- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 6.814
- Поени од реакции
- 13.293
Тука требаше да застанеш!Ние за Југославија ништо не знаеме,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тука требаше да застанеш!Ние за Југославија ништо не знаеме,
Среќа постои интернет и постојат усташи, четници, верници, русофили, националисти и антикомунисти па дознаваме нешто и од другата страна на паричката.Тука требаше да застанеш!
Постирај слики кога си шетал со СФРЈ пасошот низ Монако, Барселина, Санта Моника, Владивосток или Кјото.Тука требаше да застанеш!
Грешен човек тагна за оваПостирај слики кога си шетал со СФРЈ пасошот низ Монако, Барселина, Санта Моника, Владивосток или Кјото.

За жал ние ни оваа страна од паричката не ја знаеме, не па другата! Интернетот е како историјата, пишувана од победниците и за оправдување на стореното!Среќа постои интернет и постојат усташи, четници, верници, русофили, националисти и антикомунисти па дознаваме нешто и од другата страна на паричката.
Чичко фенел е закон, само многу го мава на лошо носталгијава - мисли дека некој сака да му ги одземе убавите моменти - што не е вистинаГрешен човек тагна за ова
По шетан е од тебе докторе у њемачка![]()
За чудо не сум носталгичен, само не можам да трпам лупање во празно! Баш како за кебапите е!Чичко фенел е закон, само многу го мава на лошо носталгијава - мисли дека некој сака да му ги одземе убавите моменти - што не е вистина
Пријателе имај си какви сакаш сеќавања, никој не ти брани.Што има врска? Мене во многу моменти ми недостасува дедо ми. А почина човекот една година пред Стариот. Недостасување е растеглива категорија, зависи што! Луѓето дискутираат, по разни причини. Тие кои ја живееле по времето, вторите се прават паметни, а муабетот им е од типот: јас кебапи немам јадено, ама брат ми ми има кажувано, на некој негов пријател братучед му јадел и биле многу вкусни.
Инаку повеќето овде кои бистрат политики и се шаренеат по темава не биле ни во план кога Југа беше Југа.
Трето, не им недостасува на луѓето СФРЈ, ЈНА и губење година од животот, тоалет во двор, бањање во корито.....
На тие кои го живееле тоа време им недостасува младоста, времето кога се’ што јаделе и пиеле им било вкусно и превкусно, кога имале 20 години и џумка кај шлицот, екскурзиите од средно, апсолвентските од факултет.....Цвета на комшиите, капиш?
Како и дедо ми, така и Југославија ќе си остане во спомените, ама ќе дозволите тие спомени можат да бидат и убави, не е забрането!
Прашавте, кажав што знаам.Пријателе имај си какви сакаш сеќавања, никој не ти брани.
Малку ми е демоде и апла бош муабет да зборуваме за држава која не постои цели 35 години. Не можеме да живееме ни во минатото ни за минатото. Каква таква држава си имаме и треба да се фатиме конечно за работа и да ја изградиме во пристојно место за живот. Прикаските како било, а како не е сега, не верувам дека ќе ни помогнат за сегашните проблеми.
Плус: која е потребата да се споредува држава од 6 републики и 22 милиони жители со државче од 1,8 милиони?
Па после недела ќотеци од удба, повторено гласање и лажирање како што треба!
Гледаш и ти пиеш од што мораш

По оваа логика требаше нуклеарната централа да биде изградена во Војводина по сите нормални стандарди за ладење на нуклеарните реактори по текот на реката Дунав.Уште една битна работа што не смее да се заборави, (не)писменоста што е наследена од Кралството Југославија.
Точно гледаш каде била Отоманската а каде Австроунгарската империја.
Прегледај го приврзокот 476953
„Стариот„ непрекинато беше наклонет пред се‘ кон неговите (кон Хрватска) па кон Словенците (ради Кардељ), а се‘ друго беше покриено со памфлети и флоскули.По оваа логика требаше нуклеарната централа да биде изградена во Војводина по сите нормални стандарди за ладење на нуклеарните реактори по текот на реката Дунав.
Ама прц!
По оваа логика требаше нуклеарната централа да биде изградена во Војводина по сите нормални стандарди за ладење на нуклеарните реактори по текот на реката Дунав.
Ама прц!