Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ја видов Не ми изгледа дека е череп она. Поверојатно е аголот. Ако е за таа една фотографија. Да беше череп, ќе имаше повеќе фотографии.
Ќе видиме за неколку часа дали е вистина или не.

Можно да е дел од автомобил, изгледа слично со овој ирански автомобил.

1000083371.jpg

Последно уредено:
@jamajka
@The xx
@MKD123

Ве разбирам сосема што сакате да кажете, само пак ќе кажам мене коментарот за теократијата не ми е поврзан со војнава, него со самиот збор и неговото значење. Се слагам дека начинот на кој е нападнат Иран и причините за истото не се добри и не поддржувам такви работи.

Исто така свесен сум дека и други држави функционираат диктаторски, Северна Кореја, Арабија, Катари Матари и сум строго ПРОТИВ ТОА. Меѓутоа од Катар не се иселуваат масовно луѓе, а од Иран се иселуваат, претпоставувам знаете зошто. Толку од мене на темава, да не ја шириме понатака, само ве молам не ме поврзувајте со мислења за Америка и Израел како Ванлок тенџерето.

@MKD123
Не сум јас а ни било кој од овде тој што треба да кажува какво општество треба да имаат Иран, само си правиме муабет од аспект на тоа до кое ниво е човештвото во 2026 година и како функционира една огромна држава како Иран.
Така де си праиме муабет.

Ајде да те прашам нешто, како го објаснуваш фактот што од една држава, членка на ЕУ, од 2008 до сега се исселени скоро 1/3 од населението ? Тоа треба да ти значи дека ЕУ има опресивен режим?

Околу режимите, која е нашата етичка основа по којашто можеме да оцениме кој режим е добар, а кој нечини? Еве да речеме САД има супер уредување за нивните граѓани, но наоколу сее крв и раздор. Еве стај ги на кантар моменталниот режим на Иран и тој на САД и види кој повеќе зло му нанесол на светот.

Не може да викате дека САД се успешни во операцијава, ако немате претстава која е целта на операцијата.

Не ми е ич драго што го пишувам ова, ама чисто да те прашам, свесен си што ќе ни се случеше да не го прифатевме рамковниот договор? За овие работи зборам цел ден, изборот е змија да те апне или магаре да ти го бапне, слично е и со Иран само секако во поголеми размери зашо Иран е огромна и моќна земја.
Јас ти кажувам дека за дудлање амерички/еврејски ние и цела Европа сме пример - ВО КОНТЕКСТ ЗОШТО ИРАН НЕ ГО ПРАВАТ ТОА - ти враќаш за рамковниот договор. Абе рипче има поголем attention span од тебе. :LOL:

Од вакви извори се информираш, така:

Автоматски споено мислење:

Ја видов Не ми изгледа дека е череп она. Поверојатно е аголот. Ако е за таа една фотографија. Да беше череп, ќе имаше повеќе фотографии.
Апла е човек, изгорен. Черепот не се гледа туку изгорена глава и труп... Небитно, за жал не ни прв нема ни последен загинат да биде во војнава. :-/

Така де си праиме муабет.

Ајде да те прашам нешто, како го објаснуваш фактот што од една држава, членка на ЕУ, од 2008 до сега се исселени скоро 1/3 од населението ? Тоа треба да ти значи дека ЕУ има опресивен режим?

Околу режимите, која е нашата етичка основа по којашто можеме да оцениме кој режим е добар, а кој нечини? Еве да речеме САД има супер уредување за нивните граѓани, но наоколу сее крв и раздор. Еве стај ги на кантар моменталниот режим на Иран и тој на САД и види кој повеќе зло му нанесол на светот.
За која членка правиме муабет? За Хрватска? Не, не е секогаш режимот пресуден за иселување, ама во случајот на Иран тоа е причината.

Ама сега мислам дека измеша баби и жаби, ако веќе правиш споредби прашањето требаше да биде поставено у стилот како живеат граѓаните на САД во нивното уредување вс како живеат оние во Иран со теократското уредување. А тоа колку зло нанела Америка низ светот нема врска со уредувањето во Иран и дали тоа е добро или не. Во ред е да немаш право "А" да кажеш во 2026 година и да летаат глави за било какво мислење спротивно од она што го пропагира власта?

Ги затвораат сите образовни институции на неодреден период во Иран. Веројатно очекуваат понатамошна ескалација.

За која членка правиме муабет? За Хрватска? Не, не е секогаш режимот пресуден за иселување, ама во случајот на Иран тоа е причината.

Ама сега мислам дека измеша баби и жаби, ако веќе правиш споредби прашањето требаше да биде поставено у стилот како живеат граѓаните на САД во нивното уредување вс како живеат оние во Иран со теократското уредување. А тоа колку зло нанела Америка низ светот нема врска со уредувањето во Иран и дали тоа е добро или не. Во ред е да немаш право "А" да кажеш во 2026 година и да летаат глави за било какво мислење спротивно од она што го пропагира власта?
Бугарија е државата. И причината што ја спомнав беше дека еден од фактите што ги кажуваш против Иран е иселувањето. Иселувањето неможе да биде факт. За да дознаеме која е причината за иселувањето, треба да видиме кој и како се иселува. Ние такви информации немаме, но и без да ги имаме можам безбедно да претпоставам дека главна причина за иселување од Иран е економска, слично како кај Бугарите. И да, кога ќе отидат во Европа и САД, нормално е да кажат дека бегаат од режимот, тоа таму сакаат да го слушнат. Тоа го кажуваа и кога си одеа од СФРЈ на времето.

Како мислиш да не ги споредувам, дали е едно уредување добро ако нанесува зло низ светот ? Сакаш да кажеш дека Хитлер бил ок типац, пошто се грижел за својата нација ?
Неможеш да ги поставиш така работите.

:pos:

Во Израел, луѓето доаѓаат во ресторани, чекаат да се огласат сирените за воздушна одбрана, а потоа бегаат во засолништа без да платат, објавуваат израелските медиуми.
Сопствениците на ресторани пријавија дека претрпеле огромни загуби поради оваа шема.

1775417581887.png

:pos:

Во Израел, луѓето доаѓаат во ресторани, чекаат да се огласат сирените за воздушна одбрана, а потоа бегаат во засолништа без да платат, објавуваат израелските медиуми.
Сопствениците на ресторани пријавија дека претрпеле огромни загуби поради оваа шема.

Прегледај го приврзокот 473979
Класични Евреи. :D

Полошо него шо мислев, не ни имаат било какво ПВО надвор од Техеран, ниту MANPADS не се користени. Во Ирак се бореа на почетокот од инвазијата ирачаните поради страв од Садам, овде никој не ги есапи мулите. Најлоша варијанта е тоа што нема каде да бегаат и се притиснати во ќош, може да се свртат за последен пат кон сите кои им се имаат спротивставено а останале живи, затоа што друго ништо и не можат.

Во меѓувреме:

Дома харам, странство бујрум. И тоа харам по дома со бесење на кран, каменување, прскање со киселина на лицето и што уште не за банални работи.

Иран е Персија, а персијанците се древна цивилизација, жалосно е народ со таков ДНК да го оставиш да го угнетува една разулавена клика, имаат далеку поголем човечки потенцијал од СА, ОАЕ, Јордан ама тоа е тоа. Се надевам ќе успеат да се извлечат од 50г тормозење.
Инаку единствени два народи на Блиски Исток кои воглавно можат на свои плеќи да го понесат мирот и просперитетот на тој регион се израелитите и персијанците, после Ирак, Либија, Сирија се надевам ќе има позитивен исход за промена.

Тие два Ц-130 биле погодени и морале да слетаат. На сликиве има дупки од куршуми. После пратиле други авиони или хеликоптери да ги соберат луѓето. Значи од неуспешна акција ја направиле успешна некако.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom