- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 6.139
- Поени од реакции
- 14.349
Убав пост..Е сега, искрено мислам дека реалниот проблем веќе не е тоа што жените се мажат со други националности и се губи чувството на припадност кај идните поколенија, туку што воопшто Македонките не се мажат, не раѓаат деца и сосема им е океј да имаат куче бишон и дилдо. Криво ми е дека скроз нормални и добро воспитани девојчиња се на став дека не им требаат мажи во животот, не размислуваат на фамилија и по цели денови работат, си живеат сами, си исплаќаат станови кредити. Некој филм живеат дека треба да се независни во животот и дека секое оформување фамилија би ги направило зависни. Од друга страна и ако излезат од тој филм на 40 години и завршат со некој токмак шансите да е некој тотално несоодветен за сопруг се огромни и тоа едно дете што ќе го имаат би било исфорсирано, би го поминало детството по чување кај баби, дедо, приватни игортеки, додека родителите работат. А и маживе не се ништо поарни, 40 години ги имаат направено уште Дота играат, ако ги прашаш за жена, ќе речат “Кај да ги најдам брат, јас цело време барам“, а секоја покана за друштвена активност кај што може да се измешаат во круг со некоја жена и да направат 2 реда муабет, ја одбиваат. Уствари имаат и заборавено да прават муабет со жена од целото тоа затварање, страв им е од женскиот пол. И сега се е смешно ако бевме 80 милиони народ па си кажуваме вака по некој пример, ама милион народ сме Македонци и сите вакви примери кои само во мое опкружување ги има во двоцифрен број, се и повеќе од алармантни.
Само на овој дел ќе се осврнам..
Треба прилично да ни биде јасно, а богами 30++ 40год итекако! (не сме деца да се лажеме)..
Дека ако некој/некоја останал/а сама, најчесто не е "среќа во љубовта"
Туку нејзе и фали нешто, и тоа е апла, црно-бело, нема залажување!
Исто како што и мене ми фали нешто..
Ама за чудо, ние мажите сме многу пореални и приземни! Некогаш дури и комплекси си набиваме непотребно за мали нешта..!
На крај-краева никој не е совршен!
Доволно е да си свесен за фалинките и да сакаш да поработиш на нив.
Од друга страна.. жениве се чудо едно!
40год начукала, место да си ја чукне главата зошто е сама.. она филм ти прави како да е принцеза од кула што го чека принцот на бел коњ!
Па нереални очекувања... па глумење лудило, его-центризам до небо..
па ќе те зеза, ќе те "мења" ќе те потсетува постојано зошто е она "принцеза" , а ти не си баш витезот или коњот ти фали..
(што би рекол @Sussaro има пичк@ и кај нејзе е моќта да уценува)
А у основа кога ќе погледнеш трезвено отстрана или по некое време кога ќе се разделите.. Сфаќаш дека си бил во токсична врска, и тоа Чернобил левел, со некоја невротична лудача што самата не се поднесува прво, не па некој друг!
Господ не може да им погоди на таквите, не па обичен маж!
И после завршувале со дилда и кучиња..
Наравно, нема маж на светот што ги "заслужува" нив! (освен оние кои им набивале километража до 40год, ама тоа не го кажуваат, како кола на пазар3 баба ги возела, сочувана/гаражирана како од салон
)Ние мажите ако ништо друго бар сме искрени! Жена на жена е непријател, а не па нешто повеќе...
Ете my 2c (толку ми вредеше школото од таква)