Serie A 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата SK-92
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    110
  • Гласањето е завршено на .
Да им го јадеш карот на сите миленици на Лацио, а богами и на Шинтер...
Форца Лацио
Се по список и на двете, продолжете да се курвате и да му служите нив затоа 10-то место максимум ќе ви е.
Прво освоете нешто, па јавете се, вечно во сенката на Рома егзистирате.

Суѓбина беш га!
Кога со утепани состави газеа репрезентации кои играа вонсериски фудбал, арно им беше. Па и прваци беа.
Еее, ѓаволот им ја доставил сметката изгледа :)

Суѓбина беш га!
Кога со утепани состави газеа репрезентации кои играа вонсериски фудбал, арно им беше. Па и прваци беа.
Еее, ѓаволот им ја доставил сметката изгледа :)
Кога газеле со утепани состави?

82 ра Шпанија, прво што ми иде на памет!
Ај брат олади се малце, излези на воздух и диши длабоко. :D

Италија отсекогаш имала класа играчи во екипа, сеа некоја утакмица пред 500 000 години ако тепале, а не биле подобри преку тасе најискрено. Особено од 90та навака Италија секогаш важела за топ 3 фаворит на првенствата.

82 ра Шпанија, прво што ми иде на памет!
Баш ме интересираше да видам кои играчи го освоиле СП: Дино Ѕоф, Барези, Бергоми, @Scirea , Џентиле, Роси (златна копачка), Конти, Масаро, Тардели... легенди на Милан, Интер, Јуве, Рома и Италијанскиот фудбал, не само поради СП.
Сите други со освоени домашни и меѓународни титули во едни многу подобри времиња на Серија А отсега.
Ги победиле Аргентина, Бразил, Германија... што повеќе.

Баш ме интересираше да видам кои играчи го освоиле СП: Дино Ѕоф, Барези, Бергоми, @Scirea , Џентиле, Роси (златна копачка), Конти, Масаро, Тардели... легенди на Милан, Интер, Јуве, Рома и Италијанскиот фудбал, не само поради СП.
Сите други со освоени домашни и меѓународни титули во едни многу подобри времиња на Серија А отсега.
Ги победиле Аргентина, Бразил, Германија... што повеќе.
Едвај група пројдоа, со три нерешени со утепани репрезентации. Се кавлификуваа на СП со победа над Луксембург од 1:0 легендите твои.
Автоматски споено мислење:

Ај брат олади се малце, излези на воздух и диши длабоко. :D

Италија отсекогаш имала класа играчи во екипа, сеа некоја утакмица пред 500 000 години ако тепале, а не биле подобри преку тасе најискрено. Особено од 90та навака Италија секогаш важела за топ 3 фаворит на првенствата.
Особено последниве десетина години :D

Едвај група пројдоа, со три нерешени со утепани репрезентации. Се кавлификуваа на СП со победа над Луксембург од 1:0 легендите твои.
Автоматски споено мислење:
Screenshot 2026-04-01 204942.png

Господа луѓе и играчи, веќе пласирани на СП се смилувале, сигурно нема да се изживуваат на Луксембург.
Како и да е, за утепан состав не е лош резултат злато на СП без пораз.

Ова за Италија е најголемиот мит кој е пренесен од постарите, дека немале јаки играчи, а победувале :pos:

@fennel еве те поканувам отвори си Германија-Италија 2006та и гледај како дефанзивната Италија пука со 4 напаѓачи од 90та до 120та минута во полуфинале на светско првенство.

Дури и 2021 беа доста убедливи, 3 победи во група, Австрија им правеше проблеми ама пак ги тепаа, после тоа ги исшамараа Белгија, со Шпанија беше егал, а на Англија по примениот гол ги отворија целосно и сосема заслужено освоија.

