Летување во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување
Антемус на втор крак и Маргарита у Калитеа ако не ти смета гужва.

Зависи од фондот друже, ако немаш ограничувања Амон Зевс, па до Криопиги тие хотелите. Јас на бафтана во Криопиги Парадајс го избрав годинава.
Тој дел има убави плажи и помалку северни соседи, се надевам!
Си го погодил хотелот, штета што го избришав видеото од патеката што се оди од хотелот до плажа :masa:
Не сум бил во хотелот чисто дека има интересна цена бев да видам дали ке ми фати око и искрено подалеку
А плажата убава е тоа збор нема

Си го погодил хотелот, штета што го избришав видеото од патеката што се оди од хотелот до плажа :masa:
Не сум бил во хотелот чисто дека има интересна цена бев да видам дали ке ми фати око и искрено подалеку
А плажата убава е тоа збор нема
Ааа, па јас не мислам да одам на таа плажа! Три години бев на одмор малку погоре во приватните, Барбара мислам се вика пансионот. Јас секој ден одам на различна плажа, од Паљури до Афитос. И во тоа приватното одев пошто со бабичката си дрмавме по кафе, ракија, таа по стоти пат ми раскажуваше како живееле во Касандрија :D сум го одел патот, а подоле има и со кола да се спустис, ама како сафари е! Мене лично во Грција ми е битно креветот да е добар и купатилото. За бањање, знам да се снајдам!

Ќе има мајско бањање ќе ти ебем зимата гадна долга.

Ааа, па јас не мислам да одам на таа плажа! Три години бев на одмор малку погоре во приватните, Барбара мислам се вика пансионот. Јас секој ден одам на различна плажа, од Паљури до Афитос. И во тоа приватното одев пошто со бабичката си дрмавме по кафе, ракија, таа по стоти пат ми раскажуваше како живееле во Касандрија :D сум го одел патот, а подоле има и со кола да се спустис, ама како сафари е! Мене лично во Грција ми е битно креветот да е добар и купатилото. За бањање, знам да се снајдам!
Ал Маре ти е со слична цена, на влез во Полихроно е, наше дете го држи ( не дека и Парадајз не е на наш) плус како база е многу подобро лоциран
Автоматски споено мислење:

Антемус на втор крак и Маргарита у Калитеа ако не ти смета гужва.
Отидоа далеку тие со цени, поготово Антемус

Последно уредено:
Ал Маре ти е со слична цена, на влез во Полихроно е, наше дете го држи ( не дека и Парадајз не е на наш) плус како база е многу подобро лоциран
Да ти кажам искрено не се замарав. Јас сум како апатрид таму, зборам грчки, изгледам како стар германец :D, чур не ми куе кој е што е , стварно ми е важно да имам кај да преспијам и да идам во купатило. За другото се грижам кога ќе изгрее сонцето. Накај погледнам, натаму одам!
Ама Ал Маре ќе го имам во предвид за во иднина!

Вториот крак стварно забегал со цените.

Последно уредено:
Да ти кажам искрено не се замарав. Јас сум како апатрид таму, зборам грчки, изгледам стар германец :D, чур не ми куе кој е што е , стварно ми е важно да имам кај да преспијам и да идам во купатило. За другото се грижам кога ќе изгрее сонцето. Накај погледнам, натаму одам!
Ама Ал Маре ќе го имам во предвид за во иднина!

Вториот крак стварно забегал со цените.
Таму одамна забегаа ама реално најмногу вреди од краците, на мене локациски таму ми се погоди Македнос и еве летово по 8пат таму ке идам

Ovoj pat mozhe i poise da se pusti cergata. Ama gleam deka retko kaj imaat all inclusive, samo dorucek.

Ovoj pat mozhe i poise da se pusti cergata. Ama gleam deka retko kaj imaat all inclusive, samo dorucek.
Алл инклузив во Грција ретко, тоа е турски терк. Оди на полупансион, штета е да си врзан на јаслите цел ден. Вака доручкувате, собираш чергата и Ксенија денеска, тераш ќејфот и се вараќате уморни

Секој за себе али лично никад не би одел во на краците во all incl. Доручек да, се друго не. Имаме 4-5 локации на кои ако не отидам ко да не сум бил на одмор.

Е Крит од друга страна е повеќе турска алл инлк. шема.

Секој за себе али лично никад не би одел во на краците во all incl. Доручек да, се друго не. Имаме 4-5 локации на кои ако не отидам ко да не сум бил на одмор.

Е Крит од друга страна е повеќе турска алл инлк. шема.
Каде на Крит? Ако се збуташ во некое село како Колимбари, нормално ќе бидеш аллинкл. Ако си во град или бар градче рецимо Ханија, Кастели(мој крај :D), цепаш само доручек или полупансион и раат цел ден, да пробаш нешто локално. Си тргнал на Елафониси, нема сендвич да носиш, ќе опнеш јарешко некаде успат:)
На времето пред да го рушат градскиот пазар во Ханија, имаше мали кафанчиња, со готвени јадења! Мераци!

Каде на Крит? Ако се збуташ во некое село како Колимбари, нормално ќе бидеш аллинкл. Ако си во град или бар градче рецимо Ханија, Кастели(мој крај :D), цепаш само доручек или полупансион и раат цел ден, да пробаш нешто локално. Си тргнал на Елафониси, нема сендвич да носиш, ќе опнеш јарешко некаде успат:)
На времето пред да го рушат градскиот пазар во Ханија, имаше мали кафанчиња, со готвени јадења! Мераци!

Со мали деца бевме немаше можност да се шета. Има повеќе избор него ли на кракот пошто доаѓа друга клиентела - странци кои баш и не се замараат за таверни. Иначе да, да немаш некои ограничувања вреди и те како да се шета, ја тогаш го немав тој луксуз. Бевме во близина на Херсонисос сместени и беше е прилично ок. Денес се плашам да отворам да видам која е цената.

Цените на Крит се болиглава!
Ама и таму треба да знаеш кај да идеш.
Јас на пример одам западно од Ханија, Кастели(Киссамос). Ем цените се каде каде подобри отколку да се бутнеш на ривиерата околу Ханија, Агиа Марина, Платанос, ем двете најубави плажи на Крит Балос и Елафониси ти се на дофат.
Ако сакаш да поминеш поефтино само Јануари-фебруари букирање и карта вадење(авион од Солун).
Ама и да бидеме реални, апартман на Крит и апартман на краците се два различни поими, бар за западниот дел мислам!

Исто и Родос и околните грчки острови фураст ол инклузив шема веројатно ради блискоста со Турција ама и за мене е глупост ол инклузив поготово на остров

Back
На врв Bottom