Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Плус компресор и алат, а можда и хилта и круна за тие пари ;)
само вакум пумпа ми фали се друго имам, а со оглед на тоа што се во животов имам сработено ме фаќа око и за овој подвиг :D
Автоматски споено мислење:

Ако ама ете гледаш на овој дечкото @dastan изгледа му се појави упсс.
Или можеби само му ја избришаа последната порака каде што имаше слика од некој друг бренд на клима и цена арно ама се гледаше на сликата и продавницата кај се продава.
Веднаш избришаа можеби и банираа.
Како може некој да биде привилегиран?
бан и опомена немам а исто така и пораката ја нема,
среќа некој ја ставил во цитат па стои коментарот без слика како потсетник на напишаното,
ама тоа е гости сме тука и како сакаат администраторите така нека прават јас не се лутам само си кажувам свое мислење а и не на секој му држи газот да сработи нешто сам

Последно уредено:

Bezobrazluk, a vakumiranje?

е за ова треба муд@ само да излезеш надвор а не да употребиш алат и да завршиш работа, секоја чест.

п.с се се врти околу N°1 :icon_lol:

Јас веќе прашав.
За месец дена стигнува LN35VGHZ цена 120000 денари.
Попуст нема тоа била промотивна цена.
Е јас ќе ја купам таа клима :)
Цена како во Шведска, значи увозникот решил да иде со малку помала маржа од порано браво браво

Зашто им ја бараш ЛН ВГХЗ, барај директно РЗ да ти донесат, Рз25 ти е доволна ако мислиш дека ЛН35 ти треба :)
Или ако не сакаш на Р290 гас барај RW25

Не треба да и има бан затоа што е форум секој кој што сака нека сподели да се информираме ( без вреѓање )

Ама не е така.
Ако си купил клима различен бренд од но1, ако постираш слики кажуваш како климата е добра ти ќе леташ од тука. Па уште ако кажеш од кај си ја купил... добиваш бан инстантно.
Затоа што тие мислат им правиш конкуренција. Некој ќе прочита и ќе купи таква клима место од нивните.

Тебе те толерираат затоа што објавуваш линкови од оној сајтот клими кој што соработува со Гри продава и нивни клими меѓу другото. И сега како тебе ќе те банираат, ради тоа што си објавил линк од Вивакс кој што нивниот соработник го продава? Нема шанси

Ова не е форум за споделување на мислења за клими, барање совет... и слично, ова е онлине продавница на Гри а еве од скоро и на Мицу.

Кога се добива бан нема никаква опомена и нема никакво образложение зошто како.
Едноставно така те банираат им сметаш во бизнисот.
Многу луѓе кои биле активни објавувале на темата и наеднаш ги снемува... Банирани се.

Ама не е така.
Ако си купил клима различен бренд од но1, ако постираш слики кажуваш како климата е добра ти ќе леташ од тука. Па уште ако кажеш од кај си ја купил... добиваш бан инстантно.
Затоа што тие мислат им правиш конкуренција. Некој ќе прочита и ќе купи таква клима место од нивните.

Тебе те толерираат затоа што објавуваш линкови од оној сајтот клими кој што соработува со Гри продава и нивни клими меѓу другото. И сега како тебе ќе те банираат, ради тоа што си објавил линк од Вивакс кој што нивниот соработник го продава? Нема шанси

Ова не е форум за споделување на мислења за клими, барање совет... и слично, ова е онлине продавница на Гри а еве од скоро и на Мицу.

Кога се добива бан нема никаква опомена и нема никакво образложение зошто како.
Едноставно така те банираат им сметаш во бизнисот.
Многу луѓе кои биле активни објавувале на темата и наеднаш ги снемува... Банирани се.

Се те разбирам но објаснив што е форум тоа е поентата а на крај краева секој со свој буџет ќе си купи каков сака клима уред

темата е нај економично греење и еве што сум пишал за тоа пред многу години за жал или среќа сеуште го мислам истото

така е и ќе биде се до оној момент кога повеќеото од нас ќе прочитаат дека насловот на темата е најекономично греење а не најеколошко или пак греење со клими,

така според мене а и насловот го кажува тоа најекономично греење може да биде на било што, што било кој поединец го има на претек и бесплатно или во големи количини за кои не треба да плаќа многу за да го купи или да го транспортира а тоа може да биде:
-дрво од сопствена корија/шума,
-гранки од винова лоза,
-семки или лушпи од некој производ кој сам го произведува,
-струг од пиланата која му е во комшии...

пр. може да редиме до бескрај.

ама да бидеме реални и трговците и монтерите што се овде присутни (кој јавно кој тајно кој со два, три профили) треба од нешто да живеат, па ни се сервираат секакви ефтини приказни од тоа дека на клима е нај ефтино па до тоа дека е нај еколошки,
затоа се доведовме до ситуација да ако некој спомне дури и друг бренд на клима освен овде форсираните неколку бренда (за кои ни трвдам дека се квалитетни ни дека не се - бидејќи не сум ги користел) да биде ставен на јавен линч дури и со лични навреди кон членот кој посочил нешто различно од она што тој го продава или монтира.
имиња нарочно не спомнувам и не означувам членови (повеќето ќе се препознаат сами или ќе ги препознаете Вие) за да не забегуваме уште повеќе од она ниво на кое сме а сме доста ниско.

Јас веќе прашав.
За месец дена стигнува LN35VGHZ цена 120000 денари.
Попуст нема тоа била промотивна цена.
Е јас ќе ја купам таа клима :)
120k за LN35VGHZ не е лоша цена... моделчето бута 30.000 бту кд га стегнеш (исто со LN50ка која се продава 150к на климите.мк + греач на тацна)
Ако ти треба помоќен уред и парите не се проблем..... топло препорачувам!

Ау па и на клими.мк ги вратиле Мицу Електрик...
Ги укинаа таму пред 2-3 години.... и еве ти сега па па па....

Sum golem fan na japobskite klimi, ama ovaa cena mi izgleda stvarno neprifatliva i neisplatliva vs zastedite vo energija, udobnosta i kvalitetot. Mozebi za koristenje 15+ godini, ama rabotite vo zivotot i vo tehnologijata se menuvaat prebrzo za covek da razmisluva taka dolgorocno pri nabvka na klima.
Баш ме занима колку најкраткорочно некој мења клима...
Од лично искуство, од се до сега за што сум лупал пари..... еве 6та година ја користам LN-от и досега не сум зажалил :)

Цена како во Шведска, значи увозникот решил да иде со малку помала маржа од порано браво браво

Зашто им ја бараш ЛН ВГХЗ, барај директно РЗ да ти донесат, Рз25 ти е доволна ако мислиш дека ЛН35 ти треба :)
Или ако не сакаш на Р290 гас барај RW25
LN си е долгогодишен ТОП ОФ Д ЛАЈН!
Веќе има варијација 3 не е дека го оставиле стариот модел 10 години на пазар.

Океј RW и RZ може се појаки магарици за на север... ама дизајнерски го немаат оној премиум ефект како LN (бар според мене).
Автоматски споено мислење:

Bezobrazluk, a vakumiranje?
Аеее луди се овие бе...

Последно уредено:
120k за LN35VGHZ не е лоша цена... моделчето бута 30.000 бту кд га стегнеш (исто со LN50ка која се продава 150к на климите.мк + греач на тацна)
Ако ти треба помоќен уред и парите не се проблем..... топло препорачувам!
Ќе видиме, не е уште одлучено дали ќе биде Мицу Елен или некоја Срна ;)

LN си е долгогодишен ТОП ОФ Д ЛАЈН!
Веќе има варијација 3 не е дека го оставиле стариот модел 10 години на пазар.

Океј RW и RZ може се појаки магарици за на север... ама дизајнерски го немаат оној премиум ефект како LN (бар според мене).
Па зависи што подразбираш за топ оф д лајн. А исто и зависи што бараш.
Дали им е еден вид на design edition, да.
За среќа “добриот дизајн” го ставиле и на уред што им е меѓу најдобрите со перформанси (за одредени подрачја и најдобар)
Ама таму малку погоре од мене не им е битно изглед верувај, бараат перформанси :)

Зашто RW сменила во RZ само они си знаат, единствената разлика помеѓу нив е гасот (барем така рекламираат тука)
Пример:
LN се продава под име HERO
FT под име Ninja
RW/RZ под име SUMO

Дали при транзицијата на Р290 ќе сменат ознаки и на другите немора да значи ама ќе следиме

Auu gree dobiva konkurencija na temava so reklamni postovi. Ocekuvam sega da dojdat uste dvajca od toj tabor da parirat na ovie od gree i temava kompletno da se odsledi.

Back
На врв Bottom