Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Така де си праиме муабет.@jamajka
@The xx
@MKD123
Ве разбирам сосема што сакате да кажете, само пак ќе кажам мене коментарот за теократијата не ми е поврзан со војнава, него со самиот збор и неговото значење. Се слагам дека начинот на кој е нападнат Иран и причините за истото не се добри и не поддржувам такви работи.
Исто така свесен сум дека и други држави функционираат диктаторски, Северна Кореја, Арабија, Катари Матари и сум строго ПРОТИВ ТОА. Меѓутоа од Катар не се иселуваат масовно луѓе, а од Иран се иселуваат, претпоставувам знаете зошто. Толку од мене на темава, да не ја шириме понатака, само ве молам не ме поврзувајте со мислења за Америка и Израел како Ванлок тенџерето.
@MKD123
Не сум јас а ни било кој од овде тој што треба да кажува какво општество треба да имаат Иран, само си правиме муабет од аспект на тоа до кое ниво е човештвото во 2026 година и како функционира една огромна држава како Иран.
Јас ти кажувам дека за дудлање амерички/еврејски ние и цела Европа сме пример - ВО КОНТЕКСТ ЗОШТО ИРАН НЕ ГО ПРАВАТ ТОА - ти враќаш за рамковниот договор. Абе рипче има поголем attention span од тебе.Не ми е ич драго што го пишувам ова, ама чисто да те прашам, свесен си што ќе ни се случеше да не го прифатевме рамковниот договор? За овие работи зборам цел ден, изборот е змија да те апне или магаре да ти го бапне, слично е и со Иран само секако во поголеми размери зашо Иран е огромна и моќна земја.
Апла е човек, изгорен. Черепот не се гледа туку изгорена глава и труп... Небитно, за жал не ни прв нема ни последен загинат да биде во војнава. :-/Ја видов Не ми изгледа дека е череп она. Поверојатно е аголот. Ако е за таа една фотографија. Да беше череп, ќе имаше повеќе фотографии.
Па целта беше да го евакуираат пилотот.Не може да викате дека САД се успешни во операцијава, ако немате претстава која е целта на операцијата.
За која членка правиме муабет? За Хрватска? Не, не е секогаш режимот пресуден за иселување, ама во случајот на Иран тоа е причината.Така де си праиме муабет.
Ајде да те прашам нешто, како го објаснуваш фактот што од една држава, членка на ЕУ, од 2008 до сега се исселени скоро 1/3 од населението ? Тоа треба да ти значи дека ЕУ има опресивен режим?
Околу режимите, која е нашата етичка основа по којашто можеме да оцениме кој режим е добар, а кој нечини? Еве да речеме САД има супер уредување за нивните граѓани, но наоколу сее крв и раздор. Еве стај ги на кантар моменталниот режим на Иран и тој на САД и види кој повеќе зло му нанесол на светот.
Бугарија е државата. И причината што ја спомнав беше дека еден од фактите што ги кажуваш против Иран е иселувањето. Иселувањето неможе да биде факт. За да дознаеме која е причината за иселувањето, треба да видиме кој и како се иселува. Ние такви информации немаме, но и без да ги имаме можам безбедно да претпоставам дека главна причина за иселување од Иран е економска, слично како кај Бугарите. И да, кога ќе отидат во Европа и САД, нормално е да кажат дека бегаат од режимот, тоа таму сакаат да го слушнат. Тоа го кажуваа и кога си одеа од СФРЈ на времето.За која членка правиме муабет? За Хрватска? Не, не е секогаш режимот пресуден за иселување, ама во случајот на Иран тоа е причината.
Ама сега мислам дека измеша баби и жаби, ако веќе правиш споредби прашањето требаше да биде поставено у стилот како живеат граѓаните на САД во нивното уредување вс како живеат оние во Иран со теократското уредување. А тоа колку зло нанела Америка низ светот нема врска со уредувањето во Иран и дали тоа е добро или не. Во ред е да немаш право "А" да кажеш во 2026 година и да летаат глави за било какво мислење спротивно од она што го пропагира власта?
не на таа операцијаПа целта беше да го евакуираат пилотот.
Класични Евреи.
Во Израел, луѓето доаѓаат во ресторани, чекаат да се огласат сирените за воздушна одбрана, а потоа бегаат во засолништа без да платат, објавуваат израелските медиуми.
Сопствениците на ресторани пријавија дека претрпеле огромни загуби поради оваа шема.
Прегледај го приврзокот 473979