ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Го немаат више реномето мастерсите што го имаа пред 10 години. Кој кур е сега Блокс да игра во 1/2 финале?
И тој глуп и безобразен. Наместо тебе да те праша дали смее да игра во полуфинале на мастерс а да не ти ги повреди чувствата, тој ни срам ни перде. На следниот мастерс те молам испрати им листа со играчи на организаторите околу тоа кој смее кој не смее да игра во полуфиналињата, ок?

И тој глуп и безобразен. Наместо тебе да те праша дали смее да игра во полуфинале на мастерс а да не ти ги повреди чувствата, тој ни срам ни перде. На следниот мастерс те молам испрати им листа со играчи на организаторите околу тоа кој смее кој не смее да игра во полуфиналињата, ок?

Падобранец и тој ко тебе.

Падобранец и тој ко тебе.

Полош од мене. Наместо да гледаме секој пат Синер против Алкараз, некоаја бараба се дрзнува да игра полуфинале на мастерс. Скроз без везе. Најдобро би било двете полуфиналиња да бидат Синер Алкараз, и потоа финалето пак Синер Алкараз. Победникот ќе се одлучува со 2 од 3 добиени. И секој турнир така. Поинтересно не може.

Полош од мене. Наместо да гледаме секој пат Синер против Алкараз, некоаја бараба се дрзнува да игра полуфинале на мастерс. Скроз без везе. Најдобро би било двете полуфиналиња да бидат Синер Алкараз, и потоа финалето пак Синер Алкараз. Победникот ќе се одлучува со 2 од 3 добиени. И секој турнир така. Поинтересно не може.

Те молам на крај на сезона кажи ми белгиецот што други успеси ќе има.
Монолог си водиш, нигде не беа спомнати Синер и Алкараз. Сакав да кажам дека пред 10+ години топ 10 си беа редовни во финална фаза и имаше покомпетитивен тенис и континуитет од јаките тенисери. Баш би сакал Синер и Алкараз да имаат конкуренција од уште 10 играчи, а не тоа ти што се правиш да изгледаш интересен.
Гледај си ти челинџери или ВТА ако мислиш дека е нормално рандомци да имаат еден јак мастерс и после да бидат заборавени.
Риндернек , овој Блокс , Лехечка и некој нареден рандомец стварно ќе го направат мастерсот возбудлив за гледање , нема грешка.

Те молам на крај на сезона кажи ми белгиецот што други успеси ќе има.
Монолог си водиш, нигде не беа спомнати Синер и Алкараз. Сакав да кажам дека пред 10+ години топ 10 си беа редовни во финална фаза и имаше покомпетитивен тенис и континуитет од јаките тенисери. Баш би сакал Синер и Алкараз да имаат конкуренција од уште 10 играчи, а не тоа ти што се правиш да изгледаш интересен.
Гледај си ти челинџери или ВТА ако мислиш дека е нормално рандомци да имаат еден јак мастерс и после да бидат заборавени.
Риндернек , овој Блокс , Лехечка и некој нареден рандомец стварно ќе го направат мастерсот возбудлив за гледање , нема грешка.
Секогаш било нормално некој "рандомец" да освои мастерс, дури и слем. Еве сега во моментов ми текна на Сок. Мислам дека Париз го освои. И не можеш да знаеш кој "рандомец" еден ден нема повеќе да биде тоа. И Надал и Федерер кога се појавиле прво биле "рандомци" па престанале да бидат. Секој играч се бори, тенисот е исклучително тежок спорт за да успееш. Некој си Блок ставил орлови канџи да стигне до полуфинале на мастерс, кој кур си ти да кажуваш кој кур бара тој во полуфинале? На крајот на краиштата луѓето затоа и сакааат спорт, се идентификуваат со анонимуси кој успеале од нигде никаде.

Последно уредено:
Муабетот е, дај да му ја одземиме титулата на Лестер, не смее таков клуб да освое титула покрај сите други имиња во премиер лигата.

Муабетот е, дај да му ја одземиме титулата на Лестер, не смее таков клуб да освое титула покрај сите други имиња во премиер лигата.

А замисли онаа безвезната Хрватска што играше финале на светско првенство во фудбал, покрај живи Бразил, Аргентина или Германија. Но, заебанцијата настрана, постои профил на гледачи на спорт кои сакаат секогаш најјајките да победуваат. Веројатно е поврзано со нивното чувство за ред и поредок во светот, така се чувствуваат побезбедни.

А замисли онаа безвезната Хрватска што играше финале на светско првенство во фудбал, покрај живи Бразил, Аргентина или Германија.
Или што бара Босна и Херцеговина на светско во Америка покрај жива Италија..

Добри споредби.
Мастерсите го изгубија квалитетот и неизвесноста , па вие ако сакате и Виган што освоил ФА куп вметнето го во муабетот. Ова не е сега Мадрид 2026 нешто ново е и ај Блокс е новото чудо од талент. Се дешава веќе години уназад и затоа бледи играчи како Рублев ,Де Минор , Качанов имаа шанса да го освојат или ќе стигнат до финале. Попирин освои Мастерс еј , погледнете му резултати лани и оваа година.
500ка е на ниво на 1000ка , едино што постојат Синер и Алкараз и ги доминираат пошо мора да ги играат.

