Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 36: @Ska Maniac - Советскиот и кинескиот комунизам беа подобри од југословенскиот социјализам)

Дали се согласуваш со прашањето на Ska Maniac од насловот на темава?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Е сега, искрено мислам дека реалниот проблем веќе не е тоа што жените се мажат со други националности и се губи чувството на припадност кај идните поколенија, туку што воопшто Македонките не се мажат, не раѓаат деца и сосема им е океј да имаат куче бишон и дилдо. Криво ми е дека скроз нормални и добро воспитани девојчиња се на став дека не им требаат мажи во животот, не размислуваат на фамилија и по цели денови работат, си живеат сами, си исплаќаат станови кредити. Некој филм живеат дека треба да се независни во животот и дека секое оформување фамилија би ги направило зависни. Од друга страна и ако излезат од тој филм на 40 години и завршат со некој токмак шансите да е некој тотално несоодветен за сопруг се огромни и тоа едно дете што ќе го имаат би било исфорсирано, би го поминало детството по чување кај баби, дедо, приватни игортеки, додека родителите работат. А и маживе не се ништо поарни, 40 години ги имаат направено уште Дота играат, ако ги прашаш за жена, ќе речат “Кај да ги најдам брат, јас цело време барам“, а секоја покана за друштвена активност кај што може да се измешаат во круг со некоја жена и да направат 2 реда муабет, ја одбиваат. Уствари имаат и заборавено да прават муабет со жена од целото тоа затварање, страв им е од женскиот пол. И сега се е смешно ако бевме 80 милиони народ па си кажуваме вака по некој пример, ама милион народ сме Македонци и сите вакви примери кои само во мое опкружување ги има во двоцифрен број, се и повеќе од алармантни.
Убав пост..
Само на овој дел ќе се осврнам..

Треба прилично да ни биде јасно, а богами 30++ 40год итекако! (не сме деца да се лажеме)..
Дека ако некој/некоја останал/а сама, најчесто не е "среќа во љубовта" :cautious:
Туку нејзе и фали нешто, и тоа е апла, црно-бело, нема залажување!
Исто како што и мене ми фали нешто..

Ама за чудо, ние мажите сме многу пореални и приземни! Некогаш дури и комплекси си набиваме непотребно за мали нешта..!
На крај-краева никој не е совршен!
Доволно е да си свесен за фалинките и да сакаш да поработиш на нив.

Од друга страна.. жениве се чудо едно!
40год начукала, место да си ја чукне главата зошто е сама.. она филм ти прави како да е принцеза од кула што го чека принцот на бел коњ!
Па нереални очекувања... па глумење лудило, его-центризам до небо..
па ќе те зеза, ќе те "мења" ќе те потсетува постојано зошто е она "принцеза" , а ти не си баш витезот или коњот ти фали..
(што би рекол @Sussaro има пичк@ и кај нејзе е моќта да уценува)

А у основа кога ќе погледнеш трезвено отстрана или по некое време кога ќе се разделите.. Сфаќаш дека си бил во токсична врска, и тоа Чернобил левел, со некоја невротична лудача што самата не се поднесува прво, не па некој друг!
Господ не може да им погоди на таквите, не па обичен маж!

И после завршувале со дилда и кучиња..
Наравно, нема маж на светот што ги "заслужува" нив! (освен оние кои им набивале километража до 40год, ама тоа не го кажуваат, како кола на пазар3 баба ги возела, сочувана/гаражирана како од салон :rolleyes:)

Ние мажите ако ништо друго бар сме искрени! Жена на жена е непријател, а не па нешто повеќе...
Ете my 2c (толку ми вредеше школото од таква)

Темата не е дали сакате блиска роднина да се пердаши со шuптapи.

А ако тоа било целта авторот нема муда така да ја постави.
Ubo si ja postavi, vie nekako kako vo pederskata tema se ponasate. Pederite se super, naj naj, gi prifakjate ama nikoj ne posakuva deteto kako peder da mu se rodi. Znaes ona da bidi zdravo zivo, nekoj ke dodadi masko ili zensko, ama dosega nemam sretnato ni od najprogresivnite, najprosetanite da posaka peder da bidi. I vie isto, neka prat so sakat , moderni sme ama tamu nekoj drugi ako mozi, ne potesna familija :toe:

Ja не знам ниеден пример од моја околина за македонско-албански романтични врски.

Ubo si ja postavi, vie nekako kako vo pederskata tema se ponasate. Pederite se super, naj naj, gi prifakjate ama nikoj ne posakuva deteto kako peder da mu se rodi. Znaes ona da bidi zdravo zivo, nekoj ke dodadi masko ili zensko, ama dosega nemam sretnato ni od najprogresivnite, najprosetanite da posaka peder da bidi. I vie isto, neka prat so sakat , moderni sme ama tamu nekoj drugi ako mozi, ne potesna familija :toe:
Ти или си жена или си тешко исфеминизиран.

Еднаш не си одговорил право, само вртиш лево десно, па што ако ова па ова вака било така било.

Жена да ти позавиди на умешноста.

