Новата Влада на ВМРО ДПМНЕ/ВРЕДИ/ЗНАМ

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Вардарски - vardarski.mk
1 д ·

Муцунски бара гаранции за ЕУ.
Не реформи. Не работа. Не резултати.
Гаранции.

Тоа е како да кажеш:
1f449.png
Ќе учествувам на Европско првенство, ама барам гаранција дека ќе го освојам трофејот.
1f3c6.png

1f449.png
Ќе се запишам на Харвард, ама барам гаранција дека ќе дипломирам без да учам.
1f393.png

1f449.png
Ќе одам на интервју за работа, ама барам гаранција дека ќе ме вработат пред да ме прашаат што знам.
1f4bc.png

1f449.png
Ќе отворам фирма, ама барам гаранција дека ќе станам милионер пред да почнам да работам.
1f4b0.png

1f449.png
Ќе одам на возачки испит, ама барам гаранција дека ќе положам пред да седнам зад волан.
1f697.png

1f449.png
Ќе трчам маратон, ама барам гаранција дека ќе бидам прв, иако не сум тренирал.
‍♂️

1f449.png
Ќе одам на лекар, ама барам гаранција дека ќе оздравам без терапија.
1f3e5.png

1f449.png
Ќе градам куќа, ама барам гаранција дека ќе имам палата без темели.
1f3e0.png

1f449.png
Ќе одам во теретана, ама барам гаранција дека ќе имам мускули без потење.
1f4aa.png

1f449.png
Ќе конкурирам за ЕУ, ама барам гаранција дека ќе влезам без реформи.
1f1ea_1f1fa.png

Е па не оди така.

Европската Унија не е лотарија.
Не е партиски тендер.
Не е договор на кафе.
Не е „дајте ни гаранции, па ќе видиме дали ќе работиме“.

ЕУ е процес.
Со услови.
Со реформи.
Со обврски.
Со резултати.

А Владата сака нешто друго:
да не работи, ама да добие признание;
да не испорача, ама да добие датум;
да не мрдне, ама да објаснува дека стоењето во место е патриотизам.

Муцунски бара гаранции, а народот бара резултати.

И тука е разликата.
Едните сакаат Европа.
Другите сакаат алиби зошто не стигнале до Европа.

Народот бара ЕУ да не уценува веќе, не знам како не ти е јасно

Народот бара ЕУ да не уценува веќе, не знам како не ти е јасно
Како прво ЕУропска не не уценува туку сака да не постоиме како Македонска држава, второ копитото многу добро знае и му е јасно!

Како прво ЕУропска не не уценува туку сака да не постоиме како Македонска држава, второ копитото многу добро знае и му е јасно!
Па затоа не уценува, за ние тоа да го направиме

Сакам само да му кажам дека оваа сага ќе заврши кога ќе почне апсаната на зелените
Има поголеми риби кои за тоа ќе се погрижат

Јбг, никој не им е крив што тргнаа на Израел

Еден северџан шпиун го напушти бродот. Не знам што паника кога се чистат самите.

Далеку од паника, ако нешто знаеме моментално - тоа е дека нема да има никакви отстапки, само лидерот твој да не заебе работа..

...Миле Цеков го избрале и го направиле пратеник како член на ЗНАМ и го изгласале (и тоа прв на листата на пратеници), а не индивидуална активност, со собирање на потписи за да влезе во политиката, па сега ќе измислува топла вода, па исто како оној Илир Демири ќе дејствуваат независно,

... нема тука независно, кој и како те одбрале така ќе делуваш, те избрале пред плакат со Максим Димитриески и народ кој се собрал за ЗНАМ, а не лично за тебе - Миле Цеков, се откажуваш од ЗНАМ, чао довиџења, му се одзема пратеничкото место и се поставува следниот член од ЗНАМ кога биле изборите, како пратеник од дотичната партија зошто овој ја напушта партијата ЗНАМ и тука се зваршува негова пратеничка кариера, а не сега кој како ќе му прдне на гзот ќе станува независен, на нешто што е зависен избран!

Прегледај го приврзокот 476389Прегледај го приврзокот 476392

... членувал во шест Комисии, при секое собирање и состанок од тие комисии колку добивал финасиски средства?

Прегледај го приврзокот 476390

...на 35 години со ваква имотна состојба богами треба да се провери како тоа го стекнал?

treses gluposti pred kompjuter, a ne gi znaes licno lugjeto, ni nego ni zena mu.

daleku sum od politika i slicni dejstvija, no go znam Cekov bidejki sme od ist grad i slicna generacija, cel zivot se bavat so privaten biznis, a pratenik e samo nekolku kratki godini. Zena mu da ne kazam finansiski deka e dosta pomokna od nego, bidejki i taa doagja od familija koja poseduva stara, renomirana Strumicka firma.

taka da, ima edna kaj nas: prvo skokni pa kazi op.

za negovite politicki postapki ne komentiram

...ај молим те напиши што конкретно ,,што тресам глупости",

citiram:

...на 35 години со ваква имотна состојба богами треба да се провери како тоа го стекнал

citiram:

...на 35 години со ваква имотна состојба богами треба да се провери како тоа го стекнал

Како стекнал имот?

Па штедел од плата, ами како поинаку...

Штедењето е универзален начин на стекнување голем имот во „нашата земјата„. Немој да речеш дека не си знаел и дека не ти кажале...

treses gluposti pred kompjuter, a ne gi znaes licno lugjeto, ni nego ni zena mu.

daleku sum od politika i slicni dejstvija, no go znam Cekov bidejki sme od ist grad i slicna generacija, cel zivot se bavat so privaten biznis, a pratenik e samo nekolku kratki godini. Zena mu da ne kazam finansiski deka e dosta pomokna od nego, bidejki i taa doagja od familija koja poseduva stara, renomirana Strumicka firma.

taka da, ima edna kaj nas: prvo skokni pa kazi op.

za negovite politicki postapki ne komentiram
definitivno, posto igrom slucajeva i ja go poznavam, tipot imase pari uste pred da vleze vo politika.

ne e vlezen vo politika kako goltar, kako mnozinski del od pratenicite koi finansiski se ostvaruvaat preku politika.

od druga strana, Mile Cekov beshe potreben na ZNAM povekje otkolku sto ZNAM mu bezhe potrebno nemu, ja vi garantiram deka ZNAM da izlezeshe so drug kandidat za parlamentarni izbori, nemase da izvadat pratenik vo taa izborna edinica.

tipot bese mozda najkvaliteten i najomilen kaj glasacite na ZNAM, vo sporedba so site ostanati nositeli za parlamentarni izbori, ednostavno e mlad, ima harizma, prizemen e i ima zelba da napravi neshto opshtokorisno.

od druga strana, odlicen mu e potegot da izleze od ZNAM i da bide nezavisen pratenik i na toj nacin da si spreci politicko samoubistvo sedejki vo koalicija i partija vo koja nema nikakva sloboda, glas ili moznost da promeni nesto.

И....што битно ќе се промени во „нашата земјата„ откако ликов станал ептен независен? Што точно нуди како независен пратеник а да не појќе од „ништо„? Или и понатаму ќе служи за притискач на копчиња за (не)гласање, зависно од нечии есапџиско-партиски потреби?...

И....што битно ќе се промени во „нашата земјата„ откако ликов станал ептен независен? Што точно нуди како независен пратеник а да не појќе од „ништо„? Или и понатаму ќе служи за притискач на копчиња за (не)гласање, зависно од нечии есапџиско-партиски потреби?...
apsolutno nisto nema da se promeni, no pokazhuva deka vo ZNAM ima razdor, kako i deka sepak ima lugje so integritet koi ne im e do pozicii kolki shto im e da promenat neshto, shto e za pofalba.

javna tajna e deka ima opshto nezadovolstvo vo ZNAM, a i evidentno e deka i taa podrshka shto ja dobija proshli izbori nema pak da ja dobijat.

Back
На врв Bottom