Џуниор не губи баланс и од чиста ситуација ја промашува топката на празен гол. И тоа не е ни ситуација да речеш сопнат е па нема контрола и едвај шутнува, после тоа со рамото, 2 секудни поминуваат он има цела контрола на ситуацијата и ја промаши топката (може има минимален допир со нога од Габриел на топка па да е изблокиран, иако не делува така од видеото).

Од кога очекувате пенал после прекината игра и донесена судиска одлука, како би функционирало тоа? Еј ова беше офсајд/фаул ама ова отпосле беше поголем фаул, па го засенува другото и еве пенал.

Ситуацијата кога имаше фаул во напад е чист пенал. Тоа не беше фаул во напад.
Ама за тоа Вар не може да реагира.

Овие 2 кадри не знам дали Габриел минимално ја допира топката со што му ја трга од нога на Чоло Џуниор, ако да, веројатно менува движење и спасува чист гол.
1778069392667.png
1778069706435.png

Дека во моментов на шутот има чиста позиција и нема контакт ниту со Габриел ниту со Раја, делува како да се исплаши од можноста и поставената нога на Габриел, па лошо ја зафати топката.

1778069902150.png
Автоматски споено мислење:

Ситуацијата кога имаше фаул во напад е чист пенал. Тоа не беше фаул во напад.
Ама за тоа Вар не може да реагира.
Играта е прекината со свиреж од судијата пред да е стартот на Калафиори, така да единствен муабет тука може да е дали е фаул во напад или не е, а не дали е пенал или не. Се што е после свирежот на судијата и одземена топка, не се гледа, бидејќи играчите менуваат движење, фокус, во овој случај Калафиори крши нозе итн. Ако некаков пенал се гледа за ситуацијава е тоа дали Габриел направил старт за пенал (до тука е играта во тек). Затоа реков дека нема логика ова да е досуден пенал, бидејќи не е ситуација во игра, да не беше прекината играта, чист пенал.
1778070403285.png

Attachments

• 1778069454778.png
    1778069454778.png
    606,8 KB · Прегледи: 1
  • 1778069594126.png
    1778069594126.png
    1,2 MB · Прегледи: 1
Последно уредено:
Back
На врв Bottom