Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување

Маѓар му предложи на Орбан да се кандидира за претседател на ЕК против Урсула фон дер Лајен➖„
Тој има визија и строга политика за миграцијата. Тој е популарен меѓу обичните луѓе. Додека западните политичари ги лажеа луѓето,
Орбан беше тој што им ја кажа вистината за миграцијата“, рече тој.
Интервјуво е од 2019 мислам.

673752674_1324075816273682_7510667641797275462_n.png

ЕУ-Маѓар: Прво па ЛГБТ!

Уште Петер Маѓар официјално да ја преземе премиерската функција во Унгарија, Брисел му постави незгодна задача - да го поништи законот од Орбан за забрана на пристап на деца до LGBTQ содржини. Ова му доаѓа како „приемен испит“ за десничарот, кој во кампањата воопшто не го пипаше ова прашање, а ќе има двотретинско мнозинство за да го промени.

Не ја потценувај Германија тоа е единствена земја во Европа која има милитаристички концепт/култура која се негува со векови.
Пандан им е јапонија ама таја е далеку.
Инаку пред извесно време усвоија закон со кој им се забранува на военоспособни машки да ја напуштаат Германија како ќе посакаат... веќе две полни години како почнаа да ја обновуваат својата воена машина, во повеќе делови од Светот испраќаат своја војска најмногу во Балтикот, добра страна е што Русите знаат многу добро со кого си имаат работа па овој пат верувам на време ќе реагираат.
Била некогаш Германија-Германија. Денес се педераана што не смеат да писнат во сопствената им земја благодарение на идиотската им политика. Доцна им е веќе за милитаризација.

Била некогаш Германија-Германија. Денес се педераана што не смеат да писнат во сопствената им земја благодарение на идиотската им политика. Доцна им е веќе за милитаризација.
Не сме се разбрале, Германија имала има и ќе има милитаристички културен модел и сите ама сите се во иста матрица влезени.
Тоа дека се педерана денес ништо не значи, во општество каде го има тој милитаристички концепт репрограмирањето се одвива многу брзо, АФД со крупни чекори граби, а кога ќе се слушнат пискотници ќе биде доцна.

ЕУ за тебе.... :)

Колку ли само омраза, се граничи со лудило.
Таа е зрела за во установа за лица со посебни потреби.
Нек оди да пасе ирваси и нека не се меша во уметност.
Удар врз руската уметност и книжевност е удар врз сесловенската уметност и книжевност, не знам како „словенските“ држави во ЕУ го трпат тоа.
А како тргнале работите „наскоро“ на таа ЕУ ке и вариме блага пченица.

EU Begins Preparing Accession Treaty for Montenegro

Ambassadors of the European Union member states have agreed to establish a dedicated working group to begin drafting Montenegro’s Accession Treaty to the EU, diplomatic sources in Brussels told Radio Free Europe.
Montenegro is widely considered the most advanced candidate for EU membership. The country’s authorities aim to conclude negotiations by the end of the year, which would pave the way for the signing and ratification of the accession treaty—a process that typically takes between one and three years.

Не сме се разбрале, Германија имала има и ќе има милитаристички културен модел и сите ама сите се во иста матрица влезени.
Тоа дека се педерана денес ништо не значи, во општество каде го има тој милитаристички концепт репрограмирањето се одвива многу брзо, АФД со крупни чекори граби, а кога ќе се слушнат пискотници ќе биде доцна.
Искрено не верувам дека нешто реачно ќе се случи, ова некако повеќе ми делува дека сакаат да кажат демек еве и ние сме подготвени ако треба.
Колку ли само омраза, се граничи со лудило.
Таа е зрела за во установа за лица со посебни потреби.
Нек оди да пасе ирваси и нека не се меша во уметност.
Удар врз руската уметност и книжевност е удар врз сесловенската уметност и книжевност, не знам како „словенските“ држави во ЕУ го трпат тоа.
А како тргнале работите „наскоро“ на таа ЕУ ке и вариме блага пченица.
Попот од мене е

Искрено не верувам дека нешто реачно ќе се случи, ова некако повеќе ми делува дека сакаат да кажат демек еве и ние сме подготвени ако треба.
Па не знам ни јас што ќе се роди, само глеам изјави (фрчат на сите страни и не се баш добри),

ова како ти делува?

Па не знам ни јас што ќе се роди, само глеам изјави (фрчат на сите страни и не се баш добри),

ова како ти делува?
Ова ми делува како lebensraum идејата на Хитлер. Ама сепак изјавите на политичариве се "изјави".
Види ја онаа Калас што тропа, види го и Муцунски...за заев и компанија да не збориме. Мислам дека една голема заебанција да имаат на своја земја овие што глумат сила, (ЕУ педериве) инстантно ќе се испосерат и секој ќе сеи го залепи газот за ѕид. Без Америка се ништо помножено со ич ништо и јасно им е и на нив тоа.

Back
На врв Bottom