Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    795

Ринат Акметов, меѓу многуте други имоти, сопственик и на металуршкиот комбинат Азовстал во Мариупол, купи огромен луксузен апартман на пет ката во најпрестижниот нов комплекс во Монако за неверојатни 554 милиони долари.
Добива 2.500 квадратни метри, 21 соба, приватен базен, џакузи и 8 паркинг места.
Според Блумберг, ова е најголемата трансакција за еден дом во историјата.
Инаку овој е сопственикот на Шахтјор од Доњецк. Освен ако у меѓувреме не го продал.

Штом србија е главниот виновник 100% е бугаристанец :D
Тие имаат алергија на србија, српско и слично.

Србите, Евреите и Американците се народи кои имаат најголема почит од мене, првично поради тоа што имаат убиено најмногу муслимани. Тоа што Србија решила да биде 'сојузник' со вукојебината и за тоа плаќа висока цена е друга работа

Со роден двајцата на костозглобно да ве проверат дали нешто се откачило или имате некоја повреда..

Јавно кажаа европските што е планот за Украина, некој друг ја почнал војната :tapp:

До толку ли сте отидени со пропагандиве, страшна работа
Претпоставувам мене ми збориш.
А зошто да одам на костозглобно? Дај одгатни ми можда Украина не е во право и ја нешто да научам

И кажи ми кој и како ја почна војната? Ја сигурно не ги терав и носев со сила азијатите од сибир 5000км да убиваат и окупираат по Украина

Никој не ги тераше нив да тргнат накај Русија и да ја напаѓаат на триста начини

Русија им се нудеше да влезе во НАТО и ЕУ, одбија Меркел и тогашните
Што сега ќе ги повторуваме истите работи?

Кој ги прекрши сите договори?
Кој излезе на куртон револуција и од братски народи направи крвници?
Европските гниди тоа го направија, не Русите

Русија си одговори како што секоја самостојна дежава треба да одгвори

Right now, one of Russia’s largest oil refineries, Yaroslavl oil refinery, with an annual capacity of around 15.7 million tons, is under attack. 700 km from the front line.

Не би рекол дека ова се Украинци, можеби подизведувачи, ама Украина сигурно не.
Ќе мора Рф посериозно да пристапи кон овие удари врз енергетскиот сектор инаку ќе има големи проблеми.

во иран се виде кој е рецептот за мирно да седат тие што се "надвор од војната" ,
им се кажува ако има напад еве ви ја листата на легитимни мети па нека повелат, ми маваш ти мене рафинерија јас на мин. 5 твои сојузници им мавам х2 исти објекти...

Србите, Евреите и Американците се народи кои имаат најголема почит од мене, првично поради тоа што имаат убиено најмногу муслимани. Тоа што Србија решила да биде 'сојузник' со вукојебината и за тоа плаќа висока цена е друга работа

Претпоставувам мене ми збориш.
А зошто да одам на костозглобно? Дај одгатни ми можда Украина не е во право и ја нешто да научам

И кажи ми кој и како ја почна војната? Ја сигурно не ги терав и носев со сила азијатите од сибир 5000км да убиваат и окупираат по Украина

Imas pocit kon evreite? Siguren si? Tie se krivi zaradi toa shto Evropa e preplavena so muslimani deneska, imas procitano isto taka sto mislat evreite za Isus vo nivniot talmud? Bukvalno imam praveno muabet so Belgiski imigraciski oficer sto bese dojden ovde vo Makedonija, evrejski NGO grupi shvercaat migranti od Afrika i Istokot i gi nosat ovde vo Evropa za da gi izmeshaat belite lugje so muslimansko naselenie. Da recis deka imas pocit kon evreite e isto taka ko da velis deka si fan na satanata, ne si svesen sto zboruvas. Malce navlezi podlaboko vo istoriajta i nemoj da bidis brainwash tezok. Rusija ednostavno nema da dozvoli voeni bazi da i dishat vo vrat vo Ukrajna i zatoa se sluci ova, isto taka NATO se krivi shto prodolzija da se eksponira na istokot vo Evropa.

Imas pocit kon evreite? Siguren si? Tie se krivi zaradi toa shto Evropa e preplavena so muslimani deneska, imas procitano isto taka sto mislat evreite za Isus vo nivniot talmud? Bukvalno imam praveno muabet so Belgiski imigraciski oficer sto bese dojden ovde vo Makedonija, evrejski NGO grupi shvercaat migranti od Afrika i Istokot i gi nosat ovde vo Evropa za da gi izmeshaat belite lugje so muslimansko naselenie. Da recis deka imas pocit kon evreite e isto taka ko da velis deka si fan na satanata, ne si svesen sto zboruvas. Malce navlezi podlaboko vo istoriajta i nemoj da bidis brainwash tezok. Rusija ednostavno nema da dozvoli voeni bazi da i dishat vo vrat vo Ukrajna i zatoa se sluci ova, isto taka NATO se krivi shto prodolzija da se eksponira na istokot vo Evropa.
Што те чуди, ги има неколкумина кои свесно или не - метафоричкиот еврејски им е длабоко во грло 24/7... Се пропознаваат по купот флоскули: Израел мале право да се „бранат“ во трети земји и притоа да убиваат десетици и стотици илјади цивили а истовремено никој не смее да се брани од израелското „бранење“ (тоа веќе е „тероризам“).

Има објаснување во речник за таквите:

E сега дел може да се и професионалци, или како што ги нарекуваат сега - ахем, ceксуални работници.

Прво види кој брани убивање на 176+ малечки девојчиња со објаснување дека на сто-петшеесет-двеста метри имало воено училиште. Или како што кажуваат посебно ретардираните имбецили: Дека имало ракетни лансирни рампи во училиштето. Што не само што е лага, туку е неверојатно глупава 9000 левел ретардирана лага. Скроз немаат усул ни пропагандистите а овие корисниве дури и тоа го сркаат и го повторуваат по нет/форуми.

Русија планира да ја зголеми употребата на Фабовите и нивното производство. Од 8000 месечно на 20.000-24.000.

Русија планира да ја зголеми употребата на Фабовите и нивното производство. Од 8000 месечно на 20.000-24.000.
Логично.
Тоа што не е логично (или барем не изгледа така од аспект на ова ниво на знаење на фактите кое го имаме тие што не сме во владата на РФ), е зошто не одговораат на сѐ позасилените западни напади на инфраструктурата во РФ.

Логично.
Тоа што не е логично (или барем не изгледа така од аспект на ова ниво на знаење на фактите кое го имаме тие што не сме во владата на РФ), е зошто не одговораат на сѐ позасилените западни напади на инфраструктурата во РФ.

Јбг миротворци наместо да остават Суровикин да направи пепел.
Автоматски споено мислење:

Како бе вака другари? Затоа напнати се цело време ботовиве тука. Богами јас дневници би ви скинал.

Последно уредено:
Како бе вака другари? Затоа напнати се цело време ботовиве тука. Богами јас дневници би ви скинал.
Богами, и бесплатно да работат - пак учинокот е слаб. :unsure:

Ако војната се прошири во/со Европа (скраја да е), таквите ботови ништо чудно да ги пренаменат во воени „регрутери“.

Во меѓувреме во Украина киднапирањата продолжуваат, човек не смее на улици да излезе. Прашајте ги ботовите зошто во Русија нема вакви киднапирања, иако на цел глас повторуваат дека и полошо било таму. Ова буквално секој ден се дешава во Украина.

Хепи енд за крај.

Но среднорочно и долгорочно нема да има хепи енд, ако останат западните таму ова е планот за Украина:

Последно уредено:
Јбг миротворци наместо да остават Суровикин да направи пепел.

Естонија и Летонија позади Албанија и Америка ?!
Немогуче.

Back
На врв Bottom