Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 43: @Гостин - Државата да не инвестира во професионален спорт)

Државата не треба да инвестира во професионален спорт

• Вкупно гласачи
    33
Тоа е решението, повеќе автобуси, односно нови, за да можеш да ги шкрташ и уништуваш. :toe:
Неможе да сакаш фасада да направиш ако темелите не си ги средил.. :toe: прво среди ја основата па ќе има основа да почнеш со бришење на инстаграм профилот од санела моравката од огњанци што го испишала со маркер на 3 седишта:toe:
Автоматски споено мислење:

Pa so Makedoncite muslimani realno ista semka sme :toe:
Сите си ја продале верата за бурек повеќе а ... :cautious:

Неможе да сакаш фасада да направиш ако темелите не си ги средил.. :toe: прво среди ја основата па ќе има основа да почнеш со бришење на инстаграм профилот од санела моравката од огњанци што го испишала со маркер на 3 седишта:toe:
Има одлична основа, ќе стигнат нови автобуси, ќе бидат поредовни, ама мора да се превенира нивното усерување. Еве, супер идеја која во моментот има повеќе од 50% поддршка. :love:

Како се тригерна од темата, ко животот да ти зависи од ова. За мене тоа е индикатор дека некој глуми мангуп во бус. :toe:

Како се тригерна од темата, ко животот да ти зависи од ова. За мене тоа е индикатор дека некој глуми мангуп во бус. :toe:
Ти се тригерна оти немаш муда да признаеш дека не е приоритет редар и никој не се замара за редари оти има многу поголеми проблеми со јавниот автобуски превоз , редари бе .. да те слушне некој од советнициве во град Скопје ќе ти се смее .. они неможат нормален ред да воспостават редари ќе ставале и ќе ги боеле автобусиве за на дамби да му биде убаво 3 пати у годината коа ќе се качи :toe:

Денешното возење со ЈСП ме потсети зошто извегнувам воопшто да влегувам во јавен превоз. Го погодив денот. Надвор, дождливо, ладно и хаотично, а внатре некултура која ниту еден нов бран автобуси не може да ја испере. Налетав на примероци од оние кои Златко со право ги коментира. Млади девојчиња дотерани, нашминкани, средени до последен детал, а седнати со нозете качени на седиштето пред нив, како да се во сопствената дневна соба. Некултура до плафон! Гледаш убаво лице, а зад него нема никаков бонтон. Буквално ми дојде да ги прашам дали и дома, пред родителите, ги бришат калливите чевли од мебелот. Значи, истото што му доаѓа на Злате, па и на секој нормален средновечен човек (оф леле зошто остаревме).

Нејсе, вистинскиот пораз за општеството се случи неколку минути подоцна. До нас застана постар човек, дедо кој едвај одржуваше рамнотежа во гужвата. И додека нашминканата младина остана цврсто закована на своите места со нозете во вис, јас бев таа што мораше да стане, а они си продожија да си се смеат.

Инаку, на времето за оваа работа си имаше кондуктери и немаше теоретска шанса некој да се однесува како во планина. Они беа институција. Не мораше да бидеш Мирко со палка, доволно беше еден остар поглед од кондуктерот за да ги спуштиш нозете и да знаеш каде ти е местото. Денес е хаос, лудило. Сè помалку култура, сè помалку џентлмени, сè помалку дами, сè помалку бонтон.

Ти се тригерна оти немаш муда да признаеш дека не е приоритет редар и никој не се замара за редари оти има многу поголеми проблеми со јавниот автобуски превоз , редари бе .. да те слушне некој од советнициве во град Скопје ќе ти се смее .. они неможат нормален ред да воспостават редари ќе ставале и ќе ги боеле автобусиве за на дамби да му биде убаво 3 пати у годината коа ќе се качи :toe:
Денеска целосно беше фокусиран на мене, спасив еден наслон од уништување, така да, се исплатеше отворањето на темата. :pipi:

Денеска целосно беше фокусиран на мене, спасив еден наслон од уништување, така да, се исплатеше отворањето на темата. :pipi:
Не си ласкај, твојата идеја беше безвеза ... за тебе лично не кажав ништо, него ти почна индиректно да вреѓаш и да претпоставуваш оти незнаеше како да реагираш :toe:

Испод мира триста вира искочи дека си.

Инаку не се согласувам да има редар со неограничени ингеренции. Убаво би било сите да мирисаат на дездоранс, сапунче и да користат четка за заби, ама мислам дека ако на некој му се дадат такви неограничени ингеренции, тоа лесно може да се злоупотреби и да биде основа за дискриминации. (I mean, како вие настапувате кон луѓе кои се во вашата непосредна близина, а не мирисаат убаво? Мене ова ми е исто одлична тема за дискусија.)

Значи сум против неограничени ингеренции. Мислам дека кај мене постои надежта дека треба да проработи социјалниот притисок. Можеби сепак сум идеалист ко што еднаш ми беше речено. Можеби рационален идеалист, idk.

Не си ласкај, твојата идеја беше безвеза ... за тебе лично не кажав ништо, него ти почна индиректно да вреѓаш и да претпоставуваш оти незнаеше како да реагираш :toe:

Испод мира триста вира искочи дека си.
Уште малку и ќе ја лансирам во јавност: Македонска институционална редарско-комунална организација. Мирко!

Back
На врв Bottom