Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
HEvPhN9acAAuGrv

Можеби и јас сум напишал ама ај да повторам:
Во пророштва не вервам! (неверник шо да ти кажам :pos: )

Значи ти не му даваш шанса на Калигула да се покаже, а?
Несериозно од моја страна ама ова е многу сериозна/опасна работа.
Наведеното пророштво е изнасено од еден современ светогорски монах и за секој случај, нека стои забележано на темава (за да не биде дека „никој не ни кажа„).
Пророштвото е основано и прилично прецизно опишано, во кое САД не се наведени, барем не непосредно, а ако земеме дека САД се водени од ционистите, можно е токму САД да бидат „изведувач на работите„ околу „нуклеаризацијата„. Во спротивно, ако Израел биде „изведувачот„, ќе (мора да) престане да го крие своето а-оружје...не дека и до сега беше нешто тајновито.
Автоматски споено мислење:

За потсетување, Садам ја преживеа 91ва.
Садам беше оставен намерно да преживее после првата заливска војна, водена од стариот Буш, за да може младиот Буш да ја отпочне втората војна против Ирак, каде Садам беше заробен, „као„ суден и погубен.

Последно уредено:

Штетата на носачот извесно (и очекувано) е многу поголема отколку што кажуваа.

Штетата на носачот извесно (и очекувано) е многу поголема отколку што кажуваа.

Се запалил кабелот од машината за перење...
Нема друго објаснување :rolleyes:

Хаха... :)

се налути, ко децана мали, "добро штом не сакате јас си одам, а вие сега сами справете се со срањево што го напрајв". Никого не праша или консултира пред на направи срање и сега се лути што овие другиве не му се придружиле.

100% ќе каже дека Циа му кажала дека новиов ајатола е геј :icon_mrgr:

Јас мислам ќе им каже дека штом другиве сојузници не се заинтересирани, зошто па тие да се борат за други, сами нека се снаоѓаат и ќе се повлече со крената глава.

Почеток на копнена инвазија , не се успеало да се постигне договор. Очекувам тоа да го каже , бидејќи очигледно е дека замајува ентузијасти периодов. Реалната слика е дека на колена е и редовно си пуши кај соковите.

Јас мислам ќе им каже дека штом другиве сојузници не се заинтересирани, зошто па тие да се борат за други, сами нека се снаоѓаат и ќе се повлече со крената глава.

Прилично точно; САД (ќе) барат начин како да не изгубат, а да се самопрогласат за победници.

Да се потсетиме; Р. Никсон наведе не „пораз„, туку „чесен мир„ (што ли е тоа...) кога САД изгубија во војната против Виетнам.

Ќе каже дека Иран е недела дена или нешто у тој стил пред создавање на нуклеарно оружје и дека мора да се дејствува брзо. Друго нема што да каже што би направило некоја разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom