Nishto ne me razbra!Тоа што Зоќе (можеби..) не бил прислушкуван, не значи и дека не е близок со криминалното подземје...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nishto ne me razbra!Тоа што Зоќе (можеби..) не бил прислушкуван, не значи и дека не е близок со криминалното подземје...

А роден треба да сфати дека никој не ги сака производите од две чрвени.Мицко конечно треба да разбере дека никој не ги сака плачливите бебиња.....
Таков е не разбира.Мицко конечно треба да разбере дека никој не ги сака плачливите бебиња.....
Пак сереш!Вардарски - vardarski.mk
1 д ·
Муцунски бара гаранции за ЕУ.
Не реформи. Не работа. Не резултати.
Гаранции.
Тоа е како да кажеш:
Ќе учествувам на Европско првенство, ама барам гаранција дека ќе го освојам трофејот.![]()
![]()
Ќе се запишам на Харвард, ама барам гаранција дека ќе дипломирам без да учам.![]()
![]()
Ќе одам на интервју за работа, ама барам гаранција дека ќе ме вработат пред да ме прашаат што знам.![]()
![]()
Ќе отворам фирма, ама барам гаранција дека ќе станам милионер пред да почнам да работам.![]()
![]()
Ќе одам на возачки испит, ама барам гаранција дека ќе положам пред да седнам зад волан.![]()
![]()
Ќе трчам маратон, ама барам гаранција дека ќе бидам прв, иако не сум тренирал.![]()
![]()
Ќе одам на лекар, ама барам гаранција дека ќе оздравам без терапија.![]()
![]()
Ќе градам куќа, ама барам гаранција дека ќе имам палата без темели.![]()
![]()
Ќе одам во теретана, ама барам гаранција дека ќе имам мускули без потење.![]()
![]()
Ќе конкурирам за ЕУ, ама барам гаранција дека ќе влезам без реформи.![]()
![]()
Е па не оди така.
Европската Унија не е лотарија.
Не е партиски тендер.
Не е договор на кафе.
Не е „дајте ни гаранции, па ќе видиме дали ќе работиме“.
ЕУ е процес.
Со услови.
Со реформи.
Со обврски.
Со резултати.
А Владата сака нешто друго:
да не работи, ама да добие признание;
да не испорача, ама да добие датум;
да не мрдне, ама да објаснува дека стоењето во место е патриотизам.
Муцунски бара гаранции, а народот бара резултати.
И тука е разликата.
Едните сакаат Европа.
Другите сакаат алиби зошто не стигнале до Европа.
Вие бугарите најдобро знаете дека ЕУ е процес.ЕУ е процес.
Со услови.
Со реформи.
Со обврски.
Со резултати.

Ат и сакаш сите да стануеме изроди како тебе, така!Муцунски бара гаранции, а народот бара резултати.