Сега Италија се дно и тоа е факт. Факт е дека колку и да го правдаат, Бастони сам носи околу 60% од вината за исходот од вчера, останатото е на Гатузо и неговата одлука да му даде прв да шутира пенал на младо дете кое е класичен напаѓач. Иако, пред тоа сам си пукаше, буквално се извади од игра што барем знае да шутира топка.

Ова за Италија е најголемиот мит кој е пренесен од постарите, дека немале јаки играчи, а победувале :pos:

@fennel еве те поканувам отвори си Германија-Италија 2006та и гледај како дефанзивната Италија пука со 4 напаѓачи од 90та до 120та минута во полуфинале на светско првенство.

Дури и 2021 беа доста убедливи, 3 победи во група, Австрија им правеше проблеми ама пак ги тепаа, после тоа ги исшамараа Белгија, со Шпанија беше егал, а на Англија по примениот гол ги отворија целосно и сосема заслужено освоија.

Сега Италија се дно и тоа е факт. Факт е дека колку и да го правдаат, Бастони сам носи околу 60% од вината за исходот од вчера, останатото е на Гатузо и неговата одлука да му даде прв да шутира пенал на младо дете кое е класичен напаѓач. Иако, пред тоа сам си пукаше, буквално се извади од игра што барем знае да шутира топка.
Кај има дим, има и оган. Мит не мит, не е излезен туку така!
Ок е, нормално е да ве боли, ама тоа е! Не ги бива па како да вртиш.
Само сакав да ви кажам дека секое коцкање со среќа еднаш ќе завши со плачка.
Остај тие што не памтат стари времиња. Памтам уште неколку такви за мааалку проаѓања натаму.
Да се разбереме, не ја мразам јас Италија како репрезентација, напротив. Остај Бастони, да не беше он ќе беше некој друг. Плус и пред исклучувањето не беа нешто сјајни. Бастони само ја потенцираше празноглавоста на Рино и тие што го ставиле за селектор!

Па кога Англија ги става Санчо, Рашфорд и Сака да шутираат пенали!

Само им се посраа на Енглезите 2020-та у финале, у сред Англија. :pos:
Тоа беше блицкриг реално, плус спој на оние кои веќе беа на залез како Киелини и новите како Барела и компанија. Ама ете, на долг рок се дно дна, а самото непласирање на 3 СП по ред е доволен доказ дека нешто не штима.

Кај има дим, има и оган. Мит не мит, не е излезен туку така!
Ок е, нормално е да ве боли, ама тоа е! Не ги бива па како да вртиш.
Само сакав да ви кажам дека секое коцкање со среќа еднаш ќе завши со плачка.
Остај тие што не памтат стари времиња. Памтам уште неколку такви за мааалку проаѓања натаму.
Да се разбереме, не ја мразам јас Италија како репрезентација, напротив. Остај Бастони, да не беше он ќе беше некој друг. Плус и пред исклучувањето не беа нешто сјајни. Бастони само ја потенцираше празноглавоста на Рино и тие што го ставиле за селектор!
Не знам што да ме боли, јас сум фан на Италија баш поради тоа што секогаш знаеле да покажат карактер, имаа еден куп легенди и згора на се голем дел од играчите на Јувентус играа за репрезентацијата. Иако дури и Матераци и Тоти ги сакав кога го носеа синиот дрес.

Факт е дека катанаџо потекнува од Италија, факт е дека некогаш знаеле да се протнат со полоша игра, ама исто факт е дека Италија е земја од која се излезени играчи како Паоло Роси, Роберто Баџо, Тоти, Дел Пиеро, Инзаги, Виери и уште доста напаѓачи и офанзивни играчи со висок квалитет.
Дефанзивците не ги ни споменувам, тука се неприкосновени.

Кај што има дим има и оган, нормално дека митот не е излезен туку така, ама исто факт е дека до 2010 година Италија имаше 4 светски првенства, а Шпанија која е олицетворение нели на убавата игра и фудбал имаше 0.
Митот можеби не е случаен, ама и ова сигурно не било случајно.

Back
На врв Bottom