Ете се надевам Фонсека , Јодар, Филс ќе фатат некој континуитет, па ќе се врати квалитетот. Најлошо е да останат Синер и Алкараз , пошо секогаш ке мочаат различни играчи што стигнале до завршница на турнир. Дури и Зверев немаше проблем коа играше со Џери и Тиафо.

Ne se slagam za hejtov so Bloks, ama ocekuvano e zasto osven Alkaraz i Siner koi se najkonstantni na turov sve drugo ne znaes na koja noga ke stane, i toa ke bide slucaj i vo idnina, i drugi toa ke go koristat. Vo momentov bilo kakvo sharenilo i razbivanje na monotomija e dobredojdeno, problem e sto nema da ima nikakva konstantnost i sega za sega taa prva dvojka seuste najgolema zakana za niv ima u Novak sto vo najmala raka e mnogu smesno, seuste istata gi nema dobieno svoite Marej, Vavrinka, Delpo, trgni gi niv dvajca, seuste Novak ke dominira so sportov, taka ide zborot.

Za Bloks nisto ne znam najiskreno ama ima sansa da ima nov Rafa na povidok, ovoj pat negoviot imenjak Rafael Jodar, koj ima golem potencijal i treba da se vnimava kako ke mu se razviva karierata, odlicno se pokaza na mastersov. Fils isto ima krenato forma, tivko suptilno i skrishno, drugovo ko sto rekov, ne znaes na koja noga ke stanat, si idat klasika od krajnost u krajnost ko sto si miluvaat cela nivna kariera. Racunaj zemja e, pa treva, taka da sledni nekolku meseci Medo osven za cirkuzi za nisto drugo nema da postoi u sportov.

Simer ima golema sansa da vrze uste eden masters u serija, i toa kakov sto e, nema ni potreba da siluva sega za sega, nema koj poseriozno da go predizvika vaka barem po ime, Karlos ne samo sto nema da igra na RG pod golem znak ? e i za wimbledon.

Blokx го следам од времето кога Калин играше јуниорски Вимблдон. Секоја година се качува и качува. Почна по итфки па челенџери па некој АТП 250 и еве сеа мастерс полуфинале. А каде е Калин? Бтв, тоа време бев опседнат со Калин и знам дека имаше подобар јуниорски ранкинг од Blokx, и 99% сум сигурен дека една рунда подалеку стигна. A Blokx ми падна во око тогаш и го следев не дека важеше за богзнае каков талент него имав Белгиец колега со исто презиме. На крај испадна дека му е некој чичко. Зборам за период 2021/22

Ново финале на Синер на серијата Мастерс 1000

Синер на мастерсите годинава:
- 0 пати бил брејкнат. :eek::eek::eek:
- 27 победи по ред
- 54 сетови добиени, само 2 изгубени.

Jeзиво сеа за сеа, единствен пораз до сега и понатака останува оној од Новак на АО.

Не го разбирам хејтот кон Блоцкс, или како и да се пишува, лани неочекувано играше финале на некст ген турнирот каде изгуби од Тиен, постепено бележи раст на ранкингот, а турниров му одговара поради надморската висина и условите, особено ова е битно поради тоа што земјата му е најслаба подлога.

Не гледам што е толку трагично што он игра 1/2 финале, подобро он него редовниот пациент Руд кој секако ќе изгубеше како стока денес. Време е за промена во топ 10, доста беше од Циципаси и Медведеви, пројде нивното.

Бај д веј, ова е веројатно еден од реткитр турнири каде Саша има шанси против Синер поради условите во кои се игра турнирот.

Не го разбирам хејтот кон Блоцкс, или како и да се пишува, лани неочекувано играше финале на некст ген турнирот каде изгуби од Тиен, постепено бележи раст на ранкингот, а турниров му одговара поради надморската висина и условите, особено ова е битно поради тоа што земјата му е најслаба подлога.

Не гледам што е толку трагично што он игра 1/2 финале, подобро он него редовниот пациент Руд кој секако ќе изгубеше како стока денес. Време е за промена во топ 10, доста беше од Циципаси и Медведеви, пројде нивното.

Бај д веј, ова е веројатно еден од реткитр турнири каде Саша има шанси против Синер поради условите во кои се игра турнирот.

Па уствари ради ликови ко Руд и Алиасиме и влезе он во 1/2 финале и сеа му се дава внимание. Поентата ми беше дека и Струф и Лајович и ете Риндернек Вашеро лани играа финале , не може да се понашаме како да е све нормално тоа. Критериумот е ептен паднат , останаа слемовите иначе ќе почне да наликува АТП многу на ВТА.

А замисли онаа безвезната Хрватска што играше финале на светско првенство во фудбал, покрај живи Бразил, Аргентина или Германија. Но, заебанцијата настрана, постои профил на гледачи на спорт кои сакаат секогаш најјајките да победуваат. Веројатно е поврзано со нивното чувство за ред и поредок во светот, така се чувствуваат побезбедни.
Тие што навиваат за моментално најдобриот, уствари е шу..и кои се плашат од стрес и промени!
Да било по нивно уште на грб ќе сме си тегнеле дрва и камења! Тркалото е голем ерес.
Нејсе, јас затоа гледам повеќе женски тенис :)
Ем убаво за око, ем многу понеизвесно!
Некни тоа големото ќумбе ја победи Сабаленка, вчера Андреева ја испрати дома неа и тако то!

Back
На врв Bottom