Ти или си жена или си тешко исфеминизиран.

Еднаш не си одговорил право, само вртиш лево десно, па што ако ова па ова вака било така било.

Жена да ти позавиди на умешноста.
Jas napisav muslenje i stav, ti tuka mi glumis nesto @wot :pos:

Jas napisav muslenje i stav, ti tuka mi glumis nesto @wot :pos:
И јас напишав мислење дека темата како што е поставена личи на некој со ментална ретардација.

А ако авторот сакал друго да каже тогаш треба да биде маж и јасно и гласно да си напише а не да се крие.

Темава сама по себе ми делува како да е поставена од некој со екстремно ниско ниво на самодоверба и себе понижување "Македонките да бидат прогласени за велепредавство ако имаат врска со друга националност". Ми делува како да доаѓа од очај што човек неможе со други средства (шарм, доверба, што и да е) да придобие жена, и вика "велепредавник си ако не си со некој како мене" или со други зборови "зашто мори не си со мене, него со нив". Некако очајна. Со други зборови темата е поставена како да доага од некој несигурен и исплашен од партнерската конкуренција на грци, срби, албанци и бугари. Големо не за темава и се слагам со @Mud

Koj del ne go sfati od ova @Mud ? :cautious:
Контроверзното мислење е:
Во Македонија, секоа жена од македонска националност што има било каква романтична или сексуална врска со маж од друга националност, чија што националност има територијални или било какви претензии кон Македонија или Македонците, треба да биде осудена за национално предаство.
Temata taman si e postavena, vie so glumite progresivni isfeminizirani likovi e drugo :toe:
Kolku da ti pojasnam posto cesto ostavas vpecatok deka tesko sfakjas, ne se raboti za toa dali se isklecala so 100 dusi, deka se isklecala so random Bjorn, Shmit , Hugo ili tamu nekoj bezveze tuku tocno e navedeno na koj se misli.

Последно уредено:
Koj del ne go sfati od ova @Mud ? :cautious:
Нема што да сфатам од шизо постови.

Ќе осудел тој :pos:

Како ќе ги фаќа, приватни детективи, социјални медиуми?? Како ќе ги суди по кој основ??

Затоа ми беше и постот дека у форумов вријат луѓе што за жал се далеку од интелектуалата за која се сметаат.

Дувло на злобни, апатични, прости и неуки луѓе.

Темава сама по себе ми делува како да е поставена од некој со екстремно ниско ниво на самодоверба и себе понижување "Македонките да бидат прогласени за велепредавство ако имаат врска со друга националност". Ми делува како да доаѓа од очај што човек неможе со други средства (шарм, доверба, што и да е) да придобие жена, и вика "велепредавник си ако не си со некој како мене" или со други зборови "зашто мори не си со мене, него со нив". Некако очајна. Со други зборови темата е поставена како да доага од некој несигурен и исплашен од партнерската конкуренција на грци, срби, албанци и бугари. Големо не за темава и се слагам со @Mud
Ne se slagaj tolku so @Mud , uste ja procesira temata, za den dva ke sfati so e muabetot i ke se proiznesi okolu toa :toe:
Автоматски споено мислење:

Нема што да сфатам од шизо постови.

Ќе осудел тој :pos:

Како ќе ги фаќа, приватни детективи, социјални медиуми?? Како ќе ги суди по кој основ??

Затоа ми беше и постот дека у форумов вријат луѓе што за жал се далеку од интелектуалата за која се сметаат.

Дувло на злобни, апатични, прости и неуки луѓе.
Ti cel koncept na temata go nemas sfateno :pos:

Ne se slagaj tolku so @Mud , uste ja procesira temata, za den dva ke sfati so e muabetot i ke se proiznesi okolu toa :toe:
Автоматски споено мислење:

Ti cel koncept na temata go nemas sfateno :pos:
Не е концепт на темата што би било кога би било, или у светот на бајките со други зборови.

Туку твојот став за нешто, your take.

они се осудени од околината веќе. Едино на среќа да се наместат на некој што нема појма од друг град или населба. Тие што ги знаат бегаат од нив.

Нешто многу се тригернавте на темава. Не сме биле само, јас, Дел Бој и Пуно на форумов. Повеќе нѐ имало. :cautious:

И јас напишав мислење дека темата како што е поставена личи на некој со ментална ретардација.

А ако авторот сакал друго да каже тогаш треба да биде маж и јасно и гласно да си напише а не да се крие.
Темата не е дали сакате блиска роднина да се пердаши со шuптapи.

А ако тоа било целта авторот нема муда така да ја постави.
Твојте роднини Индијци се па насловот на темата не ги опфаќа? Јасна е темата, „Во Македонија, секоа жена од македонска националност што има било каква романтична или сексуална врска со маж од друга националност, чија што националност има територијални или било какви претензии кон Македонија или Македонците, треба да биде осудена за национално предаство.“.
Значи СЕКОЈА ЖЕНА ОД МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНОСТ, што ги опфаќа и твојте блиски роднини, ако они се Македонци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom