La Liga Santander

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ојте откажете се сите од фудбалот! Со судија го праев муабетот дали беше за црвен стартот, и тој дури ми потврди дека не се свири црвен во вакви ситуации како што беше оваа на Мартин, ама тоа е кој како сака така си го тумачи! ПОЗДРАВ од ШАМПИОНИТЕ!

Ојте откажете се сите од фудбалот! Со судија го праев муабетот дали беше за црвен стартот, и тој дури ми потврди дека не се свири црвен во вакви ситуации како што беше оваа на Мартин, ама тоа е кој како сака така си го тумачи! ПОЗДРАВ од ШАМПИОНИТЕ!
Кој судија жити се, кај нас судиите опсајд викаат за офсајд

Овие загреота, Мајорка ги гази кај ќе стигне, имаат 20 бода поклон годинава, наместо да го бараат проблемот со баграта што ја собраа кај нив и никој не може да ја контролира, цвичат за Барса :D продолжете само така, титула на куковден ќе видите. Доаѓањето на Флик во Барса е еден од најмрачните моменти во историјата на реал, ќе ги ремети засекогаш, ќе им набие комплекси за наредни сто години :)

Не ја гледав, ама според тоа што видов на резултати ќе кажам само едно: "До кога со вакви поклон бодови? Свири крај на сезоната, дајте им ја уште одма титулата"

Абе името на стадионот треба да го смените во Негреира Камп Ноу :D

Да беше ова Англија или можда Италија ќе го изедевте немиен.

Срам за фудбалот
'Срам за фудбалот' :pos:

maxresdefault.jpg

50 пенали им досудија сезонава и пак се 7 бода позади. :pos:

Значи, ако ја играм прво топката, потоа може да ти влезам со копачка во колено, нема да е црвен? Вака некако? Стварно некој нема појма од фудбал.

Ама ова не е иста ситуација брат. Види го овој од Евертон, стартува со клизач, значи ова мора да е црвен затоа што влезе како идиот. Ова на Мартин вчера беше чисто избивање топка по кое му лизна ногата и го нагази Баена. Не ми е црвен ова мене, точно 0 намера имаше за било каква повреда или старт, едноставно сплет на околности беше.

Овие загреота, Мајорка ги гази кај ќе стигне, имаат 20 бода поклон годинава, наместо да го бараат проблемот со баграта што ја собраа кај нив и никој не може да ја контролира, цвичат за Барса :D продолжете само така, титула на куковден ќе видите. Доаѓањето на Флик во Барса е еден од најмрачните моменти во историјата на реал, ќе ги ремети засекогаш, ќе им набие комплекси за наредни сто години :)
Еден мрак што да ти кажам :pos:
Имам еден комшија навива за Барса, заврши школо, се ожени, му се роди дете и на мали години го лаже дека биле нај јака екипа у Европа и му покажува слики од Меси со трофеј од ЛШ.

Ама ова не е иста ситуација брат. Види го овој од Евертон, стартува со клизач, значи ова мора да е црвен затоа што влезе како идиот. Ова на Мартин вчера беше чисто избивање топка по кое му лизна ногата и го нагази Баена. Не ми е црвен ова мене, точно 0 намера имаше за било каква повреда или старт, едноставно сплет на околности беше.
Не мора да има намера, ако има опасна игра тогаш е црвен, така пишува во правилникот
Any player who lunges at an opponent in challenging for the ball, using one or both legs, with excessive force or endangers the safety of an opponent is guilty of serious foul play.

A tackle or challenge that endangers the safety of an opponent or uses excessive force must be sanctioned as serious foul plаy

Еве да не речите лупа чолисмоScreenshot_2026-04-05-18-43-40-927-edit_com.android.chrome.jpg

Не мора да има намера, ако има опасна игра тогаш е црвен, така пишува во правилникот
Any player who lunges at an opponent in challenging for the ball, using one or both legs, with excessive force or endangers the safety of an opponent is guilty of serious foul play.

A tackle or challenge that endangers the safety of an opponent or uses excessive force must be sanctioned as serious foul plаy

Еве да не речите лупа чолисмоПрегледај го приврзокот 473952
Ај прогуглај постои ли правило ако си скокнеш, си ја фатиш топката со раце и пресечеш контра дали има црвен... чисто да знаеме за друг пат.

Па ти постирав погоре, нигде не постои правило дека ако играчот прв ја допри топката нема црвен

Нема врска тоа што си го постирала погоре, никаде во правилникот не пишува дека се доделува автоматски црвен при опасен фаул без разлика што играчот првиот контакт бил на топка. Тоа што си го копирала може да се протолкува на милион начини.
Автоматски споено мислење:

7 бода сме позади пошто немаме тим. Имаме само судии.
Кажав нешто грешка? :D

Таман си бато. (y)

Нема врска тоа што си го постирала погоре, никаде во правилникот не пишува дека се доделува автоматски црвен при опасен фаул без разлика што играчот првиот контакт бил на топка. Тоа што си го копирала може да се протолкува на милион начини.

Таман си бато. (y)
Па црвен се дава за опасна игра под дифолт, не гледате прв пат фудбал.

Па ти си по вадењето правила од книга.
Варот во кој ти многу веруваш го поништи, значи сепак не било црвен.
Кај сум напишала јас дека верувам во варот ?
И за вар имаа споделено убава анализа синоќа ако ја најдам ќе ја постирам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom