- Член од
- 9 октомври 2022
- Мислења
- 4.437
- Поени од реакции
- 13.715
Си служел војска?
Да, и?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Си служел војска?
Kako në pokaza, gleas na videoto kako e editirano I kakvi kvalifikacii I komentari dava deteto. Ako toa ne e nekultura I nevospituvanje ja ne znam sto e. Se uste e nesvesno deka ne smee po pešačka pateka nadole so tocak, I toa e disaster waiting to happen. A ako ne daj bože nekogo udri, posle site ke se praite pametni në trebalo i slicno.Не е исто. Тоа се некултурни деца. Детево каква некултура покажа?
Бутањето меѓу коли е прашање на преживување, а не на ароганција, затоа што кај нас нема никаква инфраструктура. Да имавме патеки како што треба, никој немаше да се бута меѓу коли. Исто како што колите ни сметаат на сите кога се паркирани на тротоари, така и велосипедистите се снаоѓаат во овој сообраќаен хаос.Сметат на нормалниот народ во секојдневниот живот.
Ако им е за здравје имаат паркови каде што можат да трчат колку сакат, пливање сега лето доаѓа, терететани еден куп итн. Ама кога се бутат помеѓу две возила со точакот на семафори е далеку од рекреативно возење.
така е,некој копиљ шо мисли дека какви и последици да сноси по здравјето на граѓаните ќе може да го плати и да дивее по негов ќеиф.....не смеат да се дозволат вакви работи,а детето е срам за родителите,односно доказ дека не треба на секој да му се дозволи репродукцијаKako në pokaza, gleas na videoto kako e editirano I kakvi kvalifikacii I komentari dava deteto. Ako toa ne e nekultura I nevospituvanje ja ne znam sto e. Se uste e nesvesno deka ne smee po pešačka pateka nadole so tocak, I toa e disaster waiting to happen. A ako ne daj bože nekogo udri, posle site ke se praite pametni në trebalo i slicno.
Ne znam sto e tolku tesko da se pocituvaat pravila I ako ne e dobro definirano, da se misli so glaata barem malce osnoven razum I logika da se ima edno 50-60IQ ne mora poise (za >80 në së nadevam, ne e saglam narodov ocigledno) za normalno da ziveeme vo MK.
Со која брзина се снаоѓаат?и велосипедистите се снаоѓаат

Не те научиле како треба. И таму кога ќе те прашаа нешто или кога ќе ти дадеа наредба им враќаше “Да, и?”Да, и?

...демек ти си генерал војске!Не те научиле како треба. И таму кога ќе те прашаа нешто или кога ќе ти дадеа наредба им враќаше “Да, и?”![]()

...демек ти си генерал војске!![]()
Се шалам, ме интересираше стварно дали бил пошто пола од луѓето што зборуваат за војска се првите што беа за укинување на воен рок или воопшто не биле ни во близина на воена база.Не може возењето спротивно на правилата да биде прашање на преживување, тоа е прашање на угинување. Ај он шо ке загине е негов ризик и промисла, ама ке заебе живот на некој ни крив ни должен, да го лежи у затвор, да си остави фамилија оти некој шупак решил да се пика меѓу возила.Бутањето меѓу коли е прашање на преживување, а не на ароганција, затоа што кај нас нема никаква инфраструктура. Да имавме патеки како што треба, никој немаше да се бута меѓу коли. Исто како што колите ни сметаат на сите кога се паркирани на тротоари, така и велосипедистите се снаоѓаат во овој сообраќаен хаос.
Треба да и се лутиме на државата, а не на сите велосипедисти, возачи, пешаци, whatever.
Сите ме испоцитиравте, ме избомбардиравте неделно. Океј, вие сте во право, ме мрзи да се докажувам денесНе може возењето спротивно на правилата да биде прашање на преживување, тоа е прашање на угинување. Ај он шо ке загине е негов ризик и промисла, ама ке заебе живот на некој ни крив ни должен, да го лежи у затвор, да си остави фамилија оти некој шупак решил да се пика меѓу возила.
Едноставно е, ако нема услови да се вози велосипед низ градот, или немаш нерви да возиш по прописи, не вози.