Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако мислиш на Ѓорѓи Димитров... да!Сте помислиле ли на Димитров во тој контекст?
Во која смисла најјак? Во меѓународни рамки тешко дека ќе најдеш попознат комунист од Балкан од Димитров.Од комунисти/социјалисти во Бугарија најјак бил Димитар Благоев. Уште не ми јасно зашто бугариве преименувале град во негова чест.
А шо мислиш ако Тито бил србин ние и црногорците ќе добиевме статус на републики? Или Војводина и Косово ќе беа покраини?Според администрацијата (форумска, не бугарска) секој текст ми е контроверзен, небото е сино.
Дискутабилно дали ни дал Република, би рекол ја платија нашите предци со крв борејќи се и за туѓи битки покрај за своите. Да не ја даделе таа жртва, ни Тито немало да ни "дал" Република.
И дискутабилно колку успеал во ослабувањето на србите кога политичкиот центар бил токму во србија и секоја одлука морала да се носи и одобрува таму и кога мнозинството во озлогласениот безбедносен апарат биле срби.
Продолжение на схс со конечно признавање на Македонците и македонската нација (не дека сакале, морале), формирање на прва македонска држава по Самоиловата иако како федерална единка, и познатиот братство единство принцип на функционирање кој не донел добро за ликови како Ченто, Шатев, Брашнаров и за сите кои размислувале поинаку од владеачката елита.
Куде си видеја ти сељак што знае да свири на клавир?Тито е бија сфе само праф југословен не.
Оргинал виајпи масон, австроунгарско потекло, стаен на чело од МИ6 и други деривати за да напраи колко толко нешто од Балкан.
17 пасоши е имаја у ww1, сељак од Кумровац? Муда маријанови.
Експеримент држава, која зима залет и беше спречена у истиот.
Не беше кумунизам, ама беше некој од крајно голиоточки фанатизам до опенмајденд братстфо и единстфо хипи вудсток "ееее имасмо паре на одмори да шетамо у да купуемо стфари за дома од што незнаесмо како ги потрошимо" наратиф.
Како и да е ваљда подобро е била живеачка од Есесер, Кину, Виетнам, Кубу...
А да наравно и од проклету Бугарију![]()
Дури и индустриски и културно појаке државе како Чехословачка и Пољска, на нас гледасва како да смо у облаци. Бугари и Румуни ич да не ти ги спомињам.
Али знаеш како викав, све што е лепо кратко траје. И овој беше негде од шеесту до осамдесету. После Старога све си еба мајку!
Шала не шала, држи вода онај, требаше да се бега од овдеј још к'д старога почна нога да га боли!

Што ми се сипа бе друже? Исто пишав и јас дека индустриски и КУЛТУРНО, што на тебе очигледнои ти фалиТе молам прекинете со вакви глупости. Југославија не била ниту блиску до индустриската развиеност на Полска, Унгарија не па на Чехословачка или пак Источна Германија. Југославија била подобра генерално од Романија, и била во мртва трка со Бугарија.
Прегледај го приврзокот 474022
, поразвиени земји. Не бутав графикони, не се правев паметен, само кажав како не гледаа. Пошто имав прилика да им ги видам состојбите таму, во споредба со нашиот стандард и снабденост.Што ми се сипа бе друже? Исто пишав и јас дека индустриски и КУЛТУРНО, што на тебе очигледнои ти фали, поразвиени земји. Не бутав графикони, не се правев паметен, само кажав како не гледаа. Пошто имав прилика да им ги видам состојбите таму, во споредба со нашиот стандард и снабденост.
Ме разочара на прваЛошо те прочитав, го сменив текстот. Се прават грешки, разгледав претходни мислења набрзина и твоето на прв поглед видов како да ги содржи истите ставови и те цитирав и на тебе ти одговорив што би им одговорил на нив.

Што биле плановите за Балаканов ? Има нешто ново, необјавено од нацистите ?Бидејќи сме Македонци треба да знаеме дека SS планоите за Балан биле ужасни.
Што биле плановите за Балаканов ? Има нешто ново, необјавено од нацистите ?
Е гледаш, бар за нешто ќе не бидело! Вака ни за криви курац не сме!Сапун