Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Оти животот е прекраток за да го трошиш на мртви идеали. Ова лично за мене, за другите незнам.
Во ред, ферски

Мала замерка ако сакаш да ја прифатиш, не турај бензин кај што гори, фрли некоја кофа за да изгасиш
Една кофа, ништо повеќе..

Пожарот во Пулс не изгасна, гори секој ден се појако и појако

Јас повикувам да правиме, избугарените тука неможат на свадба 20 души да соберат а бараат да бидат ставени во устав, голема порака ќе се прати во европа ако како народ илјадници им ја расипеме калимерата во пиринска македонија, а богами и треба.
Како ќе правиме јас и ти? Државата треба да преземи нешто и конечно да се заложи за малцинствата не само во Бугарија, туку и во Грција, Албанија, и во Србија и Гораните во Косово.....

Ама на нашите, 35 години тендерите му се поважни.....

Во ред, ферски

Мала замерка ако сакаш да ја прифатиш, не турај бензин кај што гори, фрли некоја кофа за да изгасиш
Една кофа, ништо повеќе..

Пожарот во Пулс не изгасна, гори секој ден се појако и појако

Па на еден начин тоа и го правам.

Проблемот е што ни требат милион кофи за да го изгаснеме пожарот, а како да ги освестиме тие кофи шо безусловно следат наредби од тие што го запалија пожарот?

Суштинскиот проблем е менталитетот на народот, пироманите го знаат тоа и така усовршија да го користат шо можат книга со упатства да напишат.

...па народот кажал ,,Не,, никој не го послуша, сега Уставен со Кацарска ќе ти го оспори тоа што ја донесе на таа позиција? милион потписи да дадеш, како на пензионерите, Кацарска без образ ќе каже не е уставно, да не спомнам дека никој не е казнет за велепредавство на државата со промена на име и Устав без одобрување и желба на народот!
Во ред, на сила го смениле уставот - има механизми за решавање

Соберете 150.000 потписи, ангажирајте правен ентитет и терајте постапки по наши и меѓународни судови
Постапката е сложена, но на крај нема шанси да се изгуби
Ниеден меѓународен договор не е над уставниот поредок, НИТУ ЕДЕН!
Правото не е бизнис, се знае многу добро што е законски и уставно а што не е..
Скандали се прават од ова и треба истрајност

Ете Кико цело време прашува што направи власта па што направи власта..
Кико ги игнорира своите уставни права и се замара само со власта, како она да е единствен ентитет во едно општество..

Овие наративи се тераат за да опстои безредието..

600 и кусур илјади гласаа ЗА, околу 35-40 илјади гласаа против предлогот. Не е освоен референдумот поради излезеноста, и пак тоа не ги спречи да го ратификуваат договорот.

Што ти зборува тоа на тебе, и немој само да ми кажеш дека некој во иднина ќе се повика на тоа и ќе го враќа името.
Referendumot bese neuspesen sto po avtomatizam znaci Ne za referendumskoto prasanje, sto znaci gragjanite si go kazaa svoeto okolu toa.
Zosto go ratifikuvaa sekako i pokraj neuspesen referendum , toa ke si gi prasas tie sto si gi glasaja vo 2016.
Imeto zaboravi go, zavrsena prikazna e toa. Trebase na toa da se misli prethodno, a ne da se pravdaat kako imale samo najdobri nameri od koga vekje debelo ja zasraja.
Автоматски споено мислење:

Како ќе правиме јас и ти? Државата треба да преземи нешто и конечно да се заложи за малцинствата не само во Бугарија, туку и во Грција, Албанија, и во Србија и Гораните во Косово.....

Republikata se otkaza od grizata za malcinstvata vo sosednite drzavi. Zabraneto ni e po ustav, zakon, megjunarodni dogovori, jebem li ga, so nesto bese.

И јас тоа велам, но во бугарија сега е моментот, тоа ќе биде огромна шлаканица кон политиките на еу кон нас Македонците, плус ќе ја урне бугарската теза, замисли луѓе што добиле бугарско државјанство за работа во еу тргаат против таа држава и за сите понижувања околу потеклото, и не само тоа, ако не го направиме ова со луѓето со бугарски државјанства утре некои други бугари ќе го толкуваат тоа со нивни образложенија зошто тоа не се случило, за нивни идни посегања по нашата народност и јазик, дали се свесни нашиве политичари дека сега е идеална шанса за актуелизирање на Македонците во бугарија, а не тука да расправаме за купени избугарени пијаници и пропалици дали ќе влегле во устав, за после на глава да ни се качат.

Referendumot bese neuspesen sto po avtomatizam znaci Ne za referendumskoto prasanje, sto znaci gragjanite si go kazaa svoeto okolu toa.
Zosto go ratifikuvaa sekako i pokraj neuspesen referendum , toa ke si gi prasas tie sto si gi glasaja vo 2016.
Imeto zaboravi go, zavrsena prikazna e toa. Trebase na toa da se misli prethodno, a ne da se pravdaat kako imale samo najdobri nameri od koga vekje debelo ja zasraja.

Republikata se otkaza od grizata za malcinstvata vo sosednite drzavi. Zabraneto ni e po ustav, zakon, megjunarodni dogovori, jebem li ga, so nesto bese.
Нема врска дали државава се откажала ако илјадници им излегуваат и прават хаос низ пиринот.

Ете Кико цело време прашува што направи власта па што направи власта..
Кико ги игнорира своите уставни права и се замара само со власта, како она да е единствен ентитет во едно општество..
...затоа кико, сега не е веќе кико, иако така сеуште го викаш, самоволно постанал Vartolu, па мислам дека тоа доволно му го открива моменталниот карактер и лицемерното набедување дека друг е крив за името, посебно сегашната власт.

Граѓаните ќе си го кажеа своето да излегоа масовно да гласат против, 37.000 гласа се далеку од тоа дека граѓаните го рекле своето.

Кажи ми, по чија наредба не излегоа? Зошто тогашната опозиција не повика на масовно гласање против туку играа на технички да не биде валиден референдумот?

Мада пак ќе кажам, најголем проблем е во народот кој ги слушаше. Имаш ли претстава каков е менталниот склоп на луѓе на кои за вакво суштинско битно прашање им е потребна дозвола од партија да излезат да гласат? Да излеговме милион да гласаме против сега немаше да го правиме тој муабет. Нека одработуват партиите за странците, али Македонскиот народ поради својот интелектуален недостаток потфрли по ова прашање.

Еве Бетмен велит мегафон на власта изјави пред некој ден дека прво требало сега во ЕУ да влеземе па тогаш полесно ќе се вратило името, и вакви партиски штакори како оваа дарлинг го голтаат ова без да поставуваат прашања, и поради вакви 34 години сме таму каде што сме. За името знам дека е готово Исус не го враќа, само ти го покажувам каде е проблемот.

Последно уредено:
...затоа кико, сега не е веќе кико, иако така сеуште го викаш, самоволно постанал Vartolu, па мислам дека тоа доволно му го открива моменталниот карактер и лицемерното набедување дека друг е крив за името, посебно сегашната власт.
Многу добро знаеме кој го смени името, исто како што добро знаеме кој кумуваше и кој рече дека ќе го врати.

Ама вие вмровчињата се правите наудрени.

Последно уредено:
Австралија ќе го прајте премиер путката дезертерска?

heej se aktiviral povtorno najglupiot bot na forumot.... aj pogodi od ednas kade? sto diskutirame grujo vrakanje u mkd ili prosetki vo aus... ne be so inka da ti go turaat dzabe ke bide

heej se aktiviral povtorno najglupiot bot na forumot.... aj pogodi od ednas kade? sto diskutirame grujo vrakanje u mkd ili prosetki vo aus... ne be so inka da ti go turaat dzabe ke bide
A koj si ti od Avstralija da kazuvas koj nas ovde ke ni e premier, trkalo edno??

Граѓаните ќе си го кажеа своето да излегоа масовно да гласат против, 37.000 гласа се далеку од тоа дека граѓаните го рекле своето.

Кажи ми, по чија наредба не излегоа? Зошто тогашната опозиција не повика на масовно гласање против туку играа на технички да не биде валиден референдумот?

Мада пак ќе кажам, најголем проблем е во народот кој ги слушаше. Имаш ли претстава каков е менталниот склоп на луѓе на кои за вакво суштинско битно прашање им е потребна дозвола од партија да излезат да гласат? Да излеговме милион да гласаме против сега немаше да го правиме тој муабет. Нека одработуват партиите за странците, али Македонскиот народ поради својот интелектуален недостаток потфрли по ова прашање.

Еве Бетмен велит мегафон на власта изјави пред некој ден дека прво требало сега во ЕУ да влеземе па тогаш полесно ќе се вратило името, и вакви партиски штакори како оваа дарлинг го голтаат ова без да поставуваат прашања, и поради вакви 34 години сме таму каде што сме. За името знам дека е готово Исус не го враќа, само ти го покажувам каде е проблемот.
Imase realni sansi da izgubat ako se izlezese na glasanje vo toj period. Bojkotot bese posigurna opcija.

Back
На врв Bottom