Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Почнаа да излегуваат нови снимки за иранските “промашувања“ на радарските инсталации,

Според медиумите во Техеран, црвените линии од кои ќе нема одстапувања,

ГП
1. Иранска контрола и суверенитет над Хормутскиот теснец
2. Воени репарации / олеснување од санкции
3. Деблокирање на сите замрзнати средства
4. Трајно прекинување на огнот на сите фронтови во регионот

Според Фајненшл тајмс.
Разговорите во Исламабад наидоа на пречка во Ормутскиот теснец.
Иран инсистира на сопственост на теснецот и право на наплата на патарини.
САД предлага заедничка контрола.
Иран го отфрли тоа, дури и по директната средба меѓу Венс и Галибаф.

ГП
„Ова се последните обиди.“
Репортер на IRIB од Исламабад: Се одржаа две рунди разговори меѓу иранската и американската делегација. Трета рунда е планирана за вечерва, последен обид да се види дали ставовите можат да се приближат.
Американците сè уште го покажуваат својот „алчен пристап“ што се гледаше во минатите рунди, и пред и зад камерите. Сенката на недоверба врз основа на американските минати перформанси фрли врз разговорите.
Размените на текстуални пораки меѓу експертските делегации и специјализираните комитети се во тек. Критични моменти.

Со други зборови кажано: договореното денес може да биде поништено утре.
Сигурен си дека договорите еднаш напраени можат да бидат и поништени?
(прашањево е само за да одговорам подолу ;) )
Затоа што северџаните од сдсСС и ДПсНЕ ме убедуваат дека не може еднаш потпишан договор да се поништи, и дека преспанскиот е за век и навек, јас имав друго/сосема спротивно мислење ама сум во малцинство.

Сигурен си дека договорите еднаш напраени можат да бидат и поништени?
(прашањево е само за да одговорам подолу ;) )
Затоа што северџаните од сдсСС и ДПсНЕ ме убедуваат дека не може еднаш потпишан договор да се поништи, и дека преспанскиот е за век и навек, јас имав друго/сосема спротивно мислење ама сум во малцинство.

Подлизурковците на пвеводбениците и на плавите жолтици постојат за да не придонесат на никаков начин за националните потреби и интереси на македонската нација, добредојден си да ми именуваш исклучоци.

Чисто за потсетување, независноста на Македонија потекнува од референдум одржан на 8 септември 1991 со чиј што резултат се поништи еден друг договор од Јајце од 1943 година со кој беше формирана Демократска Федерална Југославија. Тој договор од Јајце од 1943 поништи еден друг договор од 1918 година со кој беше формирано Кралство на Србите, Хрватите и Словенците, кое подоцна беше преименувано во Кралство Југославија. А формирањето на Кралството СХС/Југославија па претставуваше поништување на други договори од претходно и така назад до почетокот на времето и на првите цивилизации на Балканскиот полуостров.

Еве кога сме на тема Иран, актуелниот министер за надворешни работи на северенфиромистан избрза како прле пред магаре за да изрази отворена и јавна поддршка за американско-израелската агресија против Иран, што не значи дека не може да ја повлече таквата поддршка, но за почеток треба да има интелект, а потоа и интелектуален капацитет за да би можел да донесе таква одлука, наместо да биде уште еден најобичен подлизурко.

Но тоа секако не ја исклучува можноста некој иден министер за надворешни работи со барем 1 (ЕДЕН) милиграм здрав ум и разум да ги осуди политиките на актуелната влада на северенфиромистан, да ја осуди американско-израелската воена агресија против Иран и да му се извини на Иран во име на македонската нација, а ако директно или индиректно сме учествувале во американско-израелската воена агресија против Иран да му исплатиме и обештетување на Иран во знак на добри намери.

На крајот на краиштата Иран на нас ништо не ни згрешил за ние на било каков начин да учествуваме во било какви воени, економски, трговски или политички агресии против таа држава.

Why did Donald Trump allow these people to stay alive? The secret lies in the value of the signature. Trump doesn't want dead bodies that lack legitimacy; rather, he wanted a defeated structure represented by Qalibaf and his team to remain, so they could have a legal status that allows them to sign the paper of comprehensive and final surrender.They remain in the American resuscitation room for one reason only: to stamp with their own hands the end of the era of the Guardianship of the Islamic Jurist, and to bear before history the responsibility for handing over the keys to whatever remains of their system. Trump kept them alive so that their project could die officially with ink after it had already died militarily with fire.The United States and Israel have won. The tails were crushed gently this time—gently.

Подлизурковците на пвеводбениците и на плавите жолтици постојат за да не придонесат на никаков начин за националните потреби и интереси на македонската нација, добредојден си да ми именуваш исклучоци.
:jeeee::oleee:(y)(y)(y)

Да, ова е тоа што сакаат да го направат со Иран, само плус уште повеќе државички и сите во непрестана цивилна војна... Се нарекува балканизација процесот, и не случајно Југославија ја спомнува.

Со други зборови: Остај на петтоколонаш да објасни петтоколонашки работи.

HFod11KXsAAUOCz

Леле пациентот Гунтер будала го следи :pos:

Кајгана трепери док мула Палчо и његових следбеника пише из дна свог јужносрпског јуначког срца због љубави кон отаџбине :jeeee:

Кајгана трепери док мула Палчо и његових следбеника пише из дна свог јужносрпског јуначког срца због љубави кон отаџбине :jeeee:

...а мија требамо да се чукамо во грудима...(што би рекол Зоќе, користејќи ЈУ есперанто).

Знаев дека нас ќе ни се падне Балучистан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom