Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Да имаше уште две кола ќе ја изгубеа титулата, вака не гледам како би испуштиле, се на се најлош шампион ќе бидат
И вака има огромна можност да испуштат титула.

До крај:

Челзи-Манчестер Сити (утре)
Манчестер Сити-Арсенал (19.4)
Барнли-Манчестер Сити (22.4)
Арсенал-Њукасл (25.4)
Арсенал - Фулам (2.5)
Евертон-Манчестер Сити (4.5)
Манчестер Сити-Брентфорд (9.5)
Вест Хем-Арсенал (10.5)
Арсенал-Барнли (17.5)
Борнмут-Манчестер Сити (17.5)
Кристал Палас-Арсенал (24.5)
Манчестер Сити-Астон Вила (24.5)

Ако тепа утре Сити, по мене 99% освојува. Имаат и они нагазни мини како Евертон и Борнмут на гости (иако овие може да не играат за ништо тогаш), ама Арсенал може да загуби комотно бодови од Њукасл и Фулам (како секогаш досега), а нема теорија да тепа кај Вест Хем кој се бори за опстанок.
Дополнително, ако ги поминат Спортинг Лисабон, ќе имаат уште два дуели од ЛШ измеѓу со Атлетико (веројатно).

Не, баш дека има уште 8 кола големи се шансите да ја изгубат титулата. Да беа 2 кола ќе стегнеа заби со оваа стоук игра ќе идеа на нерешени да издржат први. Вака 24 бода теоретски се во прашање што не се малце.
Арсенал има уште 6 утакмици!
Автоматски споено мислење:

Само ние сите калкулираме дека Сити до крај ќе биде беспрекорен. Издишано изгледаат и они, само малодушноста на Арсенал може да им го крене моралот.

Ако теоретски Сити победи се до крај, вклучувајќи го и Арсенал следно коло, а и Арсенал победи на останатите 5 тогаш би имале и двата тима по 85 бодови.
Значи ако гледаме од друга перспектива, сега се си е во рацете на Сити...

City igraat bolji fudbal i se bolja ekipa od Arsenal ama se isto nekonstantni, Pep i druzinata se prezasiteni od trofei i nekad dzogiraat a Pep izigrava Ajnstajn taka da ne se oni sigurni se do kraj da tepaat ama sansite za ova da se desi se mnogu pogolemi otkolku Arsenal da tepa se do kraj.
So ogled na toa deka City ispadna od LS nema da se zadovolat samo so kupche i kako za posledna sezona Pep ke saka da se odjavi na visoko i veruvam deka ke igraat 110% od svoi kapaciteti do kraj.
Arsenal i fudbalov sto go igraat ne smee da bide krunisan so trofej, neka osvojat trofej od korna i neka se potaptshaat po ramo.

Брате мили, што им се дешава... ова не помнам дека некогаш било во историја, тим вака на крај да крахира скоро секоја можна сезона. Среќа е што имаат огромна предност, па може и ке земат титула на крај.

Не ми се верува дека навивам Сити да земе титула само за ретките, бледи и лити типчиња да ги видам како квичат како прасиња за Божиќ. Од друга страна ми е жал за искрените и напатени фанови кои ги преживеа Бендтнер, Скилачи, Џуру и сличните играчи купени на бувљак од страна на Венгер. :toe:

Брате мили, што им се дешава... ова не помнам дека некогаш било во историја, тим вака на крај да крахира скоро секоја можна сезона. Среќа е што имаат огромна предност, па може и ке земат титула на крај.
Како мислиш огромна предност? Сити ако тепа утре и на заостанатата ќе дојде на -3 башка имаат меѓусебен на Етихад, ако ги добијат и тука ќе имаат исто бодови. Да, 9 бода е моментално ама со оглед на тоа што Сити има две утакмици мање и не е толку многу.

Неверојатно е што прават Арсенал, сум видел чоукови у животот ама овие кај чоукаат па и ништо не играат, класичен харамбол.

Како мислиш огромна предност? Сити ако тепа утре и на заостанатата ќе дојде на -3 башка имаат меѓусебен на Етихад, ако ги добијат и тука ќе имаат исто бодови. Да, 9 бода е моментално ама со оглед на тоа што Сити има две утакмици мање и не е толку многу.

Неверојатно е што прават Арсенал, сум видел чоукови у животот ама овие кај чоукаат па и ништо не играат, класичен харамбол.

Треба Сити да ги тепа Челси утре на гости, и да ги победи на Етихад, и да ја добие таа едната заостаната. Дури и тогаш, пак ке е Арсенал прв, затоа што не верувам дека Сити ке успее да ги стигне на гол разлика во овие 3 меча. Мислам дека е + 6 моментално. А овој Сити не е истиот од претходните сезони, и тие ке кикснат некаде.

Кога тогаш, ке почне и овој Арсенал да прибира поени. Ако се докопаат до титула, ке биде најмногу заради тоа што и други тимови ке им направат услуга против Сити.

Треба Сити да ги тепа Челси утре на гости, и да ги победи на Етихад, и да ја добие таа едната заостаната. Дури и тогаш, пак ке е Арсенал прв, затоа што не верувам дека Сити ке успее да ги стигне на гол разлика во овие 3 меча. Мислам дека е + 6 моментално. А овој Сити не е истиот од претходните сезони, и тие ке кикснат некаде.

Кога тогаш, ке почне и овој Арсенал да прибира поени. Ако се докопаат до титула, ке биде најмногу заради тоа што и други тимови ке им направат услуга против Сити.
+6 гол разлика се топи одма. Да победат на Етихад со два разлика, ете ти на 2 гола разлика

+6 гол разлика се топи одма. Да победат на Етихад со два разлика, ете ти на 2 гола разлика
Не само тоа, плус и заостанатата да ја тепа со 2, па макар и 1 разлика, веќе гол разликата не е фактор.
Без плејмејкер толку, Рајс игра одлично, ама не е семоќен.

Јас дојдов да изедам гомна за Арсенал да не останам и јас покусо, ама ќе се воздржам од малери оти ако ја поминеме Барселона можи да не истресат за сите пари :)

Back
На врв Bottom